Connect with us

Banjaluka

PUNE RUKE POSLA: U protekloj godini BANJALUČKI VATROGASCI imali blizu 1.000 intervencija

Pripadnici vatrogasno – spasilačke brigade Banja Luka u protekloj godini imali su ukupno 996 intervncija.

-To je otprilike godišnji prosjek kao i prethodnih godina, s obzirom da svake godine broj intervencija iznosi oko hiljadu. Pripadnici Vatrogasno – spasilačke brigade svakodnevno zaprimaju različite pozive, te se zbog toga sa sigurnošću ne može reći iz kog razloga ljudi najčešće zovu. Sami pozivi zavisi od situacije, ali i od vremenskih prilika i godišnjeg doba – kazao je komandir Vatrogasne brigade, Miroslav Malinić.

Iz Profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke brigade poručili su kako su svakoj od intrvencija njihovi pripadnici pristupili maksimalno profesionalno i odgovorno, te da su sve uspješno riješene.

Podsjećamo, nakon punih 20 godina, Vatrogasno – spasilačka brigada je dodatno osnažena mladim kadrovima, a sve sa ciljem da se poboljša starosna struktura, odnosno podmladi Vatrogasna brigada.

Banjaluka

POJEDINI DIJELOVI BANJALUKE sutra “u mraku” – evo koji tačno

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke sutra (subota) neće imati električnu energiju.
Kako navode iz “Elektrokrajine”, od deset sati do 10.30 časova bez struje će biti dijelovi ulica: Koste Vojinovića, Vojvode Pere Krece i Put banjalučkog odreda, te dijelovi naselja Srpske toplice, Novoselija, Grab i Banj brdo”, istakli su oni.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Aktuelno