Connect with us

Politika

Radnici tvrde: Centar za socijalni rad Banjaluka zloupotrebljava se u stranačke svrhe!

Direktorica banjalučkog Centra za socijalni rad, svakodnevno, od početka kampanje angažuje određen broj radnika te javne ustanove u predizbornoj kampanji. To tvrde radnici koji su pisali redakciji Gerila info. Direktorica Centra je Irena Joldžić i ona je kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. U ovoj ustanovi demantuju ovakve tvrdnje.

U toku radnog vremena radnici se pozivaju na sastanke u kancelariju direktorice gdje dobijaju zadatke i zaduženja u vezi sa njenom političkom kampanjom kao i organizacijom odlazaka na političke skupove koje organizuje SNSD“, tvrde radnici ove javne ustanove koji su pisali našoj redakciji a koji, iz razumljivih razloga, mole za anonimnost.

Ekipa radnika redovno učestvuje na političkim skupovima SNSD-a, tvrde radnici koji su nam se obratili. Prema istim tvrdnjama svi pomenuti radnici, koji angažovani politički, zaposleni su u posljendjih nekoliko mjeseci a njihov prijem nije u skladu sa trenutno važećim Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta ili izmjenama i dopuni jer saglasnost nije dao gradonačelnik Banjaluke.

Radnici, u pismu Gerili, tvrde da u Centru za socijalni rad na mjesta šefova Odjeljenja bivaju imenovani samo lica bliska SNSD-u. Tako je, navode, za šefa Odjeljenja Porodično-pravne zaštite imenovana Mirjana Perišić, supruga Ostoje Peričića bivšeg šefa Odjeljenja kadrovske službe grada Banjaluka.

Za zamjenika direktora postavljen je Duško Cvijić koji je diplomirani pravnik ali je, takođe, godinama blizak SNSD-u i redovan je na skupovima te političke organizacije.

U Centru za socijalni rad Banjaluka demantuju tvrdnje dijela radnika. Navode da nijedan radnik nije angažovan za potrebe političke kampanje.

“Slobodna volja radnika je da u svoje slobodno vrijeme mogu raditi šta žele, pa tako i pratiti predizbornu kampanju one partije prema kojoj su simpatizeri”, odgovaraju u Centru za socijalni rad.

U ovoj javnoj ustanovi tvrde i da za vrjeme radnog vremena u ovoj ustanovi nema održavanja stranačkih sastanaka.

Tvrde i da su svi radnici zaposleni u skladu sa važećim Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta koji je od strane Upravnog odbora usvojen u decembru prošle godine “a po nalogu inspektora za socijalnu zaštitu republičkog Inspektorata u skladu sa Pravilnikom o uslovima za osnivanje ustanova socijalne zaštite i obavljanja djelatnosti socijalne zaštite koji je donesen od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite”.

U Centru za socijalni rad Banjaluka navode da je u posljednjih nekoliko mjeseci primljeno deset pripravnika po projektu Vlade Rs i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

GERILA info

Uncategorized

ĐAJIĆA VREBAJU “BANDE GRUZIJANACA”! Trivić je dobra, neće protiv nje, a penzionerima bi nabavio BEŠUMNE AUTOBUSE

Odakle početi i gdje završiti krajnje neprijatno i na momente smiješno gostovanje Vlade Đajića u emisiji Telering kod Mate Đakovića. Doktor je na prvi pogled došao spreman ali pomućenog uma, što je njegovo već uobičajeno stanje.

Kao i svaki put do sada Đajić se bavio isključivo likom i djelom gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, njegovim frizerima, fotografima, ali nije mogao da izbjegne svoju omiljenu temu “sahranjivanje para” u temelje kao i pokušaj da se javnosti prikaže kao vrstan građevinac.
Pokazujući sliku plaže Vrućica koju je uradio upravo Stanivuković, Đajić je kazao kako se to ne radi tako, nego se sve prvo fino izbetonira, pa se stave pločice, što implicira da bi Đaja “hladno” zabetonirao i sam izvor.

Pored svega Đaja se posvetio i “pljuvanju” besplatnih karata za penzionere te je rekao da će im on nabaviti bešumne autobuse (znajući njega, vjerovatno bešumno voze u vječnost).
Psovki i lapsusa nije nedostajalo pa je tako hotel “Bosna” nazvao hotelom “Boska”,Gajevu ulicu je preimenovao u Grčku, takođe je izjavio da je Draško “masakrirao” čistačice u GU, za Dijanu Cvijić je umjesto piše rekao piša, zatim je najavio da ima ponudu za posao u Saudijskoj Arabiji (želimo mu srećan put), da ne zna da li je neko na UKC-u umro zbog kiseonika iako je direktor iste ustanove koja je prema zvaničnim podacima imala najveću smrtnost kovid pacijenata. Ipak sve to je samo početak, jer nakon toga Đajić je pokazao elementarno nepoznavanje srpske istorije te optužio Stanivukovića da je izdajnik zbog gradnje spomenika Kralju Tvrtku I Kotromaniću i spomenik Kulinu Banu, te je umjesto toga predložio gradnju spomenika Gavrilu Principu.
Inače Đajić je posebnu pažnju posvetio i “sahrani miliona” pod zemlju što je njegova uža specijalnost uzevši u obzir 42 miliona KM koje je sahranio u nikad gotovu garažu UKC-a.
Direktoru, poslaniku i predsjedniku GrO SNSD Banjaluka je posebno zasmetalo pisanje našeg portala o njegovim nekretninama te mu se ovom prilikom zahvaljujemo na odličnoj reklami ispritanoj na kvalitetnom papiru (što nije ni čudo, jer je štampanje letaka, plakata i tranpsarenata takođe jedan od njegovih poslova), a pri čemu je reako da smo mu na vrat navukli “Gruzijske bande”.


Optužio je Đajić Draška i za koncerte te pitao odakle pare iako je sve transparentno, ali nije odgovorio na pitanje čijim parama on finansira Breskvice, kotlićijade, Rade Manojlović i ostale pjevaljke.
Pokazavši fotografiju Stanivukovića iz Grčke upitao je građane žele li da “ta ekipa” vodi grad ili da to rade stučni ljudi koji imaju fakultete  (uglavnom kupljene) poput Čurle, Kike i ostalih.
Da nije smiješno bilo bi tužno, gledati doktora koji se zapetljao u sopstvene opsesije kao pile u kučine, dok za sve ono što je naveo nikada nije podnio nijednu krivičnu prijavu, nego je odgovor bio tako narod priča.
E, pa doktore isti taj narod priča i da ste pod uticajem opijata, da ne znate šta govorite, da ste nebrojeno puta zloupotrijebili položaj i “zgrnuli” milione na UKC-u na nelegalan način. Sve to narod priča, ali za razliku od vas “tužibaba” Stanivuković za svaku podnesenu tužbu ima argumente.
Interesantno je da je Đajić branio NF Jelene Trivić rekavši samo kako ona nema pravi tim oko sebe (poredeći je valjda sa sobom), tako da je na taj način još jednom otkrio neskrivene simpatije i simbiozno djelovanje.

Banjaluka 24

Nastavi čitati

Politika

ĐAJIĆ “Ja nisam političar, meni to što sam predsjednik GrO SNSD Banjaluka, POSLANIK, DIREKTOR, ništa ne znači”

Vidno nervozan sa bar 50 fotografija objekta svoje opsesije gradonačelnika Draška Stanivukovića predsjednik GrO SNSD Banjaluka gostovao je u emisiji Telering kod Mate Đakovića, te izjavio je da on nije političar i da ništa ne znači to što je narodni poslanik, direktor UKC-a i predsjednik GrO SNSD Banjaluka.
-Nisam se kandidovao zato što moram da završim ono što sam započeo na Kliničkom centru, rekao je Đajić, misleći valjda na garažu koju gradi več četiri godine i gdje je “stukao” 42 miliona maraka, ali kraj gradnje se ne nazire.
-Da nije mene pacijenti bi se liječili kao ranije, rekao je Đajić. Mnogu bi rekli da su građani ranije imali bolji tretman jer su bar imali gazu i sapun, što sada nemaju.
Banjaluka 24

Nastavi čitati

Politika

TADIĆ PORUČIO ŠMITU! “U BiH se barem zna šta je starije, KOKOŠKA ILI JAJE”

Nakon novih izjava Kristijana Šmita da je Republika Srpska dio Dejtonskog sporazuma, a sam Šmit garant njenog opstanka, pravnik Ognjen Tadić poručuje da se u BiH barem zna šta je starije, kokoška ili jaje.

“Republika Srpska nastala 9. januara 1992, a BiH 1. marta 1992., a FBiH 30.3.1994. Dejtonski mirovni sporazum zaključen 21.11.1995. godine. Kako može postojanje Srpske ili FBiH da zavisi od dokumenta koji zavisi od njihovih potpisa?”, poručio je Tadić na društvenoj mreži Iks.

Nastavi čitati

Aktuelno