Connect with us

Svijet

REAGOVALE EKIPE ZA HITNE SLUČAJEVE! Trampovom sinu stigao “koverat sa bijelim prahom”

Ekipe za hitne slučajeve reagovale su nakon što je koverat sa neidentifikovanim bijelim prahom poslat u kuću Donalda Trampa Mlađeg, najstarijeg sina bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

Izvor upoznat sa slučajem rekao je da su rezultati ispitivanja supstance nejasni, ali da zvaničnici ne vjeruju da je smrtonosna, prenosi ABC njuz.

Tramp mlađi je u svojoj kancelariji na Floridi otvorio pismo, a ubrzo su reagovali pripadnici specijalnih službi koji su nosili zaštitna odijela.

Policija je saopštila da istragu vodi kancelarija šerifa Palm Biča, u saradnji sa američkom tajnom službom, ali nije iznijela više detalja.

Tramp mlađi često vodi poslove očeve kampanje, a ovo je drugi put da mu je poslat bijeli prah.

Godine 2018. njegova tadašnja supruga Vanesa odvedena je u bolnicu u Njujorku nakon što je otvorila koverat adresiran na svog supruga, u kojem je bio neidentifikovan bijeli prah, prenosi Tanjug.

Policija je kasnije saopštila da supstanca nije opasna.

U martu 2016. godine policijski detektivi i agenti FBI-a istražili su prijeteće pismo upućeno stanu brata Donalda Trampa, Erika, na Menhetnu, koje je takođe sadržalo bijeli prah za koji se ispostavilo da je bezopasan.

Koverte sa belim prahom su takođe dva puta stigle 2016. godine u Trampovu kulu, koja je služila kao Trampov predizborni štab.

Strah od koverata sa bijelim prahom datira iz 2001. godine, kada su pisma koja sadrže smrtonosni antraks poslata u kancelarije dvojice američkih senatora i kada je od posljedica te infekcije umrlo pet ljudi.

Svijet

Netanjahu potvrdio: Amerika dramatično SMANJILA ISPORUKE ORUŽJA I MUNICIJE IZRAELU

SAD su dramatično smanjile isporuke oružja i municije Izraelu u njegovom ratu protiv Hamasa, potvrdio je Benjamin Netanjahu, premijer te države.

“Nedjeljama smo tražili od naših američkih prijatelja da ubrzaju isporuke. Tražili smo to iznova i iznova. Tražili smo to na najvišim nivoima, i na svim nivoima, i želim da istaknem tražili smo to i u privatnim razgovorima. Dobili smo razna objašnjenja, ali jedno nismo dobili: osnovna situacija se nije promijenila”, dodao je Netanjahu.

On je rekao da su od početka rata do prije nekoliko mjeseci SAD stalno pružale njegovoj zemlji i duhovnu i materijalnu podršku i u pogledu sredstava za odbranu i sredstava za napade.

Netanjahuovi najnoviji komentari uslijedili su u trenutku kada je izraelski ministar odbrane Joav Galant odletio u Vašington na razgovore o ratu u Gazi.

Bijela kuća je izrazila frustraciju zbog sve većeg broja poginulih civila u Gazi. Prema podacima palestinskih vlasti koje kontroliše Hamas, više od 37.000 Palestinaca je ubijeno od 7. oktobra.

Nastavi čitati

Svijet

U napadima u Dagestanu UBIJENI POLICAJCI, SVEŠTENIK I ČUVAR: Povrijeđeno 16 osoba (FOTO/VIDEO)

U Dagestanu je na snazi antiteroristička operacija nakon napada na dvije pravoslavne crkve, sinagogu i punkt saobraćajne policije u Derbentu i Mahačkali, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije.

U terorističkim napadima u Derbentu i Mahačkali, prema preliminarnim podacima, poginuli su sveštenik Ruske pravoslavne crkve i šest policajaca, dok je 12 ranjeno, prenijela je agencija RIA Novosti.

– Ukupno u Mahačkali i Derbentu do ovog trenutka je poginulo šest policajaca, a 12 je ranjeno – rekla je šefica pres službe republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova Gajana Garieva.

Ruski istražni komitet za Dagestan otvorio krivične postupke po članu “teroristički napad”.

Kako je javio Interfaks, pozivajući se na predsjednika Јavne nadzorne komisije Dagestana Šamila Hadulajeva, militanti su ubili sveštenika u Derbentu, kao i čuvara crkvenog obezbjeđenja u Mahačkali.

Dva militanta su ubijena u Mahačkali, navela je agencija i dodala da su još dva militanta privedena.

– Dvojica militanata su privedena, pokušali su da se sakriju u gomili turista, ali su ih policajci identifikovali i priveli – rekao je izvor za Interfaks.

Nastavi čitati

Svijet

VEĆA I OD RAMŠTAJNA U NJEMAČKOJ Baza u Rumuniji uskoro postaje najveća NATO baza u Evropi

Vazduhoplovna baza Mihai Kogalničanu (MK) u Rumuniji sprema se da postane najveća vazduhoplovna baza NATO u Evropi, veća i od Ramštajna u Njemačkoj.

Baza MK, nazvana po obližnjem selu koje nosi ime po političaru iz 19. vijeka, uskoro će ugostiti eskadron rumunskih F-16 aviona, nedavno nabavljenih od Norveške, kao i bespilotne letjelice MKu-9 riper. Dodatno, razvija se vojno naselje koje će primiti rotirajuće vojno osoblje kopnene vojske, vazduhoplovstva i mornarice NATO-a iz 32 zemlje, naveo je Bi-Bi-Si.

Pilot britanskih vazduplovnih snaga RAF, poručnik Čarli Tega, koji je na službi u bazi MK, rekao je za britanski javni servis da “postoji mnogo veća prisutnost SAD ovde, mnogo više infrastrukture, smještaja, ljudi i opreme”.

Prema Tegu, napad Rusije na Ukrajinu izmijenio je područja preko kojih on leti i “strateški položaj misije”.

Tokom njegovog posljednjeg boravka u Rumuniji 2021. godine, NATO piloti letjeli su daleko iznad međunarodnih voda Crnog mora. Međutim, sada se drže zone od 12 nautičkih milja (22 kilometra) iznad rumunskih i bugarskih teritorijalnih voda “kako bi se izbjegli nesporazumi, eskalatorne situacije sa Rusima”, dodao je on, prenose agencije.

Nastavi čitati

Aktuelno