Connect with us

Banjaluka

RIJEŠENI DUGOGODIŠNJI PROBLEMI: Podrška za KUD „Čajavec“ kroz dodjelu novih prostorija i izmirenje dugovanja

Gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je Kulturno-umjetničko društvo “Čajavec” koje već više od sedam decenija njeguje kulturu, baštini folklor, narodni duh i narodno stvaralaštvo prošlih vremena.

Najveći broj aktivnih članova i tradicija koju ovo društvo njeguje već 72 ljeta dovoljni su pokazatelji koliko je KUD „Čajavec“ važan za naš grad – poručio je gradonačelnik, koji je iskoristio priliku da čestita i zahvali rukovodstvu ovog društva koje je ulažilo veliki trud da u izazovnim uslovima očuva tradiciju, zadrži postojeće, ali i okupi veliki broj mladih članova.

-Osim što su održali aktivnost ovog društva, privukli mlade generacije, ovo je i jedino društvo koje je aktivno radilo i na inkluziji, na način da su djeca i lica sa poteškoćama u razvoju dobila priliku da uče folklorne igre, ali i naše običaje – rekao je Stanivuković.

Kako je kazao gradonačelnik ova posjeta bila je prilika da se riješe važna pitanja, neophodna za funkcionisanje i rad ovog izuzetno značajnog udruženja.

– Podstaknuti entuzijazmom ljudi koji rukovode ovim KUD-om i entuzijazmom svih članova riješili smo danas dva najvažnija pitanja! Obezbijedili smo nove prostorije na koje čekaju godinama, a koje će biti dostojne ovog, više od pola vijeka starog čuvara naše kulture i tradicije! Riješili smo i dugovanja koja su se gomilala tokom godina – istakao je Stanivuković.

Dodao je da će da novim prostorijama i bez dugovanja ovo kulturno-umjetničko društvo moći da se fokusira na igru i usavršavanje koreografija, te da bezbrižno korača ka jubilarnoj 100. godišnjici postojanja.

Sekretar KUD-a „Čajavec“ Draško Adamović zahvalio je Gradskoj upravi i Kabinetu gradonačelnika na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem na sluhu da nakon dugogodišnjeg čekanja problemi prostorija ovog društva budu riješeni.

-Pitanje rješavanja prostornih kapaciteta jedno je od najvažnijih pitanja našeg Društva, koje prije svega djeluje u sferi očuvanja tradicije i narodnog identiteta i u tom pogledu zaista smo zahvalni što će biti riješeno pitanje koje je u velikoj mjeri opstruisalo i otežavalo rad Ansambla. Nove prostorije značajno će poboljšati uslove rada i funkcionisanja KUD-a – kazao je Adamović.

Banjaluka

POJEDINI DIJELOVI BANJALUKE sutra “u mraku” – evo koji tačno

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke sutra (subota) neće imati električnu energiju.
Kako navode iz “Elektrokrajine”, od deset sati do 10.30 časova bez struje će biti dijelovi ulica: Koste Vojinovića, Vojvode Pere Krece i Put banjalučkog odreda, te dijelovi naselja Srpske toplice, Novoselija, Grab i Banj brdo”, istakli su oni.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Aktuelno