Connect with us

Banjaluka

RODITELJI DIGLI POBUNU! Dvorište banjalučke škole pretvoreno u parking FOTO

Roditelji djece koja pohađaju Osnovnu školu „Vuk Stefanović Karadžić“ u Banjaluci su ogorčeni zbog parkiranih automobila i haosa koji se svakodnevno stvara u školskom dvorištu.
Dvorište kroz koje bi djeca trebalo veselo da skakuću i bezbrižno šetaju, pretvoreno je u parking, a od gužve koju stvaraju roditelji sa automobilima jedva da se može proći.

Majka učenika trećeg razreda, rekla je za Srpskainfo, da je kontaktirala školu više puta zbog ovog problema, ali da su joj rekli da čekaju katanac kojim će kapija školskog dvorišta biti zaključana, međutim sve je ostalo na tome.

– Svjesni smo da radnici škole moraju negdje da parkiraju svoje automobile, ali mi nisu jasni roditelji koji imaju potrebu da djecu dovezu do samog ulaza u školu – rekla je majka.

Roditelji ističu da ih najviše brine bezbjednost njihove djece za koju smatraju da je, u ovoj situaciji, ugrožena. Posebno su zabrinuti roditelji čija djeca idu u produženi boravak i dosta vremena provode u dvorištu i na terenima.

– Početkom školske godine, na roditeljskom sastanku, posebno nam je skrenuta pažnja na ovaj problem. Svim roditeljima je rečeno, da zbog bezbjednosti djece, automobile parkiraju izvan školskog dvorišta, ali očigledno mnogi to nisu shvatili ozbiljno – rekao je razočarano otac jednog učenika.

Banjaluka

OBAVJEŠTENJE IZ VODOVODA I večeras redukcija u tri naselja

Iz banjalučkog „Vodovoda“ saopšteno je da će i noćas biti nastavljena redukcija vode prema Trnu, Glamočanima i Jablanu, kao i prethodnu noć.

Redukcija će trajati od 22.30 do sutra u 7 časova.

Rezervoar Rekavice 1 takođe će biti pušten ujutro u 7.

Iz Gradske uprave danas je rečeno da se stabilizacija u vodosnabdijevanju može očekivati sa smanjenjem temperatura, koja se najavljuju od nedjelje.

Nastavi čitati

Banjaluka

“BANJALUKA JE TU ZA SVE”: Uručena pomoć porodicama koje su pretrpjele štetu u nevremenu

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je porodice u naselju Mišin Han, i tom prilikom im uručio rješenja o nadoknadi štete uzrokovane olujnim nevremenom koje je nedavno zahvatilo ovo banjalučko naselje.

-Vjerujem da su svi u Banjaluci, a i šire, vidjeli stravične fotografije nakon nevremena, koje je prije nekoliko nedjelja pogodilo Mišin Han. Tada sam posjetio ove porodice i poručio da će Grad biti uz njih, a danas smo to obećanje i ispunili uručenjem rješenja o nadoknadi 50% procjenjene štete koja na nekim objektima iznosi i preko 20.000KM – izjavio je gradonačelnik.

Kako je istakao, ovom mjerom podrške obuhvaćeno je 18 porodica iz ove mjesne zajednice.

I kada je lijepo i kada je teško, Banjaluka je tu za sve – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo naš grad početkom juna, više porodica iz MZ Mišinog Hana je ostalo bez krova nad glavom.

Osim što su interventne ekipe bile na raspolaganju i angažovano radile na sanaciji štete u ovom naselju, ove porodice je obišao i gradonačelnik Stanivuković i tom prilikom im dao obećanje da će Grad pružiti i podršku za sanaciju šteta na stambenim objektima.

Nastavi čitati

Banjaluka

UVEDENA DEŽURSTVA Na ove brojeve telefona možete zvati dok traje vanredna situacija

U okviru mjera koje je Gradski štab za vanredne situacije donio na današnjoj sjednici, uvedeno je stalno dežurstvo u službama Odsjeka za poslove civilne zaštite i vatrogasne brigade, Vodovoda A.D. i JU „Centra za socijalni rad Banjaluka“.

Sljedeći brojevi telefona ovih ustanova, određeni su kao dežurni u periodu dok traje proglašeno vanredno stanje:

– Vodovod A.D. – 051/498-950 dostupan 24 časa;

– Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVSJ – 051-498-261 od 8.00 do 16.0 časova i Centar za obavještavanje – broj telefona 121 – od 16 do 8 časova;

– JU „Centar za socijalni rad Banjaluka“ – 065/539-701 i 066/237-558 dostupan 24 časa.

– JZU „Dom zdravlja Banjaluka“ – broj telefona 124 – dostupan 24 časa.

Nastavi čitati

Aktuelno