Connect with us

Svijet

RODITELJI MALE MEDI PRISTALI NA DNK ANALIZU! Hoće da znaju da li je mlada POLJAKINJA njihova nestala ćerka

Roditelji nestalog britanskog djeteta Medlin Meken pristali su da urade DNK analizu za Poljakinju koja vjeruje da je njihova ćerka, iako čak i predstavnici mlade žene koja je iznijela zapanjujuće tvrdnje priznaju da je njena pozadina “haotična”.

Džeri i Kejt Meken, čija je trogodišnja ćerka Medlin nestala na odmoru u Portugaliji prije više od 15 godina, hoće da provjere tvrdnje Džulije Faustine da je ona kidnapovana djevojčica, rekao je izvor za Dejli bist ove nedjelje.

Faustina (21) je ovog mjeseca postala internet senzacija nakon što je počela da objavljuje postove na društvenim mrežama pod oznakom @iammadeleinemccann (Ja sam Medlin Meken). Ranije ove nedjelje ažurirala je svoju biografiju na Instagramu sa „Kejt i Džeri Meken pristali su na DNK test!“
U jednoj od svojih prvih objava na Instagramu Faustina piše da se ne seća većine svog ranog života osim „praznika na toplom mjestu gdje je bila i bele ili veoma svijetle zgrade sa stanovima“.
Mnogi postovi dokumentuju očigledne fizičke sličnosti između nje i Madlen, uključujući karakterističnu smeđu mrlju na desnim dužicama obe djevojke.

– Imam slične oči, oblik lica, uši, usne, imala sam razmak između zuba – napisala je u jednom postu pored nekoliko fotografija sebe i nestalog djeteta.

– Moram da znam istinu. Treba mi DNK test i moram da razgovaram sa roditeljima od Medlin. Pomozite mi! – izjavila je ona u jednoj od objava.

U drugim objavama Faustina ističe uočene sličnosti između sebe i Džerija i Kejt Meken.

Medlin, iz Lesteršira, posljednji put je viđena 3. maja 2007. dok je spavala sa svojom malom braćom i sestrama u porodičnom smještaju za odmor Praja de Luš. Kada je Kejt Meken provjerila svoju djecu oko 22.00, vrata i prozor spavaće sobe bili su otvoreni, a Medlin je nestala.

U svojim objavama Faustina je takođe podijelila policijsku skicu čovjeka kojeg je više svjedoka vidjelo kako nosi dijete u odmaralištu one noći kada je Madlen nestala.

– Prepoznajem ovu osobu, izgleda veoma slično mom zlostavljaču – napisala je.

Iako je nejasno kakvu je vrstu zlostavljanja Faustina pretrpjela, ona u svojim objavama pominje da je bila žrtva „njemačkog pedofila“.

Međutim, vijesti da su Mekenovi pristali da ispitaju Faustinine tvrdnje došle su usred sve veće zabrinutosti za mentalno stanje mlade žene.

Iako su lokalne vlasti prvobitno sumnjale da su Džeri i Kejt ubili svoju ćerku i sakrili njeno tijelo, istražitelji su kasnije pretpostavili da je Medlin vjerovatno kidnapovao nemački seksualni prestupnik Kristijan Brukner.

Vlasti navodno i dalje istražuju Bruknera (45), koji je zvanično identifikovan kao osumnjičeni u slučaju Meken u aprilu 2022.

Prema Dejli bistu, Brukner je bio majstor u Praja de Luz u vreme Madleninog nestanka. On služi sedmogodišnju kaznu zbog silovanja 72-godišnje žene u odmaralištu u septembru 2005. godine.

– Pozdravljamo vest da su portugalske vlasti proglasile Nijemca osumnjičenim u vezi sa nestankom naše voljene ćerke Medlin – napisali su Mekenovi na svojoj veb-stranici nakon što je Brukner zvanično identifikovan prošle godine.

– Iako je mogućnost mala, nismo izgubili nadu da je Medlin i dalje živa i da ćemo se ponovo sa njom naći.

Svijet

Zaplijenjeno 58 kg kokaina u paketima sa nacističkom zastavom, na vrhu pisalo Hitler

Peruanska policija zaplijenila je 58 kilograma kokaina, upakovanog u pakete na kojima je bila nacistička zastava.

Kokain je bio raspoređen u pedesetak paketa, na čijem vrhu je pisalo Hitler, prenosi AP.

Agencija dodaje da je kokain bio spreman za slanje u Belgiju iz luke na sjeveru zemlje.

Iz policije su naveli da je kokain bio sakriven u transportnom kontejneru koji je prevozio špargle na brodu pod zastavom Liberije koji je ranije bio usidren u ekvadorskoj luci, prenosi BBC.

Vlasti u Peruu procjenjuju da ta zemlja proizvodi oko 90 tona droge godišnje i da većina odlazi u Evropu morskim putem, ali i malim avionima koji prevoze kokain u Boliviju, na putu do atlantskih luka.

Peru je drugi najveći proizvođač lista koke na svijetu i drugi po veličini proizvođač kokaina.

 

Nastavi čitati

Svijet

Vladin službenik ispumpao jezero kako bi pronašao svoj telefon

– Vladin zvaničnik u Indiji suspendovan je nakon što je naredio da se ispumpa voda iz vještačkog jezera kako bi pronašao svoj telefon.

Kako prenosi BBC, bilo je potrebno tri dana da se ispumpaju milioni litara vode kako bi se pronašao telefon koji je inspektor za hranu Radžeš Višvas ispustio dok je pravio selfi na brani jezera.

Kada je pronađen, telefon je bio previše natopljen vodom da bi mogao da radi.

Višvas je u nedjelju ispustio svoj Samsung telefon vrijedan oko 1.200 dolara (100.000 rupija), u jezero Kerkata, u centralnoj indijskoj državi Čatisgar.

On je je tvrdio da telefon sadrži osjetljive vladine podatke i da se mora pronaći.

Nakon što lokalni ronioci nisu uspjeli da nađu telefon, Višvas je o svom trošku dopremio dizel-pumpu, rekavši da je dobio usmenu dozvolu od nadređenih da ispusti “nešto vode u obližnji kanal”.

On je tvrdio da mu je rečeno da bi to “u stvari koristilo farmerima kojima nedostaje vode”.

Čitava akcija je prekinuta kada je drugi zvaničnik, iz odjeljenja za vodoprivredu, poslije prijave stigao na lice mjesta.

“Višvas je suspendovan do istrage. Voda je neopһodan resurs i ne može se trošiti na ovaj način”, rekla je Prijanka Šukla, zvaničnik okruga Kanker.

Nastavi čitati

Svijet

Najbogatiji čovjek za jedan dan izgubio 11 milijardi dolara: Evo šta se dogodilo

Najbogatiji čovjek svijeta, vlasnik francuskog proizvođača luksuzne robe LVMH, Bernar Arno, izgubio je za dan 10,39 milijardi evra.

Ovu sumu izgubio je u utorak nakon značajnog pada cijena akcija.

Osnivač LVMH-a – čija ponuda uključuje luksuzne proizvode poput Luis Viton torbica, Moet & Čandon šampanjca i Kristian Dior haljina – doživio je rast bogatstva veći dio od početka godine, dok su cijene dionica evropskih luksuznih kompanija porasle.

Dionice LVMH-a pale su sada, međutim, 5 odsto u Parizu – najviše u više od godinu dana – usred šireg pada koji je izbrisao oko 30 milijardi dolara iz evropskog luksuznog sektora.

Čak i uz ove gubitke, francuski milijarder i dalje ima neto vrijednost od 191,6 milijardi dolara, prema Blumberg Bilioners Indeksu. Do sada je ove godine dodao 29,5 milijardi dolara.

Jaz između bogatstva Arnoa i drugoplasiranog Ilona Maska iz kompanije Tesla smanjio se na 11,4 milijarde dolara.

Do pada od utorka došlo je nakon dugog rasta cijene dionica LVMH-a, koja je i dalje veća 23 odsto u odnosu na prije godinu dana, prenosi b92

Nastavi čitati

Aktuleno