Connect with us

Svijet

SKANDAL TRESE AMERIKU! Niki Hejli VARALA MUŽA tokom guvernerske kampanje?

Niki Hejli, koja vodi trku sa Donaldom Trampom za kandidata republikanaca na američkim predsjedničkim izborima, varala je svog supruga Majkla, tvrdi britanski Dejli mejl.

Hejli je prema navodima lista slagala američku javnost kad je 2008. godine tokom svoje guvernerske kampanje poricala da je imala dve vanbračne afere. Dejli mejl navodi da su Vil Folks (49) i Lari Marčant (61) potpisali izjave pod zakletvom 2010. godine u kojima se navodi da su imali seksualni odnos sa tadašnjom poslanicom Južne Karoline prije nego što je postala guvernerka.

Hejli (51) je tada negirala optužbe i tvrdila da je „100 odstu vjerna“ ocu svoje dvoje djece sa koji je u braku 28 godina. Majora Majkla Hejlija, koji je 2012. bio raspoređen u Avganistanu u sastavu Nacionalne garde, političarka sada često navodi kao razlog za svoju predsjedničku kandidaturu, prenose Novosti.

Više izvora tvrdi za Dejli mejl da su najbliži svjesni Hejlinog nevjerstva kao poslanika u Južnoj Karolini – uključujući priče o sastancima na zadnjem sjedištu njenog uatomobila i plesa u krilu njenih ljubavnika u barovima, ali i noćima provedenim zajedno u dupleksu u Kolumbiji u Južnoj Karolini.

Hejli nije odgovorila na zahtjev Dejli mejla za komentar.

Informacija se pojavila dok se Hejli priprema za predizbore u Nju Hempširu 23. januara i borbu za osvajanje drugog mjesta u trci za republikanskog predsedničkog kandidata nakon što je Ron DeSantis osigurao dva poena prednosti u odnosu na nju na unutarstranačkim izborima u Ajovi u ponedeljak.

Folks je u izjavi iz 2010. godine naveo da se sa Hejli upustio u neprikladnu fizičku vezu koja je uključivala brojne slučajeve neprikladnog seksualnog kontakta. Rekao je da je prvi put poljubio Hejli u automobilu početkom 2007. godine i da je imao redovne sastanke sa njom u svom stanu u centru Kolumbije. Napisao je da je raskinuo sa Hejli u junu 2007. godine kad je počeo da izlazi sa ženom koju je oženio sledeće godine.

Marčant je pod zakletvom napisao izjavu imao seksualne odnose sa Hejli u njenoj hotelskoj sobi na konferenciji u Solt Lejk Sitiju u junu 2008. godine.

– Hejli i ja smo se nakon zajedničke večere i pića sa ostalim učesnicima konferencij vratili u njenu sobu gde smo imali seksualni odnos. Tamo sam proveo ostatak večeri. Izašao sam iz njene sobe oko 6 ujutro. Javno sam se oglasio po ovom pitanju tek nakon što su me kontaktirali mediji i nakon što sam čuo predstavnicu Hejli da tvrdi da je bila 100 posto verna svom mužu kao odgovor na tvrdnje Folka – naveo je Marčant.

Lobista Kolumbije, koji je u to vrijeme bio oženjen, razveo se 2013. godine, a njegova supruga je u sudskim dokumentima citirala aferu Hejli.

Izvor Dejli mejla navodi da su bliski saradnici znali za aferu i da su se Hejli i Marčant kasno sastajali u njegovoj kancelariji. Drugi istaknuti republikanac iz Južne Karoline rekao je da je redovno viđao njen automobil ispred Folksovog dupleksa u Kolumbiji.

Dodao je da Hejli nije krila svoje navodne romanse.

– Lično sam je video kako sjedi u Larijevom krilu. Mnogo ljudi ju je vidjelo kako sjedi u njegovom krilu – navodi izvor.

Treći svjedok, jedan od Hejlinih bivših zaposlenih u kampanji, rekao je za Dejli mejl da niko od njih sumnjao u prirodu njene veze sa Folksom i Marčantom. Četvrti izvor, visoki politički zvaničnik u Južnoj Karolini, tvrdi da su mu jedan dvojice političara, ne nevodeći koji, priznao da je imao seks sa Hejli u njenom automobilu na parkingu restorana.

Tvrdnje o nevjerstvu Hejli prvi put su javno iznesene tokom njene kampanje za guvernera 2010. godine. Skandal nije uspio da uguši njenu kampanju. Hejli je bila guvernerka do 2017. godine kad je postala ambasador u Ujedinjenim nacijama pod Trampovom administracijom.

Svijet

BAJDEN NIŽE GAFOVE! Udovicu Alekseja Navaljnog nazvao POGREŠNIM IMENOM

Američki predsjednik Džo Bajden sastao se sa Julijom Navaljnom, udovicom ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Na sastanku je bila i Daša, kćerka Julije i Alekseja.

Najnoviji gaf se tiče upravo Julije, koju je američki predsjednik nazavao Jolanda.

– Jutros sam imao čast susresti se sa suprugom i kćerkom Alekseja Navaljnog. On je bio čovjek nevjerojatne hrabrosti i nevjerojatno je kako su njegova žena i kćerka također takve. Sutra ćemo objaviti sankcije protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina, odgovornog za smrt Navaljnog. Jasno je da će Jolanda nastaviti borbu koju je Aleksej vodio – izjavio je Bajden nakon sastanka novinarima u San Francisku.

Bijela kuća nije komentirala Bajdenovo miješanje imena. U izjavi nedugo nakon privatnog sastanka, Bijela kuća je rekla da je Bajden izrazio svoju iskrenu saučešće ženama zbog njihovog strašnog gubitka.

Naveli su da je Bajden izrazio divljenje Navaljnijevoj hrabrosti i njegovom nasljeđu borbe protiv korupcije i za slobodnu i demokratsku Rusiju.

Nastavi čitati

Svijet

LJEKAR ZLOSTAVLJAO PREKO 40 VOJNIKA?! Skandal kakav američka vojska ne pamti! Prijeti mu 330 GODINA ZATVORA

Vojni doktor Michael Stockin suočava se s 50 tačaka za nedolično ponašanje. Naime, brojni američki mediji nakon suđenja u Washingtonu već su ga nazvali “najvećim vojnim krivičnim progonom za zloupotrebe”.

Stockin, 38, optužen je da je navodno zlostavljao 41 muškog pacijenta dok je radio kao anesteziolog u vojnoj bolnici Madigan, smještenoj u zajedničkoj bazi Lewis-McChord, jednoj od najvećih vojnih baza u Sjedinjenim Državama.

Najraniji incidenti, koji su uključivali neprikladno dodirivanje pacijenata, počeli su krajem 2019. godine i nastavili su se do 2022. godine. Mnogi slučajevi su se odnosili na dodirivanje genitalija pacijenata, a optuženi je navodno pokušao da prikrije navodno zlostavljanje lažnom tvrdnjom da je dodirivanje imalo “medicinsku svrhu”.

Očekivalo se da će se Stockin izjasniti da nije kriv po optužbama, ali je odlučio da odgodi izjašnjavanje o krivici na svom prvom ročištu. Robert Capovilla, Stockinov advokat, pozvao je javnost da zadrži presudu dok se slučaj ne završi.

“Namjeravamo se boriti protiv svake pojedinačne optužbe dok porota ne donese svoju presudu. Do tada se iskreno nadamo da je američka vojska u potpunosti spremna da poštuje Stokinova ustavna prava u svakoj fazi ovog procesa, unutar i izvan sudnice. Pozivamo sve da Budite otvoreni, da zapamtite da se Stockin smatra nevinim i da shvatite da ova borba tek počinje”, rekao je advokat.

Dva Stokinova bivša pacijenta opisali su u ekskluzivnim intervjuima za CBS News kako je vojni doktor iznevjerio njihovo povjerenje. Obojica su svoje iskaze dali anonimno, iz straha od odmazde. Obojica muškaraca, sada u penziji, opisali su posjetu Stokinu zbog fizičkog bola. Kada bi završili sami sa doktorom u sobi, zamolili su ih da se skinu, a on bi im pregledao donji deo tela i genitalije, neprimereno ih dodirujući.

Jedan od muškaraca, penzionisani komandant prve klase koji je zatražio medicinsku pomoć na osnovu uputnice za artritis u ramenima, rekao je da je u početku bio “veoma zbunjen” svojim “temeljnim pregledom”.

“Ja i dr. Stokin ostali smo sami u prostoriji. Prvo mi je pregledao ramena, a onda me zamolio da ustanem, spustim pantalone i podignem ogrtač. Lice dr. Stokina je bilo u preponama i počeo je dirati moje genitalije “, rekao je bivši pacijent.

Drugi penzionisani vojnik rekao je da ga je Stockin navodno zlostavljao u tri navrata i opisao slično iskustvo kada je dobio “alternativnu procjenu”. Obojica su rekli da je iskustvo ostavilo duboke emocionalne ožiljke na njima.

“Nisam se mogao natjerati da pričam o tome šta mi se dogodilo čak ni sa suprugom. Bilo mi je jako neugodno”, rekao je vojnik.

Obojica kažu da namjeravaju svjedočiti na vojnom sudu 7. novembra.

“To je emotivno, to nije nešto na šta sam navikao”, rekao je vojnik o predstojećem svjedočenju. “Mogu da se nosim sa mnogo stvari. Mogu da se nosim sa ljutnjom, mogu se nositi sa borbom, ali emocije i slične stvari, to je lično.”

U septembru su dvije Stokinove žrtve, jedna penzionisana, a druga još u vojnoj službi, optužile vojsku i Ministarstvo odbrane za nemar jer nisu spriječili navodnu zloupotrebu. “Činjenica da je dr. Stockin mogao zlostavljati toliko pacijenata je uvjerljiv dokaz da je vojska bila nemarna u nadgledanju doktora”, tvrdi Christine Dunn, advokatica koja zastupa dva vojnika.

Istraga će ostati otvorena tokom suđenja, a Odeljenje za kriminalističke istrage američke vojske će sprovesti dalju istragu ako se jave dodatne žrtve.

Stockin je, u međuvremenu, suspendiran i ne može primati pacijente, ali je njegova medicinska licenca i dalje aktivna, prema bazi podataka Ministarstva zdravlja Washington State Departmenta.

Tužioci su rekli da će “nastaviti da procenjuju” da li da traže pritvor na osnovu potencijalne opasnosti da bi major Stockin “mogao da pobegne ili da se upusti u dalje nedolično ponašanje”.

Ako bude proglašen krivim, Stokin bi se mogao suočiti sa zatvorskom kaznom i otkazom. Ako bude osuđen po svim tačkama optužnice, Stokin bi se mogao suočiti sa zatvorskom kaznom do 330 godina, ukoliko bi kazne služile uzastopno.

Kurir.rs/Jutarnji.hr/CBSNews

Nastavi čitati

Svijet

JOŠ SE NE ZNA DATUM SAHRANE: Ruske vlasti predale tijelo Navaljnog majci

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je 16. februara umro u zatvoru u Rusiji, zatražila je ranije danas od ruskih vlasti da predaju njegovo tijelo radi sahrane.

Tijelo preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog predato je njegovoj majci, saopštila je danas portparolka Navaljnog Kira Jarmiš, javlja Tanjug.

Ona je navela da će datum sahrane biti naknadno određen.

“Ne znamo da li će vlasti da se miješaju u provođenje sahrane na način na koji to porodica želi i na koji Aleksej zaslužuje. Hvala svima koji su insistirali na ovom zahtjevu sa nama”, navela je Jarmiš na Tviteru.

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog koji je 16. februara umro u zatvoru u Rusiji, zatražila je ranije danas od ruskih vlasti da predaju njegovo tijelo radi sahrane.

Dodala je da porodica želi da Navaljnog sahrani u skladu sa pravoslavnim običajima.

Saradnici Navaljnog izjavili su ranije da vlasti prijete da će sahraniti ruskog opozicionara u udaljenoj zatvorskoj koloniji gdje je umro, osim ako njegova porodica ne pristane na uslov da ne bude organizovana javna sahrana.

Jarmiš je u petak izjavila da je njegovoj majci rečeno da će Navaljni biti sahranjen unutar kaznene kolonije gdje je umro ako ona u roku od tri sata ne pristane da ga sahrani bez prisustva javnosti.

Nastavi čitati

Aktuelno