Connect with us

Banjaluka

Služen parastos poginulim borcima Vojske Republike Srpske, PRISUSTVOVALI PREDSTAVNICI GRADA

U crkvi Svetog Nikolaja u mjestu Jelićka danas je povodom slave crkve posvećenoj Prenosu moštiju Svetog oca Nikolaja, služena sveta liturgija, a nakon toga služen je i parastos poginulim borcima Vojske Republike Srpske iz mjesta Jelićka, Slavićka, Niševići, Radosavska, Gradina i Krivaja.

Nakon liturgije, položeni su vijenci za sve borce iz ovih mjesta, koji su svoje živote dali za slobodu u kojoj danas živimo.

Parastosu i polaganju vijenaca prisustvovali su i predstavnici Grada – gradski menadžer, Bojan Kresojević, portparol Gradske uprave, Adriana Basara i ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu, Radivoj Majstorović.

Kako je poručila portparol Gradske uprave – važno je da se svaki dan okupljamo oko naše Srpske pravoslavne crkve.

-Danas, baš kao i svaki drugi dan, prisjećamo se svih onih koji su živote utkali u temelje Republike Srpske, koji su svoje živote položili za slobodu u kojoj danas živimo. U vrijeme kada se kolektivni Zapad okomio na naš slobodarski narod, koji nikada nije želio tuđe već je samo branio svoje – od suštinskog značaja je upravo kultura sjećanja na sve one koji su najdragocjenije što su imali dali da danas živimo svoji na svome. Važno je da se sabiramo oko naše Pravoslavne crkve, oko naših svetinja i da molimo za mudrost u ovim izazovnim vremenima – kazala je Basara, koja je okupljenima prenijela pozdrave gradonačelnika Draška Stanivukovića, koji se nalazi na Svetoj Gori, naglašavajući im da se moli za snagu, mudrost i zdravlje našeg naroda.

Parastosu i polaganju vijenaca, kao i obilježavanju slave crkve prisustvovali su i predstavnici porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske, mjesnih odbora boračkih organizacija Banje Luke i Prijedora, uz sveštenstvo Srpske Pravoslavne crkve, te brojne mještane ovog mjesta.

Banjaluka

OBAVJEŠTENJE IZ VODOVODA I večeras redukcija u tri naselja

Iz banjalučkog „Vodovoda“ saopšteno je da će i noćas biti nastavljena redukcija vode prema Trnu, Glamočanima i Jablanu, kao i prethodnu noć.

Redukcija će trajati od 22.30 do sutra u 7 časova.

Rezervoar Rekavice 1 takođe će biti pušten ujutro u 7.

Iz Gradske uprave danas je rečeno da se stabilizacija u vodosnabdijevanju može očekivati sa smanjenjem temperatura, koja se najavljuju od nedjelje.

Nastavi čitati

Banjaluka

“BANJALUKA JE TU ZA SVE”: Uručena pomoć porodicama koje su pretrpjele štetu u nevremenu

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je porodice u naselju Mišin Han, i tom prilikom im uručio rješenja o nadoknadi štete uzrokovane olujnim nevremenom koje je nedavno zahvatilo ovo banjalučko naselje.

-Vjerujem da su svi u Banjaluci, a i šire, vidjeli stravične fotografije nakon nevremena, koje je prije nekoliko nedjelja pogodilo Mišin Han. Tada sam posjetio ove porodice i poručio da će Grad biti uz njih, a danas smo to obećanje i ispunili uručenjem rješenja o nadoknadi 50% procjenjene štete koja na nekim objektima iznosi i preko 20.000KM – izjavio je gradonačelnik.

Kako je istakao, ovom mjerom podrške obuhvaćeno je 18 porodica iz ove mjesne zajednice.

I kada je lijepo i kada je teško, Banjaluka je tu za sve – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo naš grad početkom juna, više porodica iz MZ Mišinog Hana je ostalo bez krova nad glavom.

Osim što su interventne ekipe bile na raspolaganju i angažovano radile na sanaciji štete u ovom naselju, ove porodice je obišao i gradonačelnik Stanivuković i tom prilikom im dao obećanje da će Grad pružiti i podršku za sanaciju šteta na stambenim objektima.

Nastavi čitati

Banjaluka

UVEDENA DEŽURSTVA Na ove brojeve telefona možete zvati dok traje vanredna situacija

U okviru mjera koje je Gradski štab za vanredne situacije donio na današnjoj sjednici, uvedeno je stalno dežurstvo u službama Odsjeka za poslove civilne zaštite i vatrogasne brigade, Vodovoda A.D. i JU „Centra za socijalni rad Banjaluka“.

Sljedeći brojevi telefona ovih ustanova, određeni su kao dežurni u periodu dok traje proglašeno vanredno stanje:

– Vodovod A.D. – 051/498-950 dostupan 24 časa;

– Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVSJ – 051-498-261 od 8.00 do 16.0 časova i Centar za obavještavanje – broj telefona 121 – od 16 do 8 časova;

– JU „Centar za socijalni rad Banjaluka“ – 065/539-701 i 066/237-558 dostupan 24 časa.

– JZU „Dom zdravlja Banjaluka“ – broj telefona 124 – dostupan 24 časa.

Nastavi čitati

Aktuelno