Connect with us

Banjaluka

SNSD-U SMETA ŠKOLA U ADI, kažu da nema fiskulturnu salu, A U 4 SREDNJE ŠKOLE učenici fizičko imaju u parku!

U Banjaluci je napravljena škola prvi put nakon 22 godine, ali i to je politika pokušala iskoristiti kako bi se obračunala sa neistomišljenicima.

Škola u Adi nema fiskulturnu salu i to je bila zamjerka od strane SNSD. Iz ove partije su zaboravili da su oni vladali gradom na Vrbasu više od dvije decenije i da za sve to vrijeme taj problem nisu riješili.

Nedostatak fiskulturnih sala u jednom broju srednjih i osnovnih škola predstavlja veliki problem kod izvođenja nastave. Fiskulturne sale u školama koje ih posjeduju ne zadovoljavaju potrebne uslove.

Stare i po 40 godina

U najvećem gradu Srpske postoji 38 fiskulturnih sala, od kojih dvije zadovoljavaju uslove za bavljenje rukometom, pet sala košarkom, te 27 sala relativno zadovoljavaju uslove za bavljenje odbojkom. Pojedine fiskulturne sale stare su čak i po 40 godina.

U Građevinskoj, Politehničkoj, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj i Umjetničkoj školi ne postoji uopšte sala za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja, dok u Poljoprivrednoj školi postoji improvizovana sala. Nastavu obavljaju u Sportskoj dvorani “Centar” i parku “Mladen Stojanović”, kao i u improvizovanim učionicama u sklopu same škole.

Pokušali smo da od profesora fizičkog vaspitanja saznamo koliko njima predstavlja problem nedostatak dvorana. Iz Građevinske škole su obećali da će dati izjavu, a onda su brzo promijenili mišljenje. Stigao je odgovor profesorke ‘’da nije ovlaštena da daje izjave’’ i da kontaktiramo direktora. Pokušali smo, ali ni on nije odgovarao na naše pozive.

Ipak, u jednoj srednjoj školi profesor je pristao da priča na ovu temu, ali pod uslovom da mu ne objavljujemo ime.

– Teško je, gotovo nemoguće ispuniti plan kad je u pitanju nastava fizičkog vaspitanja bez sale. Kad se vrijeme pogorša moramo da improvizujemo nastavu, a improvizacija nije dobra. Političari su počeli da se igraju s našim problemima, kao briga ih je za ovu djecu. U stvari, koriste nas samo za svoja prepucavanja. Vlasti iz SNSD su ranije zanemarivale naše probleme – rekao nam je jedan profesor fizičkog vaspitanja koji nije želio da mu spomenemo ime.

Teorija sporta

Učenici Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole nastavu fizičkog vaspitanja obavljaju na dvije lokacije.

Zamjenica direktorke Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole, Maja Vuleta, za Srpskainfo je istakla da oni drže nastavu fizičkog na školskom igralištu kada je lijepo vrijeme, a kada nije, nastavu obavljaju u specijalizovanoj učionici koja je nadograđena prije par godina.

– Tu djeca imaju stoni tenis koji igraju na nastavi, rade vježbice ili im profesori drže teoriju iz sporta – istakla je Vuleta.

Dodaje da djeca, na žalost, ne mogu imati u potpunosti istu nastavu kao djeca koja imaju fiskulturnu salu.

– Trudimo se da bar ono što možemo uradimo za njih, kako ne bi gubili kontinuitet. Potrebna nam je sala, ali nemamo informaciju da li će se i kad ona uraditi pošto nikada nije ni postojala – rekla je Vuleta.

Osim četiri srednje škole koje nemaju uopšte salu, Medicinska škola fizičko vaspitanje obavlja u njihovoj sali, koja se nalazi kod bivše Hirurgije.

Osnovcima bolji uslovi

Kada su u pitanju osnovne škole, bar prema riječima direktora Aktiva osnovnih škola Miroslava Popržena, sve centralne osnovne škole imaju fiskulturnu salu.

– Kada je u pitanju materijalna opremljenost, znam da se unazad godinama vodilo računa o salama i da se radila sanacija, ali vjerovatno da ima još sala koje je potrebno sanirati – rekao je Popržen.

On je spomenuo i novu dvoranu na Laušu, koja će biti u sklopu osnovne škole.

– Ovih dana je dobijena upotrebna dozvola i očekujemo narednih dana potpisivanje sporazuma između ministarstva i Grada, gdje će se regulisati svi detalji, i da će se ubrzo početi izvoditi nastava u školi – rekao je on.

Ranije je i sala u Osnovnoj školi “Branko Radičević” izgledala jako loše, ali je dobila novu sportsku dvoranu u sklopu same škole.

Srednjoškolski centar

Podsjećamo, još 2020. godine, pred lokalne izbore, najavljen je projekat Srednjoškolskog centra koji je predviđao gradnju u banjalučkom naselju Lazarevo za srednje škole koje imaju loše uslove, između ostalog škole koje nemaju fiskulturnu salu.

U maju ove godine, povodom inicijative o izgradnji Srednjoškolskog centra u Banjaluci, oglasio se na društvenim mrežama i gradonačelnik Draško Stanivuković.

– Vidim da je predsjednik Skupštine grada najavio inicijativu za izgradnju Srednjoškolskog centra. Da mu Bog da da bude bar malo upućeniji. Grad duže od godinu dana radi na ovom projektu sa istim direktorima srednjih škola sa kojima je Ninković dogovorio sabotiranje plaćanja mature. U međuvremenu bi ga mogli upoznati s ovim projektom. Zašto niste podnijeli ovu inicijativu nekad u posljednjih 20 godina – upitao je Stanivuković.

Predstavnici gradske administracije saopštili su da su iskazali jasnu namjeru da grade srednjoškolski centar.

– Cilj gradske administracije jeste da se izvrši sveobuhvatna priprema. Idejnim rješenjem je predviđeno da svaki školski objekat bude nezavisna jedinica i pristupa im se sa zajedničkog školskog trga – istakli su oni.

Upitali smo Grad Banjaluku, kao i Ministarstvo prosvjete, kulture i sporta da li imaju u planu rekonstrukciju i gradnju fiskulturnih sala koje nedostaju ili su u lošem stanju, ali nismo dobili odgovore.

Banjaluka

ISPOVJEST BANJALUČKE DOMINO DAME! “Naši političari traže da ih DAVIM U WC ŠOLJI, ZAHTJEVI SU BIZARNI, a svi glume porodične ljude”

“Dolaze muškarci iz političkih krugova, biznismeni, advokati, doktori, ovi i oni, a svi traže isto – da ih se ponižava i gazi. Gasila je po njima cigarete, gazila ih štiklama, a za jednog klijenta je puštala nožne nokte da ga može grebati po polnom organu i zadnjici”

Svašta čovjek u kafani može čuti… Tu ti nisu potrebne dnevne novine uz jutarnju kafu. Ako samo sjedneš za šank instant ćeš znati i šta se dešava u Džibutiju, a kamoli da ne saznaš šta se to dešava u banjalučkim društvenim krugovima.

Kafana je kao neki sabirni centar – svako zna svakog, pogotovo kad si u gradu poput našeg. Svi tu pričaju o likovima koje svi znaju na ovaj ili na onaj način. A ako ne znate o kome se priča, ne brinite… Uputiće vas šanker koji tu radi 15ak godina i onda će se ispostaviti da i vi znate glavnog aktera priče koja se pripovijeda baš to jutro.

„Nesvakidašnja“ priča u Banjaluci
Ovo jutro priča bi interesantna ili što bi kazali „nesvakidašnja“ za naš grad. Glavni akter bio je jedan malo masniji lik banjalučke javnosti, čovjek od imena i funkcije. I ne, nisu bile u pitanju nikakve malverazcije, pronevjere, kriminal nego GORE. Sad se pitate šta može gore od navedenog…

Vidite, ispostavilo se da gore ipak može i da je to „gore“ žena obučena u lateks sa kandžijom koja „ubija boga u njemu, a on uživa u tome“. Naime, navodna banjalučka domino dama već godinama širi svoj biznis u naselju Petrićevac.

Političari najčešće mušterije
Kažu, dolaze joj muškarci iz političkih krugova, biznismeni, advokati, doktori, ovi i oni, a svi traže isto – da ih se ponižava i gazi, jer vole to i samo tako doživljavaju istinski vrhunac. Priča se i kako ima nekog roba koji joj radi kućanske poslove, riba, pere, a ona ga za nagradu bije. Dolaze joj u redovima, a ona zgrće pare, se*sa nema to je izričito jasno.

„A ko bi rekao da toga kod nas da ima“, na to sve će jedan čovjek koji je sjedio tu za šankom.

Drugi na to dodaje kako „nikad ne bi rekao za njega da je takav i da voli te bolesne stvari“. Treći stade na stranu banjalučke domino dame, pa reče kroz šalu kako je „pametna i zarađuje na tuđoj muci“.

Rekoše i kako je dotična domino dama došla sa sela u Banjaluku u potrazi za poslom, ali da je ovdje spoznala svoj potencijal u BDSM vodama i počela da se bavi time.

Puštala nožne nokte kako bi grebala klijenta po polnom organu
Krem banjalučke elite navodno je pred njenim vratima svako malo i to na koljenima. Klijentela joj donosi skupocjene poklone, a o njenim prihodima suvišno je i da se govori. Kako kažu kuća joj je na Petrićevcu, s vana kuća kao i svaka druga, dvorište u cvijeću i vinovoj lozi, ali njena unutrašnjost je nešto što se ne viđa svaki dan.

Dama dobro zna svoj posao pa ima sve moguće i nemoguće sekusalne igračke, bez problema poseže i za kućanskim aparatima kako bi zadovoljila sve fetiše svojih klijenata. Od kuhinjskih aparata najčešće koristi mikser i drvene kašike, a znala je u „seansama“ koristiti i wc šolju. Jedan od klijenata volio je da bude davljen u njoj, tako što mu ona drži glavu i povlači vodu. Dok se vodokotlić puni ona pripremi kante vode kako klijent ne bi morao svako malo da čeka.

Aloonline.ba

Nastavi čitati

Banjaluka

ODRŽAN PRVI MEMORIJALNI TURNIR ARIEL BOGDANOVIĆ! U sjećanje na svirepo ubijenog banjalučanina

U Banjaluci je danas održan prvi memorijalni turnir “Ariel Bogdanović”.
Kod Osnovne škole “Branko Ćopić”, igrao se basket 3h3.

Na turnir se prijavilo 16 timova raspoređenih u četiri grupe po četiri ekipe.

Kotizacije se nisu uplaćivale.

Podsjećamo, turnir se organizovao u znak sjećanja na tragično nastradalog Banjalučanina Ariela Bogdanovića kojeg je 2. decembra prošle godine, na svirep način ubio radni kolega Dalibor Mandić, piše ATV.

Nastavi čitati

Banjaluka

SUTRA BEZ STRUJE NEKOLIKO BANJALUČKIH ULICA! Evo gdje će se izvoditi radovi

Zbog radova na elektromreži bez struje u nedelju od 10 do 15 časova ostaje nekoliko banjalučkih ulica i naselja.
“Električnu energiju u navedenom periodu neće imati dijelovi ulica: Jovana Bijelića, Dubička, Maršala Žukova, Serdara Janka Vukotića, Subotička, Branka Popovića i Blagoja Parovića, te dijelovi naselja: Tunjice, Ramići, Novakovići, Vujinovići, Zalužani, Priječani, Šargovac, Motike, Kuljani, Barlovci, Bukovica, Jablan, Dragočaj i Poslovna zona Ramići”, kazali su iz Elektrokrajine.

Nastavi čitati
Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Horoskop2 tjedna ago

DNEVNI HOROSKOP: Vodolijama danas potreban odmor, Ribe očekuju novi izazovi

Uncategorized4 dana ago

MAJA DRAGOJEVIĆ “DEMOLIRALA” ĐAJIĆA! “Živite li vi u Hjustonu, pa mi nemamo LIJEKOVA, POSTELJINE, a kod Vas pacijenti SKAČU KROZ PROZORE” (VIDEO)

Uncategorized2 tjedna ago

PROPAST BANJALUČKOG SNSD-a! KIKO I ĆURLA PREUZELI KORMILO! Presuđeni kriminalac i drugi koji “ne zna ko je” NOSE ĐAJIĆEVE SKUTE NA PUTU U AMBIS!

Banjaluka2 tjedna ago

GRAĐANI OGORČENI ĐAJIĆEVIM “DERNEKOM” PLJUŠTE PRIJETNJE! ” Stari pedofil, treba da se STIDI ZEMLJE KOJOM HODA, pacijenti mu umiru od sepse, A ON SLAVI”

Banjaluka1 dan ago

STANIVUKOVIĆ ISPISUJE ZLATNA SLOVA U ISTORIJI BANJALUKE! Kružni tok i VELIČANSTVENI PARK kod Ekvatora oduševili građane (FOTO, VIDEO)

Banjaluka2 tjedna ago

ĐAJIĆ SLAGAO UČESNIKE KOTLIĆIJADE! Umjesto po 200 KM dobili po 3 KG MESA! “Dao bih vam, AL NE SMIJEM OD PORESKE”

Uncategorized2 dana ago

KAD MAČKE NEMA MIŠEVI KOLO VODE! Ninković juče VRŠLJAO po kancelarijama GU i uznemiravao radnice, obrušio se i na TRUDNICU!

Banjaluka5 dana ago

STANIVUKOVIĆ KOD PORODICE NOVAKOVIĆ! “Ima bližih pa neće da dođu, A TI SI DOŠAO” Emotivan susret o kojem će se pričati (FOTO, VIDEO)

Uncategorized5 dana ago

“PUKLA TIKVA” U SNSD PRIJEDOR! Kabić iznio teške optužbe “VRH lokalne partije VRŠI PRITISAK U CILJU MOJE SMJENE, danas ću upoznati DODIKA SA SVIM DEŠAVANJIMA”

Aktuleno