Connect with us

Banjaluka

ŠOKANTNO! Djeca tvrde da su drugari padali u nesvijest od alkohola na Đajićevom koncertu, dolazila i HITNA

Predsjednik banjalučkog SNSD i direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske, Vlado Đajić, nedavno je organizovao još jedan koncert za maturante i doveo ponovo pjevačicu Breskvicu.
Iako je javnost prošle godine burno reagovala na ovakve poteze, a roditelji bili zgroženi, s obzirom na to da pomenuta pjevačica ima vulgarne tekstove i fotografije i nije primjerena da pjeva djeci i mladima, Đajić se na to nije osvrtao.


Posljednji koncert održan je prije dva dana, uz vulgarne tekstove, alkohol i besplatan ulaz u prostorijama GrO SNSD, mladi su pili, pjevali, a mnogi od njih i pretjerali.
-Bilo je puno alkohola i puno ljudi, mnogi su vidjeli priliku da se besplatno napiju i idu dalje u grad. Tri osobe su se toliko napile da su pale i nije im bilo dobro, izvodili su ih vani, a onda je morala da reaguje i hitna pomoć. Bilo je baš strašno – ispričao je jedan od maturanata.
Da apsurd bude još veći, koncert na kome je pozlilo mladima, organizovala su upravo dva doktora.

Izgleda da Banjaluka više nema jednog doktora koji je bijeli mantil i svoju struku zamijenio estradom i cirkusom, sada imaju dva.

Banjaluka

OBAVJEŠTENJE IZ VODOVODA I večeras redukcija u tri naselja

Iz banjalučkog „Vodovoda“ saopšteno je da će i noćas biti nastavljena redukcija vode prema Trnu, Glamočanima i Jablanu, kao i prethodnu noć.

Redukcija će trajati od 22.30 do sutra u 7 časova.

Rezervoar Rekavice 1 takođe će biti pušten ujutro u 7.

Iz Gradske uprave danas je rečeno da se stabilizacija u vodosnabdijevanju može očekivati sa smanjenjem temperatura, koja se najavljuju od nedjelje.

Nastavi čitati

Banjaluka

“BANJALUKA JE TU ZA SVE”: Uručena pomoć porodicama koje su pretrpjele štetu u nevremenu

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je porodice u naselju Mišin Han, i tom prilikom im uručio rješenja o nadoknadi štete uzrokovane olujnim nevremenom koje je nedavno zahvatilo ovo banjalučko naselje.

-Vjerujem da su svi u Banjaluci, a i šire, vidjeli stravične fotografije nakon nevremena, koje je prije nekoliko nedjelja pogodilo Mišin Han. Tada sam posjetio ove porodice i poručio da će Grad biti uz njih, a danas smo to obećanje i ispunili uručenjem rješenja o nadoknadi 50% procjenjene štete koja na nekim objektima iznosi i preko 20.000KM – izjavio je gradonačelnik.

Kako je istakao, ovom mjerom podrške obuhvaćeno je 18 porodica iz ove mjesne zajednice.

I kada je lijepo i kada je teško, Banjaluka je tu za sve – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo naš grad početkom juna, više porodica iz MZ Mišinog Hana je ostalo bez krova nad glavom.

Osim što su interventne ekipe bile na raspolaganju i angažovano radile na sanaciji štete u ovom naselju, ove porodice je obišao i gradonačelnik Stanivuković i tom prilikom im dao obećanje da će Grad pružiti i podršku za sanaciju šteta na stambenim objektima.

Nastavi čitati

Banjaluka

UVEDENA DEŽURSTVA Na ove brojeve telefona možete zvati dok traje vanredna situacija

U okviru mjera koje je Gradski štab za vanredne situacije donio na današnjoj sjednici, uvedeno je stalno dežurstvo u službama Odsjeka za poslove civilne zaštite i vatrogasne brigade, Vodovoda A.D. i JU „Centra za socijalni rad Banjaluka“.

Sljedeći brojevi telefona ovih ustanova, određeni su kao dežurni u periodu dok traje proglašeno vanredno stanje:

– Vodovod A.D. – 051/498-950 dostupan 24 časa;

– Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVSJ – 051-498-261 od 8.00 do 16.0 časova i Centar za obavještavanje – broj telefona 121 – od 16 do 8 časova;

– JU „Centar za socijalni rad Banjaluka“ – 065/539-701 i 066/237-558 dostupan 24 časa.

– JZU „Dom zdravlja Banjaluka“ – broj telefona 124 – dostupan 24 časa.

Nastavi čitati

Aktuelno