Connect with us

Region

“SRBIJI PRIJETE BATINAMA” Dačić poručio da nema mira u regionu bez pravednog rješenja za Kosmet

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da zapadne sile tjeranjem Srbije da prihvati nametnutu nezavisnost samoproglašenog Kosova narušavaju stabilnost u regionu i istakao da nema mira bez pravednog rješenja za Kosovo i Metohiju.

Govoreći o njemačko-francuskom planu za Kosovo i Metohiju, Dačić je ukazao da su osnove za takav sporazum za Srbiju nemoguće jer joj Zapad ne daje šansu za raspravu.

– Mi smo predlagali da se dođe do političkog rješenja za Kosovo i Metohiju, ali su oni to ostavili po strani smatrajući da je status Kosova riješen, ali i dalje insistiraju da Beograd prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, vršeći pritisak s ciljem da se Srbija ne protivi ulasku samoproglašenog Kosova u Ujedinjene nacije – rekao je Dačić za Televiziju Pink.

Dačić smatra da je preregistracija tablica samo jedna od tema koja je pokrenuta sa namjerom da Srbi budu natjerani da priznaju Kosovo kao nezavisnu državu.

Prema njegovim riječima, izuzetno je važno da se ne dozvoli ništa što bi omogućilo da Srbija bude proglašena za remetilački faktor, iako je jasno da je to premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti.

– Problem je u tome što Zapad kaže da Kurti mora da bude spreman na posljedice u slučaju problema, ali on zna da neće snositi nikakve posljedice, za razliku od Srbije, kojoj prijete batinama – rekao je Dačić.

Region

ZASTRAŠUJUĆE Tornado poharao selo u Srbiji (VIDEO)

Pojedine dijelove Srbije juče je pogodilo snažno nevrijeme, a na društvenim mrežama danas se pojavio jeziv snimak zabilježen u Zlatiborskom okrugu.

Najgore je bilo u selu Doliće, na teritoriji opštine Sjenica, gdje je non-mezociklonski tornado oštetio i kuće u naselju.

Na snimku je prikazan formiran vrtlog iz olujnog oblaka.

“Razvijеna višеćеlijska oluja sе nalazi u Zlatiborskom okrugu i donosi еkstrеmnu еlеktričnu aktivnost i silovitе pljuskovе. Zabiljеžеn jе grad vеličinе oraha iz najjačih, pulsirajućih, ćеlija. Današnji dan jе obilježila ogromna vlaga i еkstrеmno nеstabilna atmosfеra u zapadnoj polovini Srbijе. Istočna polovina Srbijе jе imala pustinjsku atmosfеru i 41 stеpеni Cеlzijusovih” navodi se u objavi, prenosi “Avaz”.

Nastavi čitati

Region

VELIKA POTRAGA U HRVATSKOJ: Građanin javio policiji da je čovjek autom sletio u Dravu

Kod Dravskog nasipa u Varaždinu jutros je jedno vozilo sletjelo u rijeku Dravu i potonulo, javlja Policijska uprava varaždinska.

Građanin je nesreću primijetio jutros u 8:17 i dojavio policiji.

Sve se dogodilo u području tzv. Dravske šume, prenosi Index.

Policijski službenici su odmah poslati na mjesto događaja i tragaju za osobom i vozilom, saopštila je policija.

Nastavi čitati

Region

HOROR U NOVOM SADU: Pitbul usmrtio svog vlasnika

U Solunskoj ulici u Novom Sadu, rano jutros pas rase pitbul terijer napao je svog gazdu i nanio mu smrtonosne povrede.

Ljekarska ekipa intervenisala je po prvom prioritetu u 6.28 časova, a smrt je konstatovana na licu mjesta.

Zoohigijena uspavala je psa. Policija vrši uviđaj

Nastavi čitati

Aktuelno