Connect with us

Banjaluka

ŠTA BI SA OPOZIVOM GRADONAČELNIKA? Đajić se ućutao nakon potpunog DEBAKLA i ignorisanja od vrha SNSD-a

Prvom čovjeku banjalučkog Gradskog odbora SNSDa Vladi Đajiću izgleda je sve krenulo nizbrdo otkako mu nije pošlo za rukom da Centralno obilježje palim borcima VRS preseli u Zagreb. Mada, poznavaoci prilika u najvećem gradu Srpske tvrde da je “proklizalo” još sa klizećom&uizgradnji garažom kod UKC-a.

Uglavnom, naš vrijedni doktor kao da je izgubio kompas. Ili je možda dobio ultimatum da se sam “vadi” iz neprilika zbog vidnog neuspjeha, ali i neposlušnosti, budući da je procedura za opoziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića pokrenuta bez odobrenja upravljačke strukture SNSD-a.

Neko od estradnih savjetnika vjerovatno je našem doktoru Đaji natuknuo da bi izazivanje haosa skrenulo pažnju javnosti sa peticije koja je, vidiljvo je bilo, imala poražavajuće mali odaziv. I onda je doktor obustavio pisanje pisama i krenuo vidno da se gubi.

Prvo je mimo procedure stiglo rješenje za deložaciju sa prostora parkinga Stara autobuska stanice, što je naravno zaokupilo svu pažnju javnosti. No, problem je riješen. Mada se često zaboravlja da su upravo SNSD-ovi gradski oci prećuno podržali pljačku gradske imovine, koja je te sada došla na naplatu. No..

Zatim je u Kabinetu gradonačelnika osvanulo novo rješenje- ovaj put iz Republičkog inspektorata i to o obustavi građenja kružnog toka i atraktivnog parka kod Tržnice zbog, kako je navedeno, nedostatka dozvola za gradnju. Prethodnu noć Đajić je pjenio prilikom gostovanja u nekoj TV emisiji upravo na istu temu, tako da je i pristiglo rješenje automatski dobilo pravu adresu pošiljaoca.

Da zabava bude veća, gradnja kružnog toka nije obustavljena. Naprotiv, ubrzano napreduje.

Na skupštinskoj sjednici vidno je bilo ciljano miniranje rada sa akterima iz Đajinih redova, ali i to je riješeno.

Ostao je samo opoziv. Za koji se doktor pravi da se nije desio, dok se Banjalučani glasno pitaju – gdje je isti i šta radi.. U cijelom đajićevskom haosu nekako je nejasno gdje se izgubio interes za Banjalučane i sam grad. Ili ga nikada nije ni bio?!

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA BOŽIĆNOM PRIJEMU KOD PRANJIĆA! Čestitao predstojeće praznike (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković večeras je prisustvovao Božićnom prijemu kod potpredsjednika Republike Srpske Davora Pranjića.
-Svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti želim srećne i Bogom blagoslovene predstojeće praznike, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ BAKI PRIREDIO IZNENAĐENJE ŽIVOTA! Rijetko ko uživa u ovako VELIKOJ pažnji i LJUBAVI UNUKA! (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, iznenadio svoju baku Gospu na veoma poseban način.
Odlučivši se na gest ljubavi i pažnje, Stanivuković je poklonio svojoj baki masažnu stolicu koja bi joj pomogla ublažiti tegobe reume.

Baka Gospa nije znala šta je čeka, a osmijeh na njenom licu bio je dovoljan svjedok o tome koliko joj se poklon dopao, te je odmah legla u stolicu da je testira. Ovaj nježan trenutak topline i radosti svjedoči o važnosti porodičnih odnosa i male pažnje koja može učiniti veliku razliku, a kako je to izgledalo pogledajte na snimku ispod.

Nastavi čitati

Banjaluka

NAREDNIH DANA postavljanje velikog broja PODZEMNIH I NADZEMNIH kontejnera

Odjeljenje za komunalne poslove obavještava sve sugrađane da će se ovih dana pristupiti postavljanju velikog broja podzemnih i nadzemnih kontejnera u našem gradu.

Kontejneri će tako biti postavljeni u svim gradskim naseljima, ali isti će biti postavljeni i prilikom izgradnje novih stambenih i poslovnih zgrada, gdje će takođe biti obavezna izgradnja podzemnih kontejnera, a sve radi čistije Banje Luke.

-Ovo je prvi korak u sveobuhvatnom rješavanju jednog od najvećih komunalnih problema, a to je odlaganje otpada. U centralnom gradskom području biće zamijenjeni stari, nadzemni kontejneri sa novim koji su većeg kapaciteta. Takođe, na lokacijama na kojima to omogućavaju podzemne instalacije, pristupiće se ugradnji novih podzemnih kontjenera. Osnovna prednost podzemnih kontejnera jeste njihova velika zapremina –kazao je u ime ovog Odjeljenja, Boriša Mandić.

Dodao je kako će u užem urbanom području takođe biti zamijenjeni svi nadzemni kontejneri.

-Dodatno, problem kabastog i druge vrste otpada, koje se ne smatraju otpadom iz domaćinstva, biće riješeni tako što ćemo postaviti velike kontejnere za ovu vrstu otpada u svim naseljima, za šta će takođe biti određeni dani. Očekujemo pozitivnu reakciju od strane građana jer zasigurno pitanje otpada je nešto što treba prioritetno da rješavamo – rekao Mandić.

Ovim projektom, Grad preduzima sve mjere koje se tiču smanjenja količine i propisno odlaganje otpada, a kako navode iz Odjeljenja za komunalne poslove – pitanje odlaganja otpada je izuzetno kompleksno i zahtijeva adekvatne mjere uz koje se postepeno dolazi do željenih rezultata.

Sve ovo će, za one građane koji ne mogu ili ne žele čekati mjesečni odvoz otpada, biti omogućen odvoz po pozivu u dogovoru sa komunalnim preduzećem, i ova usluga će se naplaćivati.

Podsjećamo, Grad Banja Luka u saradnji sa Evropskom investicionom bankom aktivno radi na izradi Studije upravljanja čvrstim otpadom, kao i Studije upravljanja otpadnim vodama, istakavši da je ovo prvi put da se pristupilo izradi jedne ovako značajne i sveobuhvatne studije i rješavanju najvažnijih infrastrukturnih i komunalnih pitanja kao što su izgradnja prečistača otpadnih voda i reciklažnih dvorišta.

Nastavi čitati

Aktuelno