Connect with us

Hronika

ŠTA ČEKA KĆERKU SAŠU KULIŠIĆA? Maloljetnica sipala ocu tablete u LIMUNADU

Prema zvaničnom saopštenju Okružnog suda u Doboju maloljetna kćerka (15) Saše Kulišića je kobne večeri ocu u limunadu sipala izmrvljene tablete “treana”.
Maloljetna kćerka (15) tragično stradalog Saše Kulišića rješenjem Okružnog suda sprovedena je u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Doboj i određen joj je maloljetnički pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pomagala u zločinu za koji su osumnjičeni njena majka Andrea Kajganić (32) i Dražen Lazarević (19).
Stavljala mu tablete u limunadu
Prema zvaničnom saopštenju Okružnog suda u Doboju maloljetna kćerka (15) Saše Kulišića je kobne večeri ocu u limunadu sipala izmrvljene tablete „treana“.

– U namjeri da liše života Kulišića 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloljetna A.K. usitnila veći broj tableta naziva ”treana“ jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomiješala sa vodom, da bi u dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode, u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta, napravila limunadu koju je dala svom ocu – saopšteno je iz Okružnog suda u Doboju.

Pravnici istču da se maloljetnicima za učinjena krivična d‌jela mogu izreći vaspitne mjere, kazna maloljetničkog zatvora i mjere bezbjednosti, a mlađem maloljetniku, u koju kategoriju spada osumnjičena kćerka Kulišića, mogu se izreći samo vaspitne mjere.

– U vaspitne mjere spadaju sudski ukor, posebne obaveze i upućivanje u vaspitni centar, mjere pojačanog nadzora, zavodske mjere kao što su upućivanje u vaspitnu ustanovu ili vaspitno-popravni dom te upućivanje u posebnu ustanovu za liječenje i osposobljavanje – kazao je advokat Stojan Vukajlović.

Dodao je da se mjere upozorenja i usmjeravanja izriču kada je potrebno tim mjerama uticati na ličnost i ponašanje maloljetnika, te da se mjere pojačanog nadzora izriču kada za vaspitanje i razvoj maloljetnika treba preduzeti trajnije mjere vaspitanja i prevaspitanja, uz odgovarajući stručni nadzor i pomoć.

– Ne bih da prejudiciram, ovakvi slučajevi uvijek su kompleksni, ali ako bih trebao dati neku prognozu prema prijašnjim iskustvima smatram da će biti primijenjene zavodske mjere koje se izdaju maloljetniku prema kome treba preduzeti trajnije i intenzivnije mjere vaspitanja ili liječenja, uz njegovo potpuno odvajanje iz dotadašnje sredine – kazao je Vukajlović.

Sagornik na kraju razgovora za aloonline.ba ističe da se navedene mjere primjenjuju kao posljednje sredstvo i smiju trajati u granicama određenim ovim zakonom samo koliko je potrebno da bi se ostvarila svrha vaspitnih mjera.

Hronika

DVA KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ubijena u roku od nekoliko sati

Dva kandidata za gradonačelnika meksičkog grada Maravatio ubijena su u roku od nekoliko sati, saopštile su danas lokalne vlasti.

Ubijeni su kandidat partije Nacionalna akcija Armando Perez i kandidat Morene Migel Anhel Zavala, prenosi AP.

Obojica su pronađeni mrtvi u svojim automobilima, navodi agencija.

“Ovo pokazuje izuzetno ozbiljan nivo nasilja i nedostatak bezbjednosti koji preovladava uoči najvažnijih izbora u istoriji Meksika”, napisao je vođa Nacionalne akcije Marko Kortes na društvenim mrežama.

Iz stranke Morena naveli su da je ubistvo Zavale “kukavički i čin za osudu”.

Parlamentarni izbori u Meksiku zakazani su za 2. jun ove godine, a predizborna kampanja zvanično počinje u petak, 1. marta.

Nastavi čitati

Hronika

DA NIJE TUŽNO BILO BI SMIJEŠNO! Halidu Muslimoviću pozlilo na sudu nakon rasprave o s***u

Nastavljeno je suđenje Halidu Muslimoviću po tužbi Sonje Bašić iz Australije da joj duguje 90.000 evra, bez kamate.

Proces koji je održan u Prijedoru trajao je četiri sata, a počelo je u 11 sati čitanjem vajber poruka od 2015. do 2024. koje je Sonja razmjenjivala sa pjevačem. Iz njih se jasno vidi da Halid više puta priznaje da joj duguje novac i da joj obećava da će isti vratiti u više mjesečnih rata.

Sve vrijeme dok je Bašićeva obrazlagala sadržinu poruka, Muslimović je svojoj advokatici Jeleni Grulović govorio da Sonja laže. U jednom trenutku Bašiceva mu je rekla: “Ućiti smeće dok ja govorim!”

Došlo je i do rasprave između Sonjinog branioca Dragana Tolimira i Halidove punomoćnice. Potom je njoj data mogućnost da postavlja pitanja Sonji, ali je ona pitala sve ono na šta je Bašićeva ranije odgovorila.

“Ako želite da se naučite pravu, dođite kod mene na praksu”, rekao je Tolimir Halidovoj advokatici.

Dok je trajala žučna rasprava, Halid se okrenuo ka novinaru “Kurira”, koji je pratio ročište i rekao mu: “Vidite li vi ovaj cirkus? Hoćete li ovaj put biti čovjek prema meni, pošto ranije niste bili čovjek?”

Sudija je nakon toga upozorio pjevača da se ne obraća novinaru. Onda je uslijedila kulminacija suđenja. Halidovu advokaticu je posebno zanimalo da li je Sonja osim poslovne, imala i neku drugu vezu sa Halidom. Na ovo je Sonja upitala: “S***?”

Advokatica se zbunila, pa je sve vrijeme ponavljala: “Koliko je to trajalo?”, pa je Sonja odgovorila:

“Mislite koliko je trajao s***? Počelo je 2015. a završilo se krajem 2017. Poslije smo opet počeli u martu 2018. pa je trajalo dok me nije prebio u julu 2018. Ali sve to nema nikakve veze, ovo je suđenje za novac koji mi duguje”, rekla je ona.

Dok je Sonja to govorila, Halid je sve vrijeme žvakao žvaku, a u jednom trenutku je tražio da se otvori prozor jer mu se slošilo.

Suđenje je prekinuto na pola sata, pa je nastavljeno i trajalo je skoro sat i po. Završeno je Sonjinim odgovorima na pitanja Halidove advokatice. S obzirom na to da je već bio kraj radnog vremena, sudija je rekao da ce Halid dati izjavu na sljedećem ročištu jer je pjevač kazao da mu treba više od tri sata za govor.

Sljedeće ročište bi trebalo da bude održano u četvrtak 29. februara, kada bi trebalo da budu saslušani svjedoci: Halidova djeca Enis i Lejla, dvije prethodne Sonjine advokatice i Halidov bivši advokat.
Nezavisne

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U BRČKOM! Pronađeno tijelo žene u stanu, preminula zbog TROVANJA ALKOHOLOM

Tijelo žene Е.F. (45) iz Brčkog pronađeno je juče u stanu njenog prijatelja Z.M. u Brčkom, a prvi rezultati istrage ukazuju da je umrla usljed trovanja zbog pretjerane konzumacije alkohola.

Samir Beganović, portparol Tužilaštva Brčko distrikta, kaže da je policija juče obavijestila tužilašvo da se Е.F. dva dana ranije udaljila od kuće i da članovima porodice ne odgovara na pozive.

– Tijelo je pronađeno juče u stanu njenog prijatelja Z. M. Odmah po prijemu policijskog obavještenja, Tužilaštvo je hitno preduzelo radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se van svake sumnje utvrdilo da li je smrt Е. F. nastupila kao posljedica krivičnog djela. U tom pravcu, Tužilaštvo je naredilo izvođenje obdukcije leša preminule, radi utvrđivanja tačnog uzroka, načina i vremena nastupanja njene smrti – rekao je Beganović.

On kaže da je obdukcija urađena istog dana u prostorijama gradske mrtvačnice u Brčkom, piše ATV.

– Tom prilikom, stalni sudski vještak medicinske struke konstatovao je da je smrt Е. F. zadesnog karaktera, nastala kao posljedica trovanja konzumacijom alkohola, odnosno da nije posljedica bilo kojeg krivičnog djela sa elementima nasilja – istakao je Beganović.

On kaže da će tužilačka odluka u ovom slučaju uslijediti po prijemu pisanog nalaza i mišljenja obducenta s detaljnim obrazloženjem utvrđenih okolnosti.

Nastavi čitati

Aktuelno