Connect with us

Svijet

ŠTA SE DEŠAVALO PRIJE INTERVJUA S PUTINOM: “Kasnio je nekoliko sati, svi se smijali”

Taker Karlson otkrio šta se dešavalo prije intervjua sa Putinom.

Američki novinar Taker Karlson objavio je snimak iz Kremlja nakon intervjua sa ruskim predsednikom u kome je otkrio da je Vladimir Putin kasnio nekoliko sati. “Putin je kasnio nekoliko sati. To je njegova navika očigledno. Svako ko sarađuje sa njim se smijao. Rekli su mi: ‘On uvijek kasni'”, rekao je Karlson u snimku objavljenom na TikToku.

On je naveo da će mu vjerovatno trebati godinu dana da shvati “šta se desilo”. “Putin nije neko ko daje mnogo intervjua. Zapravo, nijedan, već četiri godine. Nije dobar u objašnjavanju sebe. Pametan je, to se ne dovodi u pitanje”, rekao je Karlson. Vladimir Putin je u intervjuu pričao naširoko oko istoriji Rusije i tvrdio da je Ukrajina vještačka država skrojena po Staljinovoj volji.

Bivši voditelj “Foks njuza”, koji je postao onlajn komentator, uglavnom se uzdržavao od izazivanja ruskog autoritarnog lidera, čiji je rat protiv Ukrajine doveo do smrti stotina hiljada ljudi. Oni koji su očekivali teško suočavanje sigurno su veoma razočarani dugotrajnim i neuobičajenim intervjuom, u kojem je i sam Taker ponekad izgledao izgubljeno, piše CNN.

Svijet

BAJDEN NAKON LJEKARSKOG PREGLEDA “Doktori misle da izgledam previše mlado”

Američki predsjednik Džo Bajden rekao je danas da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

Bajden je po povratku u Bijelu kuću iz vojne bolnice Volter Rid u Merilendu, gdje je pregledan, u šali rekao da doktori misle da “izgleda previše mlado”, prenosi “NBC News”.

“Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno”, rekao je Bajden.
Bajden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsjednik Sjedinjenih Država.

Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bijele kuće kada je riječ o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izvještaja specijalnog tužioca Roberta Hura.

U izvještaju se, između ostalog, navodi da je američki predsjednik “dobronamjerni stariji čovjek sa lošim pamćenjem”.

Nastavi čitati

Svijet

VELIKA TRAGEDIJA! Punjač za ajfon ubio tinejdžera

Velika tragedija zadesila je jednu porodicu kod Moskve kada je punjač za ajfon ubio 17-tinejdžera.

U trenutku nesreće mladić je telefonom komunicirao sa svojom djevojkom, ali je iznenada vrisnuo i veza je prekinuta.

Djevojka je pokušala ponovo da ga dobije, ali u tome nije uspjela.

Tijelo dječaka sa teškim opekotinama ujutro je pronašla njegova majka.

Na ugljenisanom jastuku pored tinejdžera bio je izgorjeli ajfon, povezan na punjač čiji je kabl bio zalijepljen trakom.

Nastavi čitati

Svijet

PRIZORI APOKALIPSE! Vatra progutala 500.000 hektara zemlje

Veliki požari u Teksasu i dalje bjesne dok sve vatrogasne službe pokušavaju suzbiti vatreni plamen, javlja “The Guardian”.

Požar u Smokhaus Kriku drugi je najveći šumski požar u Teksasu dosad, a progutao je više od 500.000 hektara u teksaškom području Panhendl otkako je započeo u ponedjeljak.
Požar trenutno nije pod kontrolom, a stanovnici nekoliko teksaških regija su evakuisani.
Vatra se uveliko proširila s obzirom na neuobičajno visoke temperature i jak vjetar, a plamen se pojačavao u suvim travnatim područjima.
Juče su naređene obavezne evakuacije za nekoliko teksaških regija, nakon što je guverner Greg Abot proglasio katastrofalno stanje.

Više od 4000 kuća u Teksasu trenutno je bez struje, prenosi “Index”.

Nastavi čitati

Aktuelno