Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Autoprevoz pokušava da se pokaže kao veći igrač od Grada što je nedopustivo! NEĆEMO TO DOZVOLITI”

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sastanak sa rukovodstvom Skupštine i šefovima klubova odbornika u Skupštini grada Banje Luke u vezi sa daljim koracima u slučaju „Autoprevoz“.

-Kroz ove presude iz ruku Grada Banje Luke oduzima se pola centra grada, odnosno ostajemo bez pola Vidovdanske ulice, parking prostora, te zemljišta na kojem se nalazi Spomenik 12 beba i Muzej savremene umjetnosti, što je presedan u svijetu. U svemu tome „Autoprevoz“ pokušava da se pokaže kao veći igrač od Grada što je nedopustivo – poručio je gradonačelnik, te istakao da zbog toga neće odustati od ove borbe.

Kako je kazao, tokom današnjeg sastanka upoznao je prisutne sa problematikom ovog slučaja i pozvao ih da se pridruže u ovoj borbi, koja, prema njegovom mišljenju, prevazilazi lokalni nivo.

-Prostor parkinga je vrijedno atraktivno zemljište, te je njegovo otimanje samo početak, jer nakon toga će na isti način uzeti i Vidovdansku ulicu, a potom i zemljište na kojem se nalazi Spomenik 12 beba i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske. Zato je važno postaviti bedeme na vrijeme. Pozivam sve odbornike u Skupštini grada Banje Luke ali i predstavnike republičkih institucija da stanu u odbranu gradske imovine – istakao je gradonačelnik.

Kao jedan od koraka koje je predložio gradonačalenik je da se što prije zakaže vanredna sjednica, na kojoj bi se izmijenio regulacioni plan za lokaciju parkinga.

Namjeru „Autoprevoza“ da prostor parkinga ustupi investitoru za izgradnju stambeno-poslovnih objekata možemo zaustaviti tako što ćemo izmijeniti regulacioni plan i tako spriječiti gradnju. To je jedan od načina na koji Grad Banja Luka može da odgovori na ovo što nam otimaju ono što je naše ali i da im pokažemo da je opšti interes iznad svakog pojedinca i investitora – istakao je on.
Gradonačelnik je dodao da će sa predstavnicima političkih partija koje djeluju u Skupštini Grada održati još jedan sastanak već krajem sedmice, a kako je naveo dio odbornika je izrazio spremnost za ovaj vid borbe, dok dio njih mora obaviti konsultacije.

Jedna od tema današnjeg sastanka bila je i objava odluka u Službenom glasniku, jer kako je kazao gradonačelnik odluke koje su usvojene na posljednjoj sjednici još uvijek nisu objavljene u Službenom glasniku.

Istakao je da prema Zakonu o upravi i loklanoj samoupravi Republike Srpske u ovakviim slučajevima odluke se mogu objaviti i u Službenom glasniku Republike Srpske, te najavio da će pokrenuti i tu proceduru.

Banjaluka

PRIDRUŽITE SE “VELIKOJ PORODIČNOJ ŠETNJI”! U nedjelju, 8. oktobra u centru Banje Luke

Članovi Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Četiri plus“, uz podršku Grada, organizuju „Porodičnu šetnju“ u nedjelju, 8. oktobra u centru Banje Luke.

Simbolično, velika šetnja će početi u 11 časova i 55 minuta, a kretaće se od zgrade Vlade Republike Srpske pa sve do tvrđave Kastel.

Pozvane su sve porodice da se pridruže u ovoj velikoj porodičnoj šetnji, koja se organizuje u ovoj sedmici kada se obilježava Međunarodna nedjelja djeteta.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUČKI “BAZAR OBRAZOVANJA” donosi zanimljive radionice

Besplatne obrazovne radionice za sve uzraste biće organizovane u okviru projekta „Bazar obrazovanja“, koji će treći put biti održan u terminu od 16. do 20. oktobra u Centru za obrazovanje odraslih.

Prijave su u toku, te iste traju do subote, 14. oktobra do 15.00 časova.

Radionice krojenja i šivanja, šminkanja, modeliranja, ali i radionice učenja jezika samo su dio ponude ovogodišnjeg Bazara obrazovanja.

Inače, riječ je o projektu koji je podržao Grad Banja Lukai koji ima za cilj da građanima ponudi sadržaje formalnog i neformalnog obrazovanja, ali i da se Centar ujedno predstavi kao poveznica u sektoru obrazovanja, razvijanja znanja i vještina sa drugim javnim ustanovama, organizacijama, udruženjima, klubovima.

Svi zainteresovani za učešće na radionicama, mogu se prijaviti putem telefona 066/ 332-211, a program Bazara obrazovanja pogledajte u OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

RASPAD BANJALUČKOG SNSD-A! Đajić UDARIO na Antonića, kaže da je “KRTICA”! ANTONIĆ “Đajić LAŽE I NARUČUJE TEKSTOVE” (FOTO)

Raskol u banjalučkom SNSD-u sve je očigledniji, a prvi uzrok cijepanja partije u najvećem gradu Srpske svakako ja direktor Kliničkog centra Vlado Đajić. Đajić se pored Draška Stanivukovića koji mu je “rak rana” sada okomio i na sopstvene članove partije te je tako optužio Momčila Antonića bivšeg narodnog poslanika da je “krtica”.


-Ne znam kakvu mržnju prema meni osjeća Vlado Đajić, ali moram mu reći da je mržnja autodestruktivna.

Napisao je ovo bivši narodni poslanik SNSD, Momčilo Antonić na svom Twitter profilu.

– Čovjek se zalaže da ne idem na listu, da ne uđem u stranačke organe i sve mu te želje ispunjavaju da mu nahrane sujetu i sad još priča i naručuje tekstove pune laži i to preko Suvare – napisao je Antonić.

On je dodao je kako je zadivljen kako Đajić sve stiže, pa još da se i bavi njim.

Ipak rasprava se nije zaustavila na ovome pa je Antonić kasnije dodao

Na cijelu raspravu nije ostala imuna ni Gorica Dodik koja je indirektno podržala Antonića.

Podsjećamo, iz banjalučkog SNSD navodno su počeli sa prikupljanjem potpisa za pokretanje opoziva gradonačelnika Banjaluke, ali krajnji cilj za njegovo pokretanje treba da daju ruke u Skupštini grada Banjaluka.

Do kada će sve ovo da trpi šef partije Milorad Dodik ostaje da se vidi, ali poučeni dosadašnjim iskustvima Đajiću se ne piše dobro.

Nastavi čitati
Banjaluka4 dana ago

STANIVUKOVIĆ ISPISUJE ZLATNA SLOVA U ISTORIJI BANJALUKE! Kružni tok i VELIČANSTVENI PARK kod Ekvatora oduševili građane (FOTO, VIDEO)

Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Uncategorized7 dana ago

MAJA DRAGOJEVIĆ “DEMOLIRALA” ĐAJIĆA! “Živite li vi u Hjustonu, pa mi nemamo LIJEKOVA, POSTELJINE, a kod Vas pacijenti SKAČU KROZ PROZORE” (VIDEO)

Uncategorized5 dana ago

KAD MAČKE NEMA MIŠEVI KOLO VODE! Ninković juče VRŠLJAO po kancelarijama GU i uznemiravao radnice, obrušio se i na TRUDNICU!

Banjaluka3 dana ago

ISPOVJEST BANJALUČKE DOMINO DAME! “Naši političari traže da ih DAVIM U WC ŠOLJI, ZAHTJEVI SU BIZARNI, a svi glume porodične ljude”

Banjaluka1 tjedan ago

STANIVUKOVIĆ KOD PORODICE NOVAKOVIĆ! “Ima bližih pa neće da dođu, A TI SI DOŠAO” Emotivan susret o kojem će se pričati (FOTO, VIDEO)

Uncategorized1 tjedan ago

“PUKLA TIKVA” U SNSD PRIJEDOR! Kabić iznio teške optužbe “VRH lokalne partije VRŠI PRITISAK U CILJU MOJE SMJENE, danas ću upoznati DODIKA SA SVIM DEŠAVANJIMA”

Banjaluka2 dana ago

OBEĆANO ISPUNJENO! Draško Stanivuković na večeri sa porodicom Novaković, ZDRAVICA za početak radova na NOVOM DOMU!

Politika1 tjedan ago

OŽENI SE VUKAN! Danas izgovorio sudbonosno DA lijepoj Zorani!

Banjaluka19 sati ago

NAJAVLJENE NOVE AFERE NA UKC-U! Stanivuković kaže da ih ima 10 “TO JE LEGLO KORUPCIJE, pare za lijekove daju na JAVNE NABAVKE”

Aktuleno