Connect with us

Politika

STANIVUKOVIĆ “Bilo bi dobro da vlast ima JEDNOG VUKANOVIĆA koji će pričati o njima sve i svašta”

-Sve će se zaboraviti i istina će izaći na vidjelo. Imam vaspitanje i znam kako treba da se ponašam na važnim događajima.

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući postupak direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Vlade Đajića, koji je „upao“ na ručak koji je Grad organizovao povodom Bogojavljenja, kada je pričao neumjesne viceve, ali komentarišući i činjenicu da su pojedinci to pokušali da iskoriste, pozivajući se na nepostojeću „simbiozu“.

-Bio bih najsrećniji kada bi vlast imala jednog Nebojšu Vukanovića, koji bi javno iznosio sve što valja i ne valja. Vlast bi se raspala veoma brzo. Ja sam vaspitan tako da tuđe sramote, prostakluke i tuđe loše ponašanje oduvijek preuzimam na sebe, da se nasmijem, kako pojedine situacije ne bi djelovale kao toliki blam, te da budem kulturan u situacijama kad je neko nekulturan. O tome može da posvjedoči i preko 50 osoba koje su bile prisutne na tom ručku, koji smo tradicionalno organizovali za Bogojavljenje.  Ja sam bio domaćin, a gospodin Đajić je bio sa nekim drugim gostom – poručio je Stanivuković.

Dodao je da je u jednom trentku, dok je držao ozbiljan govor o nacionalnim temam, doktor Đajić počeo da dobacuje kako „ovaj laže“.

-U tom momentu, moje je bilo da budem kulturan prema ljudima koji su bili tu, naroučito na jedan takav praznik kao što je Bogojavljenje.  Nakon toga, doktor Đajić je počeo da priča vic o Gradskoj upravi, a nedugo zatim viceve koji nisu primjereni. Kako se ponašati u toj situaciji – da li se nasmijati od muke ili da doktoru kažem da ide odatle – rekao je on.

Naglašava kako puno svojih saboraca i dušebrižnika, koji od nečega žele da naprave temu, ali to je kratkog daha .

-Moja snaga je da ne odgovaram napadima na bilo koga. Ipak, takvi napadi mojih saboraca najviše koriste Đajiću i SNSD- u .Možda je to igra prijestolja u opoziciji, ne znam, ali najgore ja kada neko želi da ostane sam i uvjeri sve da je samo on opozicionar i niko više. Ja smatram da suština politike nije da samo jedna osoba opozicionari. Misija politike jeste da budete vlast i rješavate probleme odgovorno – naglasio je Stanivuković.

Odgovornost u politici znači da političar mora da  bude odgovoran, kako u svojoj kući, tako i u opoziciji.

-Moja kuća je Gradska uprava i tu moram da budem odgovoran.  Sa druge strane, ja sam domaćin i u PDP -u i probleme koji se dešavaju tamo nemam pravo javno da iznosim. Ako će neki moji saborci kritikovati to što nekome nisam rekao „marš“, jer je to moje kućno vaspitanje, ako će reći da to ne valja, ja se s tim znam nositi. Ali, sa druge strane, zašto ne pohvale ono što je dobro? Pitam ih, da li valja „Hod časti“ koji je Grad organizovao? – upitao je gradonačelnik Stanivuković.

 

Politika

JEDAN KANDIDAT, JEDAN GRAD Crnadak poručuje da opozicija treba zbiti redove za lokalne izbore

Ako iko razumije potrebu da se prekinu izborne malverzacije, onda su to građani Doboja, koji se sa pravom smatra glavnim gradom izbornih prevara u cijeloj BiH.

Rekao je ovo potpredsjednik PDP Igor Crnadak nakon radnog sastanka sa Predsjedništvom Gradskog odbora PDP Doboj, na kojem je upoznao lokalno rukovodstvo stranke da se nastavlja politička borba za obezbjeđivanje uslova za fer i poštene izbore, odnosno za uvođenje tzv. paketa integriteta, sa skeniranjem listića, otiskom prsta glasača, video nadzorom i brojnim drugim tehnološkim izmjenama, kako bi se zaustavila krađa narodne izborne volje već na izborima 2024. godine.

Crnadak je naglasio da PDP nikad nikome neće popustiti oko pitanja kao što su teritorija Republike Srpske, institucije, imovina, nadležnosti, ustavni zaštitni mehanizmi i drugo, ali da su u ovom trenutku korupcija i stranačka okupacija svih institucija Republike Srpske najveća opasnost za njen razvoj i budućnost.

– Ne smijemo dozvoliti da se Republika Srpska uvuče u totalnu izolaciju i da bude u sukobu sa čitavim svijetom, samo zbog interesa pojedinaca iz vrha SNSD režima. Nažalost, skup milionera, stranačkih funkcionera i raznih plaćenika, koji se održao prije neki dan pred Sudom BiH pokazuje da vlast ide tim putem – rekao je Crnadak.

On je, takođe, istakao da je opredjeljenje PDP da se u što većem broju gradova napravi referendumski ambijent, sa jednim kandidatom opozicije, koji će se boriti protiv kandidata režima.

– U narednom periodu će biti intenzivirane aktivnosti unutar opozicije u cilju čvršćeg povezivanja i bolje koordinacije, a PDP će prve sastanke u tom smjeru imati već naredne sedmice – poručio je Crnadak.

Razgovarajući o nadolazećim lokalnim izborima predsjednik GrO PDP Doboj, Olivera Nedić, istakla je jednoglasno opredjeljenje odbora da sve opozicione partije i pojedinci treba da stanu iza jednog, zajedničkog kandidata za gradonačelnika Doboja.

Na sastanku konstatovano da je sramota da nijedan medij u Doboju ne prenosi zasjedanja Skupštine grada Doboja, te da građani Doboja imaju pravo znati ko se i kako bori za njihova prava u gradskom parlamentu.
TokTV

Nastavi čitati

Politika

CRNADAK U DOBOJU “Srpska ne smije u SUKOB SA CIJELIM SVIJETOM zbog interesa pojedinaca iz vrha SNSD-a”

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak je danas u Doboju komentarisao skup podrške predsjedniku Republike i tom prilikom je rekao da se “ne smije dozvoliti da se Republika Srpska uvuče u totalnu izolaciju i da bude u sukobu sa čitavim svijetom, samo zbog interesa pojedinaca iz vrha SNSD-a”.
– Skup pred Sudom BiH je skup milionera, stranačkih funkcionera i raznih plaćenika – istakao je Crnadak, navodi RTRS.

Nastavi čitati

Politika

MAJKL MARFI “VEĆ NAPISAO I PRESUDU”: U Sudu BiH rade što im kaže američki ambasador

Advokat Branko Lukić izjavio je da, ukoliko ročište protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti Službenog glasnika Miloša Lukića bude zakazano za 20. decembar, to će biti dokaz da je odluka po žalbi odbrane unaprijed donesena, jer u Sudu BiH “rade što im kaže američki ambasador”.

Lukić je ukazao da će, ukoliko ročište bude stvarno zakazano za 20. decembar, prije nego što se riješi po žalbi odbrane, biti očito da je prejudicirana odluka, i ističe da to treba da bude jedan od razloga za prigovor.

– Vrijeme će pokazati da li je zakazano pre nego što je odlučeno po žalbi, unapred znajući da će žalba odbrane biti odbijena – rekao je Lukić komentarišući to što je na sajtu Suda u rasporedu suđenja za 20. decembar upisano ročište Dodiku, a da još nije donesena odluka vanraspravnog vijeća po žalbi odbrane.

Lukić je dodao da nepočinstva isplivaju na vidjelo i da je vrlo teško skrivati takve stvari, da se uvijek nešto pokaže, čak i kod velikih sila, a kamoli kod Tužilaštva i Suda BiH.

Lukić smatra da je američki ambasador u BiH Majkl Marfi “već napisao i presudu”, jer kako navodi “oni dole se ništa ne pitaju, oni rade što im kaže američki ambasador”.

– Cilj je oteti imovinu Republici Srpskoj i urušiti je. Ko god im stane na put, treba da se eliminiše. Znamo kako su eliminisali dva čovjeka koji su pokušali da naprave dedolarizaciju – Muamer Gadafi i Sadam Husein izgubili su glavu. Tako hoće da urade i sa Miloradom Dodikom jer im staje na put da naprave neki svoj projekt jedinstvene BiH koji očito ne razumiju – kaže Lukić.

Prema njegovim riječima, suviše je to za američke mozgove da znaju šta je to konstitutivnost naroda.

Oni, ističe, jedva da razumiju i šta je jedan čovjek–jedan glas, a kamoli konstitutivnost naroda.

Lukić je napomenuo da je Sud BiH “nepostojeća organizacija”, jer nisu navedeni kao organ u Dejtonskom sporazumu, kao i da je formiran s ciljem urušavanja Republike Srpske.

– Nije njima Milorad Dodik cilj, njima je cilj Republika Srpska. Hoće da je uruše i naprave unitarnu BiH. Јer oni bi napravili i dali Bošnjacima državu, ali neće da ima čista muslimanska država u Evropi, i onda nas guraju da im mi radimo prljav posao – rekao je Lukić.

Lukić je istakao da Amerikancima ne treba dozvoliti da prave svađu na Balkanu, ali da to Bošnjaci za sada ne prihvataju.

On je naveo da Bošnjaci ne prihvataju istinu da su im Amerikanci neprijatelji, da stalno prave svađu, haos, ratove, uvode sankcije, prave neprijatelje i ucjenjuju.

Lukić je ukazao da bi Bošnjaci, da imaju imalo državotvornog u sebi, shvatili da im stranci nisu potrebni jer samo prave haos, naglasivši da su narodima na ovom prostoru potrebni mir i pomirenje, da treba da žive, ako ne mogu jedni s drugima, onda jedni kraj drugih, ne slušajući Amerikance.

– Oni su jedini ljudi islamske vjeroispovjesti koji su na strani Amerike. Amerika je uspjela da okrene cijeli islamski svijet protiv sebe, opravdano. Ne sluša ih niko više, nemaju nikakav kredibilitet u islamskom svijetu – kaže Lukić.

Lukić je dodao da nažalost bošnjačka vrhuška u BiH, zbog uskih ličnih interesa, ne dozvoljava svom narodu da uđe u pomirenje sa ostala dva naroda u BiH.

Ročište u predmetu protiv Dodika i Lukića odgođeno je ove sedmice pred Sudom BiH, nakon što je odbijen zahtjev advokatskog tima odbrane da ovaj predmet bude prebačen u nadležni sud u Banjaluci. Nakon odbijanja zahtjeva, tim odbrane predsjednika Srpske ima pravo žalbe.

Dodik i Lukić, optuženi za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli su da ne razumiju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi.

Nastavi čitati

Aktuelno