Connect with us

Banjaluka

Stanivuković komentarisao posjetu Izraelu: Banja Luka vidljiva na svjetskoj mapi, sastanak sa predsjednikom Hercogom od velikog značaja

Banja Luka je imala posebno mjesto prilikom posjete naše delegacije Izraelu.

Rekao je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković komentarišući posjetu Izraelu i priliku da se sastane sa brojnim gradonačelnicima, ali i sa predsjednikom Izraela, Isakom Hercogom.

-Ova posjeta je bila značajna. Preko 120 gradonačelnika iz cijeloga svijeta je prisustvovalo Međunarodnoj konferenciji “Muni Expo 2022”. Mi smo tu imali centralno mjesto. Gradonačelnik Modina je veliki prijatelj našeg grada, u Banjoj Luci je boravio više puta. On je treća osoba po važnosti na političkoj sceni u Izraelu i upravo on je čovjek koji sve ove godine Banju Luku predstavlja na najbolji mogući način – rekao je on.

Susret i sastanak sa predsjednikom Izraela, Isakom Hercogom je nešto što je Banja Luka zaslužila.

-Susret predsjednika jedne zemlje i gradonačelnika jednog grada velika je stvar. Mi smo to zaslužili – zbog prošlosti koja nas spaja i zbog budućnost koju zajedno planiramo. Banja Luka postaje vidljiva na svjetskoj mapi, borićemo se i dalje za tu vidljivost– rekao je Stanivuković.

Dodao je kako je sa gradonačelnikom Modina razgovarao o mnogim projektima i podršci tog grada Banjoj Luci u realizaciji istih, te je napomenuo kako će nastaviti da grade prijateljske odnose sa svima.

-Pored Modina, postaćemo i grad pobratm sa Tel Avivom i Jerusalimom,to je dogovoreno. Ponosan sam na ono što smo uradili – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Podsjećamo, gradonačelnik Stanivuković se prošle godine u Parizu susreo i sa predsjednikom Francuske Emanuel Makronom, a ovaj susret, baš kao i susret sa predsjednikom Izraela, svakako su od velikog značaja za Banju Luku i sve njene sugrađane.

Banjaluka

ČIST GRAD DUGA LJUBAV: Naredne sedmice akcija čišćenja i uređenja na području naselja Obilićevo

Pod sloganom „Čist grad, duga ljubav“ nastavlja se velika akcija uređenja i čišćenja grada i naredne sedmice, od 16. do 21. aprila, biće sprovedena na području mjesnih zajednica Obilićevo 1 i Obilićevo 2.

Tako će u ovom naselju u okviru akcije „Čisto lice grada“ biti sprovedene brojne aktivnosti poput košenja, uređivanja blokovskog zelenila, pranja saobraćajnica i javnih površina, sanacije oštećenja na igralištima, sadnje, sanacije komunalne opreme i orezivanje stabala.

Naime, najveća akcija uređenja pod sloganom „Čisto lice grada“ predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, da obuhvati sve mjesne zajednice, počevši od centralnih ka prigradskim i seoskim.

Pridružiti se možete i vi uređenjem svog dvorišta, ulice, naselja. Takođe, sav krupni otpad sakupljen u domaćinstvu možete besplatno odložiti u prvo reciklažno dvorište, koje se nalazi u Ulici Mladena Stojanovića (dijelu dvorišta bivše „Mljekare“), i to svakim radnim danom u periodu od 11.00 do 19.00 časova i u dane vikenda od 8.00 do 16.00 časova.

Sugrađani sve informacije mogu dobiti i putem broja telefona u reciklažnom dvorištu: 066/875-207.

Podsjećamo, tokom protekle sedmice uspješno je završena akcija u naseljima Nova varoš i Rosulje.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAĐANI MOGU BITI MIRNI: Sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu BIĆE OTPISANA

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je još jednom svim sugrađanima da će biti otpisani svi dugovi za komunalnu naknadu, za koje je nastupila zastara.

-Građani mogu biti mirni jer će sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu u Banjoj Luci biti otpisana, a po sadašnjim dugovanjima niko neće biti tužen – poručio je gradonačelnik, te dodao da će biti donesena i posebna Odluka koja će se ticati upravo zastare.

Takođe, on je naglasio da će se onim građanima koji su izmirili dug, a koji je dio zastare, taj iznos voditi kao pretplata za buduće račune komunalne naknade.

Stanivuković je podsjetio da je Odluka Zavoda za izgradnju Banja Luka da pošalju opomene za plaćanje komunalne naknade na adrese naših sugrađana, bez navođenja datuma dugovanja samoinicijativna odluka rukovodstva ovog preduzeća.

-Kao prvi čovjek Grada najoštrije osuđujem ovo što je urađeno bez mog znanja, s obzirom na činjenicu da su nama naši Banjalučani uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu, što svakodnevno pokazujemo kroz niz različitih mjera – zaključio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZASLUŽEN ODMOR! Vlado 40 godina radio u GRADSKOJ UPRAVI Banjaluka, sada je otišao u penziju!

Vlado Lesjak punih 40 godina radio je u GU Banjaluka, a danas su mu kolege sa gradonačelnikom pripremile emotivan ispraćaj u penziju!

-Nakon 40 godina posvećenog rada u Gradskoj upravi stigao je na red i zasluženi odmor. Želim mu prvenstveno mnogo zdravlja i da što duže poživi tokom ovog prelijepog životnog perioda. Grad Banja Luka poštuje svakog svog radnika i ovakvim ispraćajima pokazujemo našu pažnju i poštovanje, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno