Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA MEMORIJALNOJ AKADEMIJI povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta

U Jevrejskom kulturnom centru „Arie Livne“ večeras je održana Memorijalna akademija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, a ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik, Draško Stanivuković.

Kako je tom prilikom poručio, danas se svi sjećaju onih ljudi koji su nastradali u ovom mračnom periodu, njegujući kulturu sjećanja.

-Zajedno sa predstavnicima Jevrejske oštine u Banjoj Luci obilježili smo Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta, sjećanje na milione ljudskih duša koje su izgubljene tokom ovog mračnog perioda. Današnji dan treba da nas podsjeti na važnost tolerancije, poštovanja različitosti i borbe protiv bilo kakvih oblika diskriminacije – kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako sve prisutne danas sjećanje na žrtve okuplja godinama.

-Sjećamo se šta je ono što smo kao narod kroz prošlost prošli. Šta je bio razlog stradanja? Zato što vjeruješ u Boga, zato što pripadaš svom narodu. Mi nismo birali ni ime ni prezime, ni vjeru ni Boga. Mi i Jevreji smo kao narod dokazali da smo kao feniks, da se izdignemo iz pepela i da je žrtva ta koja nas dodatno osokoli i osnaži. Upravo ta prošlost naša vertikala, koja nas uspravno drži toliko godina i decenija – poručio je gradonačelnik.

Banjaluka

POJEDINI DIJELOVI BANJALUKE sutra “u mraku” – evo koji tačno

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke sutra (subota) neće imati električnu energiju.
Kako navode iz “Elektrokrajine”, od deset sati do 10.30 časova bez struje će biti dijelovi ulica: Koste Vojinovića, Vojvode Pere Krece i Put banjalučkog odreda, te dijelovi naselja Srpske toplice, Novoselija, Grab i Banj brdo”, istakli su oni.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Aktuelno