Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ o optužbama vlasnice vrtića „Zvjezdica“: GRAD NEĆE TOLERISATI USLOVLJAVANJE

– Grad neće tolerisati uslovljavanja, bahatost i bezobrazluk pojedinaca koji misle da su iznad sistema. Priča oko vrtića “Zvjezdica” odlazi predaleko i želim da stavim tačku na to. Niko nije iznad Grada i nema pravo da zloupotrebljava pomoć koju Grad daje roditeljima.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković komentarišući optužbe vlasnice ove predškolske ustanove, te ih još jednom pozvao da smanje cijenu boravka djece u ovom vrtiću.

-Grad i dalje poziva roditelje da popune obrazac koji će zatim uputiti rukovodstvu ovog vrtića sa zahtjevom za potvrdu da će cijena od 1. oktobra biti smanjena na 380 KM umjesto 450 KM. Ukoliko ovaj vrtić odbije ovakav zahtjev, Grad će za to dijete garantovati mjesto u javnom vrtiću. Pohlepi ćemo stati u kraj – istakao je on.

Naglasio je kako će gradska administracija nastaviti put ka povećanju subvencija koji za krajnji cilj ima potpuno izjednačavanje cijena privatnih i javnih vrtića.

-Oni koji zloupotrebljavaju ovu mjeru će snositi odgovornost – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Banjaluka

POČELO ČIŠĆENJE I UREĐENJE KANALA: Radovi u Barlovcima i Priječanima, sljedeće sedmice u Motikama

U okviru radova redovnog održavanja, započelo je čišćenje i uređenje kanala i trupa puta na širem gradskom području u cilju smanjenja rizika od poplava.

Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve ovih dana pristupilo se čišćenju kanala u naselju Barlovci, dok je u toku i čišćenje kanala u naselju Priječani – u Hilandarskoj ulici.

-Za naredni period, odnosno u toku sljedeće sedmice planirana je detaljna sanacija odvodnje u Ilindanskoj ulici u naselju Motike u blizini autobuskog stajališta „Novo naselje“, gdje je takođe u prethodnom periodu dolazilo do izlijevanja oborinskih i bujičnih voda. Prilikom izvođenja ovih radova, biće potrebno izmijeniti i režim odvijanja saobraćaja na dijelu navedene ulice, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena – naveli su iz nadležnog odjeljenja.

Inače, radove na redovnom održavanju – čišćenje i uređenje kanala i trupa puta na području Banje Luke, izvodi preduzeće „Eko euro tim“, a u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ OBIŠAO FABRIKU VODE: “U 54 mjesne zajednice vodosnabdijevanje uredno”

“Obišao sam fabriku vode u Novoseliji i uvjerio se da je u 54 mjesne zajednice vodosnabdijevanje uredno”, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Ističe da je voda obezbijeđena za visinske zone Dragočaja, Gradinu i za Ramiće koji će imati vodu tokom cijelog dana. U jutarnjim časovima voda će biti obezbijeđena i za Piskavicu, Veriće i Potkozarje.

“Na mapi grada plavom bojom su označena područja u kojima je vodosnabdijevanje redovno, zelenom bojom su sve mjesne zajednice u kojima smo izgradnjom vodovodne mreže i rezervoara obezbijedili redovno vodosnabdijevanje, što nije bio slučaj ranijih godina, a u vremenu pred nama riješićemo preostala žarišta i samim tim učiniti da do ovih problema koje imamo danas, više ne dolazi”, naglasio je Stanivuković.

Poručuje da je u toku rad na projektu za proširenje vodovodnog sistema Tunjice 1 i Tunjice 2.

“Nakon čega ćemo početi sa radovima, a sve u cilju uspostavljanja urednog vodosnabdijevanja i u ovom dijelu našeg grada”, zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

PODRŠKA JELENI TRIVIĆ je posljednji ekser u sanduk Gradskog odbora SDS-a Banjaluka

Gradski odbor SDS- godinama slabi i ostaje bez članstva zbog lošeg rukovodstva i još lošijeg upravljanja nekad najjačim stranačkim odborom u Srpskoj.

Dodatni udarac i onako oronulom Gradskom odboru SDS-a zadala je podrška Jeleni Trivić koja je donesena uz brojna kršenja Statuta ove stranke i bez potrebne natpolovične većine.

Više od polovine članstva Gradskog odbora SDS-a protiv je podrške Jeleni Trivić jer je okrenula leđa SDS-u i otimala njihove članove kad je osnivala svoju partiju.

Zbog otimanja članova rukovodstvo SDS- nije se ni odazvalo njenoj osnivačkoj skupštini Narodnog fronta prošle godine u restoranu Ada u Banjaluci. Tada su joj jasno najviši funkcioneri SDS-a poručili da ne žele saradnju s njom jer skidajući krov s njihove kuće gradi svoju.

Članovi SDS-a u Banjaluci ne žele da podrže Jelenu Trivić jer ih je prvi put izdala napuštanjem SDS-a i prelaskom u PDP, a potom i prevođenjem njihovih članova kojima je obećala radna mjesta u Narodnom frontu. Njena stranka liči na javno preduzeće jer svi članovi koje je prevukla iz drugih opozicionih stranaka primaju platu.

Još uvijek ne otkriva porijeklo novca, ali sasvim je sigurno da je finansiraju stranci koji žele da ukinu Republiku Srpsku. Iako je lažnim obećanjima o novim radnim mjestima prikupila 29 ruku na sjednici GrO SDS-a to je ipak bilo nedovoljno za podršku u njenoj kandidaturi za gradonačelnika. Nakon te sjednice članstvo SDS-a počelo je da se osipa.

Većina članova je odbila da ide na listu za lokalne izbore, pa zato Gradski odbor SDS-a krije listu kao Trivićeva izvor finansiranja.

Nakon jučerašnjeg obilježavanja krsne slave SDS-a u Banjaluci višegodišnji članovi su izrazili nezadovoljstvo radom predsjednika Gradskog odbora Željka Raljića i poslali jasnu poruku da zbog Jelene Trivić ne žele više da budu članovi SDS-a.

Napuštaju mjesne odbore i uzimaju ispisnice iz Gradskog odbora. Tako je Trivićeva uspjela da “sahrani” Gradski odbor SDS-a u Banjaluci. Iako im je obećala novac iz crnih tokova za kampanju i radna mjesta nije još pošlo za rukom da do izbora bar u javnosti sačuva lažni sliku o podršci ove stranke.

 

Nastavi čitati

Aktuelno