Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ O TV DUELU SA VUKANOVIĆEM “Imam HRABROSTI, PAMETI I ODGOVORNOSTI da znam da bi to bila usluga političkim protivnicima”

-Kada sam vidio upit da idem na ATV na duel sa ljudima sa kojima sam gradio sve ovo, pitao sam se kako bi izgledalo da gledate sučeljavanje Milorad Dodika i Željke Cvijanović, Mirka Šarovića i Jelene Trivić ili Mladena Ivanića i Vukote Govedarice. Ko može na to da pristane? To bi bila najveća usluga našim političkim protivnicima.

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković komentarišući razlog iz kog nije pristao da bude dio TV duela sa Nebojšom Vukanovićem.

-Zar stvarno neko misli da sam ja tako male pameti? Ja ne mogu da vjerujem da to nekome može da padne na pamet. Gdje je tu logika? Ti, koji mene pozivaju na duel ne znaju ništa o Banjoj Luci. Imam hrabrosti, ali imam i pameti i odgovornosti da znam da bi to bila usluga političkim protivnicima. Znam ja da bi to bilo gledano, da bi režimska vlast i cijeli SNSD uzeli kokice i uživali u duelu. To im ja neću dati, jer poriv za gledanošću i pratiocima ja sam prošao prije deset godina, kada sam počeo da se bavim ovim poslom– poručio je Stanivuković.

Iskoristio je priliku da pozove Vukanovića da se kandiduje za gradonačenika Trebinja, da vidi kako će tamo proći, naglašavajući da na njegovu podršku može da računa.

-One, koji traže mane svemu što se radi u Banjaluci pozivam da se kandiduju za gradonačelnike u svojim gradovima. Ja sam svom saborcu Vukanoviću rekao da se kandiduje za gradonačelnika Trebinja još onda kada sam se ja kandidovao za gradonačelnika Banjaluke, da vidimo tu političku snagu. Pozivam ga da se kandiduje za gradonačelnika Trebinja, ja ću mu dati svoju iskrenu podršku, on meni za Banjaluku ne mora jer sam siguran da ću opet pobijediti – rekao je on.

Naglašava kako je njegovo da i dalje odgovorno radi posao gradonačelnika Banjaluke, ali i da se odgovorno ponaša unutar opozicije, jasno ističući kako nikada nije i nikada neće biti faktor podjela i sukoba unutar opozicije.

-Razlike u opoziciji su normalne, prirodne i poželjene ali podjele nisu – zaključio je gradonačelnik Banjaluke. 

Banjaluka

ČIST GRAD DUGA LJUBAV: Naredne sedmice akcija čišćenja i uređenja na području naselja Obilićevo

Pod sloganom „Čist grad, duga ljubav“ nastavlja se velika akcija uređenja i čišćenja grada i naredne sedmice, od 16. do 21. aprila, biće sprovedena na području mjesnih zajednica Obilićevo 1 i Obilićevo 2.

Tako će u ovom naselju u okviru akcije „Čisto lice grada“ biti sprovedene brojne aktivnosti poput košenja, uređivanja blokovskog zelenila, pranja saobraćajnica i javnih površina, sanacije oštećenja na igralištima, sadnje, sanacije komunalne opreme i orezivanje stabala.

Naime, najveća akcija uređenja pod sloganom „Čisto lice grada“ predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, da obuhvati sve mjesne zajednice, počevši od centralnih ka prigradskim i seoskim.

Pridružiti se možete i vi uređenjem svog dvorišta, ulice, naselja. Takođe, sav krupni otpad sakupljen u domaćinstvu možete besplatno odložiti u prvo reciklažno dvorište, koje se nalazi u Ulici Mladena Stojanovića (dijelu dvorišta bivše „Mljekare“), i to svakim radnim danom u periodu od 11.00 do 19.00 časova i u dane vikenda od 8.00 do 16.00 časova.

Sugrađani sve informacije mogu dobiti i putem broja telefona u reciklažnom dvorištu: 066/875-207.

Podsjećamo, tokom protekle sedmice uspješno je završena akcija u naseljima Nova varoš i Rosulje.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAĐANI MOGU BITI MIRNI: Sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu BIĆE OTPISANA

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je još jednom svim sugrađanima da će biti otpisani svi dugovi za komunalnu naknadu, za koje je nastupila zastara.

-Građani mogu biti mirni jer će sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu u Banjoj Luci biti otpisana, a po sadašnjim dugovanjima niko neće biti tužen – poručio je gradonačelnik, te dodao da će biti donesena i posebna Odluka koja će se ticati upravo zastare.

Takođe, on je naglasio da će se onim građanima koji su izmirili dug, a koji je dio zastare, taj iznos voditi kao pretplata za buduće račune komunalne naknade.

Stanivuković je podsjetio da je Odluka Zavoda za izgradnju Banja Luka da pošalju opomene za plaćanje komunalne naknade na adrese naših sugrađana, bez navođenja datuma dugovanja samoinicijativna odluka rukovodstva ovog preduzeća.

-Kao prvi čovjek Grada najoštrije osuđujem ovo što je urađeno bez mog znanja, s obzirom na činjenicu da su nama naši Banjalučani uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu, što svakodnevno pokazujemo kroz niz različitih mjera – zaključio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZASLUŽEN ODMOR! Vlado 40 godina radio u GRADSKOJ UPRAVI Banjaluka, sada je otišao u penziju!

Vlado Lesjak punih 40 godina radio je u GU Banjaluka, a danas su mu kolege sa gradonačelnikom pripremile emotivan ispraćaj u penziju!

-Nakon 40 godina posvećenog rada u Gradskoj upravi stigao je na red i zasluženi odmor. Želim mu prvenstveno mnogo zdravlja i da što duže poživi tokom ovog prelijepog životnog perioda. Grad Banja Luka poštuje svakog svog radnika i ovakvim ispraćajima pokazujemo našu pažnju i poštovanje, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno