Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ PORUČIO: Nastavljamo borbu za Banju Luku, REBALANS JE RJEŠENJE za preostala otvorena pitanja

Nastavak vanredne sjednice Skupštine grada Banje Luke, na kojoj su odbornici trebali da raspravljaju o rebalansu budžeta za 2023. godinu, nije održana zbog nepostojanja kvoruma.

Gradonačelnik Draško Stanivuković ocijenio je jučerašnji dan vrlo izazovnim navodeći da je usvojenim prijedlogom odluke o realokaciji budžetskih sredstava riješen samo dio izazova sa kojim se Banja Luka suočavala u proteklom periodu, te je još jednom pozvao Skupštinu Grada da se što prije razmatra rebalans budžeta za 2023. godinu kako bi se riješila i druga preostala otvorena pitanja.

-Najćešća pojava u Skupštini Grada u ove protekle tri godine je, nažalost, da nema kvoruma za rad i dužnost rukovodstva Skupštine je da se to obezbijedi. Juče je dan bio jako izazovan i u borbi za važna tekuća pitanja za našu Banju Luku. Dan je donio dobre stvari za Banju Luku u teška vremena i zahvalan sam svim odbornicima što su podržali rješenje za isplate tuđe njege i pomoći, plate radnicima u Gradskoj upravi i javnim ustanovama. To znači da se danas isplaćuju pune plate, a prošle sedmice naši radnici su dobili regres koji ćemo dalje snažiti, a i očekuje ih i povećanje plata – kazao je gradonačelnik i potvrdio da je danas počela i isplata tuđe njege i pomoći i lične invalidnine.

Iako su riješena ova važna pitanja, gradonačelnik napominje da su i dalje ostala otvorena pitanja javnog prevoza koji i dalje funkcioniše zahvaljujući dobroj volji i dogovoru koji je postigao sa prevoznicima. Čekaju, kako je kazao i stipendije, korisnici subvencija za boravak djece u privatnim vrtićima, poljoprivrednici, te druga pitanjima koje može da riješi samo rebalans.

-Nastaviću da razgovaram sa svim odbornicima, moramo da rješavamo pitanja koja su od važnosti za našu Banju Luku. Moja dužnost je da se borim za svaku odluku na Skupštini Grada, da imamo sjednice, da Banja Luka funkcioniše. A sve one koji se bave raznim teorijama zavjere ko pripada kome, pozivam da bar dio energije ulože u pitanje Banje Luke i biće nam mnogo lakše. Takođe, poručujem da ovo nije ni prva ni posljednja sjednica na kojima će se okupljati razne većine – kazao je gradonačelnik ističući da je njegova dužnost da se i dalje nastavi boriti da se riješe sva otvorena pitanja.

Istovremeno, oštro je demantovao navode koji su se pojavili u medijima da je bilo podmićivanja odnosno da je sa bilo kojim odbornikom razgovarao na taj način.

-Iako nisam kriv, izvinjavam se tim odbornicima zbog te neprijatnosti i zahvaljujem se svakom pojedinačno odborniku koji je bio spreman da razgovara o rebalansu. Važno je reći da imamo dio odbornika, koji pokazuje jasnu svijest o važnosti da ova pitanja budu na dnevnom redu – kazao je gradonačenik uz poruku da se borba za Banju Luku nastavlja i da rebalans donosi dobro Banjoj Luci.

Ovom prilikom, pozvao je rukovodstvo Skupštine Grada da zakaže održavanje redovne sjednice za čije zakazivanje je danas trebalo da bude održana sjednica Kolegijuma, navodeći da dva mjeseca nije bilo redovne sjednice Skupštine.

-Pozivam odbornike da bez obzira na političku pripadnost shvate važnost ovog i da se oko toga okupimo – zaključio je gradonačelnik.

Potpredsjednik Čudić: Nema kvoruma za nastavak zasjedanja
Potpredsjednik Skupštine grada Banje Luke, Saša Čudić kazao je da je mogao samo da konstatuje prekid današnjeg nastavka 15. vanredne sjednice zbog nepostojanja kvoruma.

-U sali su se nalazila samo četiri odbornika, čime nisu stvoreni uslovi za nastavak sjednice. O novom terminu održavanja javnost će biti naknadno obaviještena – kazao je Čudić.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Banjaluka

Rijekom Crkvenom u Banjaluci teče motorno ulje, INSPEKCIJA NA TERENU

Motorno ulje koje koje danas teče rijekom Crkvenom u Banjaluci uznemirila je građane, koji su odmah reagovali te snimili i prijavili šta se dešava.

Kako su prenijeli mediji, i nekoliko stotina litara prerađenog motornog ulja teče Crkvenom prema Vrbasu.

Da je sve prijavljeno nadležnima, potvrđeno je “Nezavisnim” iz banjalučke Gradske uprave.

“Vodna inspekcija je izašla na teren po prijavi kako bi provjerili o čemu se radi”, navode iz GU Banjaluka.

Naknadno će biti dostupno više informacija

Nastavi čitati

Aktuelno