Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ: Svaka pozitivna i konstruktivna inicijativa BIĆE PODRŽANA OD STRANE GRADA!

Povodom inicijative Demosa da se zemljište bivšeg kina Kozara ustupi Narodnom pozorištu Republike Srpske na svom nalogu na mreži x, oglasio se i prvi čovjek Grada Banjaluke, Draško Stanivuković.

Izjavio je da svaka pozitivna i konstruktivna inicijativa biće podržana od strane Grada!Takođe se dotakao prijedloga o subvencijama, odnosno prijedlog za poboljšanje načina sufinansiranja privatnih vrtića.

Jutros smo na kolegijumu razmatrali i donijeli odluku da podržimo inicijativu odbornika DEMOS-a da prostor bivšeg kina Kozara na kojem ćemo graditi ljetnu scenu stavimo na raspolaganje Narodnom pozorištu Republike Srpske!

Isto tako, smatramo konstruktivnim njihov prijedlog za poboljšanje načina sufinansiranja privatnih vrtića o čemu ću zajedno sa njihovim odbornicima razgovarati u danima koji su pred nama.

Svaka ovakva pozitivna i konstruktivna inicijativa biće podržana od strane Grada!

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Banjaluka

Rijekom Crkvenom u Banjaluci teče motorno ulje, INSPEKCIJA NA TERENU

Motorno ulje koje koje danas teče rijekom Crkvenom u Banjaluci uznemirila je građane, koji su odmah reagovali te snimili i prijavili šta se dešava.

Kako su prenijeli mediji, i nekoliko stotina litara prerađenog motornog ulja teče Crkvenom prema Vrbasu.

Da je sve prijavljeno nadležnima, potvrđeno je “Nezavisnim” iz banjalučke Gradske uprave.

“Vodna inspekcija je izašla na teren po prijavi kako bi provjerili o čemu se radi”, navode iz GU Banjaluka.

Naknadno će biti dostupno više informacija

Nastavi čitati

Aktuelno