Connect with us

Banjaluka

Stanivuković ugostio Šapića: Gradonačelnik Beograda na poklon dobio rakiju

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić u prvoj je zvaničnoj posjeti Banjaluci kao gradonačelnik glavnog grada Srbije. Njemu i njegovoj delegaciji svečani prijem je upriličio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a tokom sastanka razmijenjeni su i pokloni.

“Kad god dođem u Republiku Srpsku i Banjaluku postoji osjećaj koji ne mogu da opišem, veza i ljubav koju osjećam ovdje je sjajna”, istakao je na konferenciji za novinare nakon sastanka Aleksandar Šapić.

Dodao je da se u najvećem gradu Republike Srpske osjeća kao kod kuće, kao i da Beograd ne doživljava samo kao glavni grad Srbije, već kao prestonicu svih Srba.

“Moramo se čuvati i držati zajedno, Beograd kao prestonica svih Srba treba da bude centar okupljanja, zato je Banjaluka važna”, tvrdi Šapić.

Važnost Banjaluke potvrdio je i pozivom na manifestaciju “Beogradski dani porodice”, koja će biti održana 13. i 14. maja, a koja će okupiti sve važne gradove iz Srbije i regiona.

Poziv na manifestaciju gradonačelnik Banjaluke sa radošću je prihvatio, a gosta je dočekao poklonima među kojima se našla i rakija.

“Beograd i Banjaluka imaju iste ideje i vizije, najveći grad Srpske i najveći grad naše matice moraju da sarađuju”, istako je Stanivuković ovom prilikom.

Dodao je i da je sa svojim kolegom razgovarao o politikama i pozitivnim praksama koje bi Banjaluka trebalo da preuzme od Beograda.

BL Portal

Banjaluka

BANJALUKA SUTRA PROSLAVLJA DAN GRADA! Sve je spremno za spektakl i dobru zabavu

Baš kao i prethodne godine, zajedno sa sugrađanima, ali i brojnim posjetiocima Banja Luka će sutra, 22. aprila uz veliku tortu i spektakularan program proslaviti Dan grada.

Program počinje od 18.00 časova u Parku „Mladen Stojanović“, uz najveću tortu, koju u saradnji Grada Banje Luke i „Kuhinjice“ pripremaju banjalučki kuhari.

Pored toga, sve prisutne očekuje zanimljiv i zabavni program, za koji će se pobrinuti sjajni Gradski tamburaški orkestar.

Na spektakularnu proslavu Dana našeg grada pozvani su svi.

Podsjećamo, program obilježavanja Dana grada biti nastavljen i u danima koji su pred nama.

Naime, u srijedu 24. aprila, program obilježavanja započeće odavanjem počasti našim herojima, a planirano je polaganje vijenaca na četiri gradske lokacije. Centralno polaganje vijenaca na Spomen obilježje palim borcima NOR – a na Trgu palih boraca zakazano je za 12.00 časova.

Takođe, predstavnici Grada Banje Luke će u 9.00 časova položiti vijence i odati počast žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija, u 10.00 časova planirano je polaganje na Spomenik palim Krajišnicima, dok će u 11.00 časova biti položeni vijenci i na Spomenik 12 beba u centru grada.

U čast Dana našeg grada osim tradicionalnog svečanog prijema za delegacije, 24. aprila u Sportskoj dvorani „Borik“ biće održana svečana akademija.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Mnogo volim Mišin Han i Prijakovce, HVALA ZA JEDNOGLASNU PODRŠKU”

Gradonačelnik Banjaluke sinoć je obišao Mišin Han i Prijakovce, te naglasio kako mnogo voli ova naselja i često ih posjećujem.

-Stalo mi je do podrške ovih ljudi kao i da za ova naselja uradimo najviše. Do sada smo uradili zaista mnogo, a istim tempom nastavićemo i u budućnosti. Zbog toga sam i ovdje dobio jednoglasnu podršku za novi mandat gradonačelnika na čemu sam im neizmjerno zahvalan, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

HITNA POMOĆ I VATROGASCI NA TRGU KRAJINA: Evo kako je izgledala pokazna vježba u centru Banjaluke

Instruktori Službe hitne medicinske pomoći “Doma zdravlja” Banjaluka danas su na Trgu Krajine organizovali pokaznu vježbu za sugrađane.

Vježbe su imali tri scenarija: pad sa električnog trotineta i bicikla, pad sa motora uz učešće automobila, te izvlačenje iz automobila, dva povrijeđena.

Pokazna vježba ima za cilj informisanje i edukovanje sugrađana o prevenciji, postupcima edukovanih zdravstvenih radnika i službi saradnika, ali i samih građana kako bi trebalo da postupe u određenim situacijama ako se zateknu na mjestu nesreće.

Istakli su da je Dom zdravlja Banjaluka jedini u Bosni i Hercegovini proglašen nosiocem ITLS (International Trauma Life Support) licence u pogledu zbrinjavanja teško povrijeđenih pacijenata.

“ITLS edukacija je sastavni dio rada u više od 100 zemalja, koje su, osnivajući ogranke ITLS-a, obezbijedile primjenu ove edukacije i samim tim jednoobraznost u radu svih hitnih pomoći i službi saradnika, kao što su policija, vatrogasci, vojska, Gorska služba spasavanja, Civilna zaštita, Crveni krst i slične organizacije”, naveli su u oni.

Pokazna vježba je organizovana u sklopu manifestacije “Banjalučko proljeće”.

Nastavi čitati

Aktuelno