Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ URUČIO BESPOVRATNA sredstva za devet porodica poginulih boraca ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE

Bespovratna novčana sredstva za potrebe stambenog zbrinjavanja u iznosu od oko 200.000 KM uručena su za devet porodica poginulih boraca.

Naime, riječ je o sredstvima za kupovinu ili izgradnju stambenog objekta dodijeljenim prema listi, utvrđenoj putem javnog konkursa.

Vaučere porodicama uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je tom prilikom istakao da je danas ispunjena još jedna zavjetna dužnost prema onima koji su najzaslužniji što smo danas ovdje i živimo slobodno u svojoj Republici Srpskoj.

-Dugujemo veliku zahvalnost ovim porodicama, čiji su najmiliji i najvoljeniji dali svoje živote za Republiku Srpsku i zbog toga danas kao Grad uručujemo bespovratna sredstva za stambeno zbrinjavanje još devet porodica poginulih boraca, koje na trajno rješavanje stambenog pitanja čekaju decenijama – poručio je gradonačelnik.

Kako je istakao, preostalo je još 12 porodica za koje je potrebno riješiti stambeno pitanje i tada možemo reći da smo ispunili našu moralnu obavezu prema porodicama poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida prve i druge kategorije, a poslije toga nastavljamo i dalje.

-Osim stambenog zbrinjavanja, završićemo i izgradnju Centralnog spomen-obilježja na koje se čeka gotovo tri decenije – rekao je Stanivuković.

Supruga poginulog borca Stojanka Vranješ prisjetila se teškog životnog perioda u kojem se zatekla nakon pogibije supruga Slavka.

-Ostala sam sama sa svije djevojčice, uspjela sam da kupim zemljište i da započnem izgradnju kuće koju nisam uspjela da završim. Iako se životi naših najvoljenijih ne mogu ničim platiti, zahvalna sam gradonačelniku na ovoj podršci, koju dobijam nakon gotovo trideset godina- rekla je ona.

Inače, maksimalan iznos koji se dodjeljuje po porodici je 25.000 KM.

Banjaluka

“UVIJEK JE PRAVO VRIJEME ZA RAZGOVOR SA NAŠIM NARODOM” Stanivuković posjetio domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas domaćina Bogdana u Krupi na Vrbasu.

– Danas smo svratili i kod našeg domaćina Bogdana Novakovića u Krupi na Vrbasu, na kratki predah i druženje. Uvijek je pravo vrijeme za razgovor sa našim narodom, iz svih dijelova Banje Luke. Nastavljamo dalje! – napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PODRŠKU ĆEMO PRUŽATI I DALJE” Finalni dan Međunarodne kružne trke na stazi u Zalužanima (FOTO)

Na autodromu u Zalužanima uspješno je završena Međunarodna kružna auto-trka „Nagrada Banje Luke 2024“.

Finalnoj trci, u kojoj se za Otvorena prvenstva Republike Srpske i Srbije borilo 40 takmičara iz zemlje i regiona, prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je zahvalio organizatorima Auto klubu “Crankshaft” na sjajnoj organizaciji, te dodao da će Grad i dalje pružati podršku ovom događaju.

-Sjajan događaj koji smo kao Grad sa zadovoljstvom podržali, ali ono što treba reći jeste i to da ćemo u vremenu koje je pred nama izdvojiti značajna sredstva kako bismo obnovili ovu stazu, jer ovakvi događaji nas podsjećaju da je to itekako potrebno. Drago mi je što ovaj događaj organizujemo zajedno sa Sportskim auto – karting savezom Srbije, što pokazuje koliko su Republika Srpska i Srbija povezane na svim poljima – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj koji banjalučki Auto klub “Crankshaft” organizuje u saradnji sa Sportskim auto karting savezima Srbije i Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno