Connect with us

BiH

Štapom oštetio automobil parkiran na trotoaru (VIDEO)

Društvenim mrežama širi se snimak na kojem stariji muškarac, uz psovke i prepirku sa ljudima na ulici, štapom udara retrovizor automobila parkiranog na trotoaru.

I pored upozorenja da će biti pozvana policija, on udara retrovizor sa kojeg otpada dio.

Nije poznato u kojem gradu je snimak nastao, pretpostavlja se negdje u BiH.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

BiH

Zemljotres pogodio BiH

Zemljotres je danas pogodio Bosnu i Hercegovinu, objavio je EMSC na Tviteru.

Kako piše EMSC, zemljotres se desio oko 11.32, a epicentar je bio u blizini Tuzle.

Prema informacijama Republičkog seizmološkog zavoda Srbije, zemljotres je bio jačine 2.4 stepena Rihterove skale.

Nastavi čitati

BiH

Poslanici se častili najpogrdnijim epitetima

Narodna skupština RS razmotrila je juče nekoliko zakona, a veći dio rasprave protekao je u međusobnim optužbama, svađama, opomenama pred izbacivanje iz dvorane i uvredama.

Poslanici su u prijepodnevnom dijelu zasjedanja jedni druge častili epitetima poput “izdajnik”, “psihopata”, “topli prijatelj”, “falange”, “horde” i drugo, dok su se povremeno doticali i tačaka dnevnog reda koje su se odnosile na unapređenje srednjoškolskog obrazovanja, te izvršenja krivičnih sankcija, posebno kada je u pitanju kazna doživotnog zatvora. Na ovoj tački dnevnog reda bilo je nekoliko diskusija, koje su se odnosile na dopunjavanje prethodnih izmjena ovog zakona kojima je doživotni zatvor uveden, dok je veći dio vremena protekao u raspravama o nadležnostima države i entiteta, i ko je nosilac suvereniteta prema Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Predstavljajući izmjene i dopune Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, Miloš Bukejlović, ministar pravde RS, je kao predlagač naveo da zatvorenik koji izdržava kaznu doživotnog zatvora može nakon pet godina izdržane kazne podnijeti Ministarstvu molbu za premještaj u drugu ustanovu, koja ima odjeljenje sa posebnim režimom izvršenja kazne zatvora.

“Zatvoreniku se ne može odobriti prekid izdržavanja kazne, a postoji i nemogućnost upućivanja takvih zatvorenika na radilišta izvan ustanove, te im se ne mogu odobravati pogodnosti koje se koriste van kruga ustanove”, pojasnio je Bukejlović.

Nacrt zakona o očuvanju kulturnoistorijskog nasljeđa Svetog manastira Hilandar, koji je u skupštinsku proceduru uputio Milorad Dodik, predsjednik RS, predstavila je Jelena Pajić Baštinac, generalni sekretar Predsjednika RS.

Kako je objasnila, manastir predstavlja neprocjenjivu vrijednost za srpsko kulturno i istorijsko nasljeđe, te da bi trebalo donijeti zakon koji bi omogućio RS da ga preko svojih institucija podrži. Naglasila je da se radi o objektu koji je pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetske kulturne i istorijske baštine, te da bi se na ovaj način omogućila stalna finansijska podrška.

Nakon ove tačke dnevnog reda predviđena je rasprava o sprečavanju sukoba interesa u organima RS, a dan za glasanje predviđen je za danas oko podne.

NEZAVISNE

Nastavi čitati

BiH

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima

Pojačana je frekvencija vozila na graničnom prelazu Gradiška, u oba smjera, kao i na ulazu u BiH, na graničnim prelazima Donja Gradina, Brod i Kostajnica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
U saopštenju se navodi da su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja u okviru 30 minuta.
Nastavi čitati

Aktuleno