Connect with us

Banjaluka

STAV naše partije je jasan, GLASAĆEMO ZA OVU TAČKU! Odbornici US u Gradu Banjaluci nisu za ukidanje, niti smanjenje poreza na nepokretnosti

Odbornici Ujedinjene Srpske u Gradu Banjaluci nisu za ukidanje, niti smanjenje poreza na nepokretnosti.

Rekao je ovo za BLink odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini Banjaluke Neven Stanić.

– Stav ove partije jasan. Što se tiče Ujedinjene Srpske tu nema ništa sporno. Mi smo prošle sedemice glasali za ovu tačku i nije našim glasovima skinuta sa dnevnog reda. Podržaćemo ovu tačku dnevnog reda ponovo – ističe Stanić za BLink.

Porez na nepokretnosti ovih dana goruća je tema broj jedna u Gradu Banjaluci.

Naime, nakon što je prošle sedmice na sjednici Skupštine Grada odbijena tačka koja se odnosi na prihode od poreza na nepokretnosti , Banjaluka je uskraćena za 10,5 miliona KM prihoda.

Zbog novonastale situacije gradonačelnik Draško Stanivuković za danas u 11 časova je najavio sastanak odbornika i predstavnike svih političkih partija.

– Naplata poreza vrši se od onih koji imaju mnogo imovine, te ostaje nejasno zašto štitimo bogate i uskraćujemo izvorni prihod namijenjen za funkcionisanje gradskih ustanova poput Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, ali i za finansiranje značajnih projekata – rekao je Stanivuković.

Banjaluka

GRAĐANI ISTAKLI ZASTAVE pred odluku o rezoliciji o Srebrenici

Brojni Banjalučani odazvali su se pozivu Vlade Republike Srpske da istaknu srpske trobojke čime, kako ističu, simbolički iskazuju protivljenje namjeri usvajanja za Srbe sporne rezolucije o Srebrenici.

Otome svjedoči i zastava istaknuta u Ulici Vojvode Momčila u centru Banjaluke.

Vlada Republike Srpske će danas u Srebrenici održati redovnu sjednicu, i to na dan kada će Generalna skupština UN odlučivati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici.

Tom prilikom najviši zvaničnici Republike Srpske položiće cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA Gradskog štaba za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije održao je danas redovnu sjednicu, na kojoj je prihvaćen prijedlog Plana obuke i osposobljavanja Gradskog štaba za vanredne situacije, jedinica i timova civilne zaštite za period 2024 – 2027. godine.

Dodatno, na današnjoj sjednici je razmatran i prijedlog Plana zaštite i spasavanja od zemljotresa u Banjoj Luci.

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije prihvaćena je Informacija o aerozagađenju vazduha i mjerama zaštite na teritoriji grada.

Jedna od tačaka dnevnog reda koja je razmatrana jeste i razmatranje Odluke o određivanju privrednih privrednih društava i pravnih lica, nosilaca poslova i zadataka u provođrnju mjera zaštite i spasavanja na teritoriji grada, kao i Odluka o formiranju jedinica i timova civilne zaštite i Odluka o određivanju povjerenika zaštite i spasavanja na teritoriji Banje Luke.

Osim toga razmatran je i Plan sprovođenja mjera na vodovodnom sistemu „Vodovod“ – a a.d. Banja Luka za eventualni sušni period.

Nastavi čitati

Banjaluka

“ĆIRILICA NEKAD I SAD”! Sutra obilježavanje Dana slovenske pismenosti

Programom pod nazivom „Ćirilica nekad i sad“ sutra, 23. maja u 19.00 časova u Domu omladine biće obilježen Dan slovenske pismenosti.

Riječ je o programu koji uz podršku Grada Banje Luke organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“.

Kako su kazali organizatori, o srpskom pismu nekad i sad govoriće prof. dr Milanka Babić, dok će u ime „Prosvjete“ govoriti dr Jelenko Bojić i mr Željko Vujadinović.

Takođe, u okviru programa u Domu omladine biće priređena izložba ćiriličkih rukopisa posvećena Svetom Ćirilu i Metodiju.

Nastavi čitati

Aktuelno