Connect with us

Banjaluka

Sva lica DIJANE JEŠIĆ, ODNIJELA “POKLONJEN MANDAT IZ PDP-a”! Danas glavni PR “Đajićevog Fronta”

Dijana Ješić još je jedan u nizu primjera kako se lako prodaje “vjera za večeru”,  o obrazu da i ne govorimo. Nekadašnja odbornica PDP-a u gradskoj Skupštini Banjaluke, žena koja je taj isti mandat dobila zahvaljujući isključivo Drašku Stanivukoviću, danas je najljuća protivnica onih koji su joj omogućili da uopšte kroči u odborničku klupu.

Preletača je mnogo i sama činjenica da od danas do sutra mogu da okrenu ideale, politička viđenja i sopstvene stavove za 180 stepeni govori dovoljno o njima, ali Ješićeva je ipak nešto posebno, jer ona je za razliku od večine potpisala i Moralni ugovor sa PDP-om koji podrazumijeva da će ukoliko bude napuštala partiju vratiti stranci mandat čime se tada javno i pohvalila.


Danas prva saradnica Jelene Trivić i nezvanična koaliciona partnerka SNSD Banjaluka priklonila se ljudima koji žele da blokiraju grad i po kojima je do juče “pljuvala”.


Kada je odlazila iz PDP-a Ješićeva je pozvana da vrati mandat koji nije stekla glasovima građana nego ga je dobila od tadašnje partije na ime pobjede Draška Stanivukovića, što nije učinila svjesna da sama nikada neće imati, niti je imala podršku naroda. Procijenivši u tom momentu da bi joj kod Jelene moglo biti bolje Dijana nije mnogo razmišljala željna moći i uticaja ponadala se da će upravo to i dobiti u NF.
Kada je odlazila iz PDP-a ista Dijana Ješić koja danas blokira skupštinski rad i samim tim zajedno sa Đajićevim pulenima radi isključivo protiv interesa građana Banjaluke, tada je govorila da njen prelazak u NF neće značiti da će u Skupštini Grada djelovati destruktivno!?

-Sve dobre odluke, koje su u interesu građana, ću podržati, sve loše kritikovati i davati svoje konstruktivne prijedloge. Što se tiče rukovodstva PDP-a, moram da kažem da smo godinama imali zaista korektan odnos. Kao radnik, imam samo riječi hvale za poslodavca. I rastali smo se u prijateljskim odnosima. Žao mi je što se sve ovako izdešavalo, ali sve je to život. Raskrsnica je mnogo i gdje god da skrenem, ja ostajem ista i moja borba je ista –govorila je tada Ješićeva koja se nije ustručavala da napada SNSD Banjaluka, što danas nije slučaj.

– Devet godina sam član i pet godina sam bila zaposlena u sekretarijatu PDP-a. Razlozi za izlazak iz PDP-a su brojni, gomilali su se u zadnje vrijeme. Iskrena da budem, već duže vrijeme se ne slažem sa gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog odbora PDP-a, prvenstveno u pogledu njegovog političkog djelovanja i njegovih sadašnjih političkih ciljeva, koji su potpuna suprotnost ciljevima na bazi kojih je dobio povjerenje građana – pričala je Ješićeva nakon svog odlaska.

Interesantno da je njeno nezadovoljstvo kulminiralo baš u času kada je Jelena osnovala NF i počela da skuplja ljude sa “štapa i kanapa”. Ukoliko je htjela da se dokaže kao politički moralna osoba i  žena koja zaslužuje poštovanje, svoje ime i političku karijeru trebala je da nastavi sama, a mandat je trebala da vrati partiji od koje ga je i dobila. Ovako Ješićeva je samo još jedan u nizu preletača poput Ljube Ninkovića sa kojim danas ima i više nego dobre odnose.

Banjaluka

ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU! I ove godine preventivni pregledi u okviru kampanje „Za život žena“

U okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana žena, Grad Banja Luka u saradnji sa Domom zdravlja u Banjoj Luci organizovaće različite aktivnosti posvećene brizi o zdravlju žena.

Tako će i ove godine biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sugrađanke, ali i predavanja o značaju preventivnih pregleda.

U ime Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u JZU Dom zdravlja Banja Luka, doktor Mladen Šukalo kazao je da će prvi put ove godine biti organizovana akcija pod nazivom „Za majku i kćerku“ u okviru koje će biće organizovani preventivni ginekološki pregledi za majke životne dobi iznad 25 godina koje u protekle dvije godine nisu radile PAPA nalaz, dok će za djevočice uzrasta od 11 do 15 godina biti organizovana vakcinacija protiv humanog papiloma virusa.

Dodao je da ova akcija počinje 12. marta i da će na ovaj način i majke i kćerke moći će u jednom danu obaviti ove preventivne usluge.

Sve zainteresovane sugrađanke prijaviti se mogu najkasnije do 29. februara na sljedeći broj telefona: 051/ 247- 346 u terminu od 08.00 do 12.00 časova. Takođe, svoj termin mogu rezervisati i preko timova Porodične medicine.

Osim preventivnih pregleda, tokom mjeseca marta biće organizovana i predavanja za učenike završnih razreda o reproduktivnom zdravlju i polno prenosivim bolestima.

Podsjećamo, povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena u organizaciji nevladinih organizacija uz podršku Grada Banje Luke tokom cijelog marta pripremljen je niz događaja posvećenih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, ali i ekonomskom osnaživanju žena.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆU JEDNOGLASNA PODRŠKA U MZ MOTIKE “Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo”

-Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo i to samo našim radom. Prazne riječi otići će u vjetar, a rezultati će vječno ostati.
Jednoglasna podrška MO Motike za novi mandat i nove pobjede u Banjoj Luci, ali i velika zahvalnost ljudi za sve postignute rezultate i projekte koje smo realizovali u ovom dijelu naše Banje Luke, kazao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Motikama.

Nastavi čitati

Banjaluka

USPJEŠAN SASTANAK SA CENTROM ZA SOCIJALNI RAD! Stanivuković “Banjaluka je ekonomski stabilna”

-Veoma uspješan radni sastanak sa predstavnicima Centra za socijalni rad. Sva važna socijalna davanja – od isplate tuđe njege, pomoći i lične invalidnine, kao i cijenu personalne asistencije smo usaglasili, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodao da je Banjaluka stabilna i sve svoje obaveze, sa naglaskom na one najprioritetnije, rješavaće na vrijeme.
-Ispunićemo zahtjeve koje su iz ove ustanove od nas tražili.Mogu sa ponosom reći da će svo povećanje troškova – od minimalne plate do životnog standarda – Banja Luka kroz veće cijene ovih usluga stići. Banja Luka je ekonomski stabilna.Banja Luka je tu za sve kategorije našeg stanovništva, ističe gradonačelnik.

Nastavi čitati

Aktuelno