Connect with us

Hronika

SVE GORE OD GOREG! Aljoša M. koji je pustio psa na policajca, KRIO DROGU U STANU

Aljoša M. (29) iz Banjaluke uhapšen je jer je odbio da se testira na droge te je potom pustio psa na policajce, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Sve se desilo u strogom centru Banjaluke u srijedu uveče kada je patrola zaustavila “tojotu” kojom je upravljao osumnjičeni. Tom prilikom povrijeđen je jedan policajac, a osumnjičeni je u policiji ispitan dan kasnije.

– Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policajci su u ulici Kralja Petra prvog Karađorđevića kontrolisali automobil „tojota“ kojim je upravljao A.M. Lice je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga. Tokom kontrole A. M. je iz automobila pustio svo psa koji je potom ugrizao za nogu policajca. Policijski službenik zadobio tjelesne povrede i ukazana mu je ljekarska pomoć na Univerzitetskom-kliničkom centru Republike Srpske – rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Policija je na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka pretresla stan koji koristi A.M. Kako se navodi tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina marihuane.

Istakli su da se osumnjičeni tereti da je počinio krivična djela spriječavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

– Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv A.M. slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka – rekli su u policiji.

Poznat od ranije

Aljoša M. je, od ranije poznat policiji i on je u aprilu ove godine kada je pokušao pobjeći policiji, koja ga je pokušala zaustaviti tokom rutinske kontrole.

Nakon što su ga sustigli i lišili slobode, kod njega su pronašli 40 grama marihuane te digitalna vaga.

Hronika

NESTAO ČOVJEK KOD SANSKOG MOSTA! Otišao po ovce i nije se vratio

Potraga za Dursumom Bešićem, mještaninom sela Kijevo u Sanskom Mostu, koji je nestao u prošlog četvrtka, danima je bezuspješna.
Prema riječima Edina Seferovića, predsjednika Kluba ekstremnih sportova “Condor”, čiji su članovi učestvovali u potrazi, pretražen je široki teren pomenutog sanskog sela, kao i područja susjednih Kruhara i Tomine, ali Bešić nije pronađen.

“Na osnovu dojave o tome da je navodno viđen na području kuda protiče rječica Kijevuša pretražili smo i taj dio terena, međutim bez uspjeha iako je korišten dron i pas tragač. U ovome trenutku potpuno je nepoznato u kom pravcu se mogao uputiti“, istakao je Seferović.

Potrazi su se priključili takođe i pripadnici policije, brojni članovi porodice Bešić, mještani Kijeva te ostali građani.

Podsjetimo, nestanak Bešića prijavljen je policiji u prošli četvrtak, a gdje je mogao otići nije poznato. Bešić je supruzi rekao da ide dovesti ovce i nije se vratio.

U narednim danima, potragu će organizovati policija i to na osnovu informacija koje se mogu pojaviti o nestalom Bešiću, prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Hronika

HOROR! Srđan Dinić (58) ODLEŽAO SEDAM GODINA ZBOG PEDOFILIJE jer je djevojčicu (12) nagovarao “da prave bebu”

Srđan Dinić (58) iz okoline Gadžinog Hana izdržao je kaznu zatvora od sedam godina na koju je osuđen, jer je tokom 2015. godine imao seksualne odnosne sa djevojčicom koja je tada imala samo 12 godina, saznaje “Telegraf.rs”.
Dinić je, nezvanično saznaje Telegraf, polovinom godine izašao iz zatvora.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka pred niškim Višim sudom, S.D. je u oktobra 2015. godine u svojoj kući djevojčicu dodirivao po genitalijama, a zatim joj predložio “da prave bebu”. Nakon mjesec dana, kada je ona došla kod njega nakon bjekstva iz hraniteljske porodice, ponovo je sa njom imao seksualni odnos.

On je koristio loše materijalne prilike njene porodice, pa je pozivao djevojčicu da dolazi kod njega – što je ona rado činila. Po svemu sudeći, postojala je prećutna saglasnost njenih roditelja da sa njim zasnuje vanbračnu zajednicu.

Međutim, s obzirom na to da je Centar za socijalni rad uočio da u toj porodici postoji zanemarivanje djece, maloljetnica je izmještena u hraniteljsku porodicu. I nakon toga, S.D. je nastavio da kontaktira sa djevojčicom, ubijedio je da pobjegne od hranitelja i da mu se vrati, kažu sagovornici iz istrage.

Tokom sudskog postupka, Dinić je negirao da je sa djevojčicom imao seks. Priznao je da joj je dozvoljavao da živi u njegovoj kući, ali je isticao da je to činio u dobroj namjeri, jer je želio da joj olakša život s obzirom na to da je njena porodica siromašna.

Međutim, medicinsko vještačenje nedvosmisleno je pokazalo da je djevojčica imala seksualne odnose, a iskazima svjedoka potkrijepili su navode optužbe da je Dinić odgovoran za njenu obljubu.

Sud je odlučio da Diniću izrekne strogu kaznu pošto je u pitanju produženo krivično djelo, te da je između njega i njegove žrtve velika razlika u godinama, što je uzeto u obzir kao otežavajuća okolnost.

Više javno tužilaštvo je tražilo da se Dinić osudi na devet godina.

Nastavi čitati

Hronika

OTAC PRIJAVIO NAPAD! Maloljetnika opljačkala grupa nasilnika

uškarac E.A. prijavio je nadležnoj Policijskoj upravi u Sarajevu da je njegov maloljetni sin napadnut i opljačkan.
Kako je naveo u prijavi, njegov sin je napadnut i opljačkan u petak, 8. decembra, oko 20.50 časova u ulici Obala Kulina Bana.

Njegovog sina je, navodno, napalo više nepoznatih osoba uz upotrebu fizičke snage.
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela i pronalasku izvršilaca, piše Avaz.

Nastavi čitati

Aktuelno