Connect with us

Banjaluka

Sve je spremno za trku sa preprekama „4Falcons“, gradonačelnik Stanivuković učestvuje i ove godine

Banja Luka se priprema za drugo izdanje trke sa preprekama „4Falcons“ koja će na tvrđavi Kastel biti održana u subotu, 20. maja.

Na ovoj trci jedan od učesnika biće i gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, koji je poručio kako je trka „4Falcons“ po mnogo čemu poznata, ne samo u našem gradu nego i u cijelom regionu.

-Možda jesam subjektivan prema ovakvoj manifestaciji, ali ovaj događaj koji organizujemo u Banjoj Luci je drugačiji.  Drago mi je da je naš grad domaćin mnogih trka, ali ipak „4Falcons“  je specifična. Trčao sam ovakav tip trke, ali ovakav ambijent nema nigdje. Sama tvrđava Kastel je specifična. Prošle godine sam pričao sa ljudima koji su učestvovali na ovoj manifestaciji i koji obilaze trke ovakvog tipa, ali „4Falcons“ je posjećenija od drugih upravo zbog ambijenta i karakteritstika – kazao je Stanivuković.

Dodao je da je prošle godine odmah pristao da Grad bude dio ovog događaja, jer, kako kaže – on brendira Banju Luku.

-Ja moram da pohvalim organizaciju, koja je za pet do šest puta napredovala za samo jednu godinu. Posebno me raduje trka za djecu, koja će biti održana u petak. Grad podržava ovu sportsku manifestaciju, podrška smo bili smo prošle, a bićemo i naredne godine. Hvala organizatorima, izgradili ste imidž. Očekujem da će ove godine biti oko 1000 učesnika, jer sam uvjeren da će se mnogi prijaviti zadnji dan. Imate našu podršku – istakao je gradonačelnik, koji je rekao da će ove godine, baš kao i prethodne, biti dio ove trke.

Direktor trke „4Falcons“, Darko Savić, poručio je kako ova trka živi drugu godinu, te da je uvjeren da su već ostvarili svoj cilj, a to je da je ova trka postala prepoznatljiv brend Banje Luke.

-Po svim nekim parametrima – od broja prijava i cijele organizacje, kao i samog kvaliteta trke, slobodno mogu reći da smo na putu ili smo već ostvarili svoj cilj, a to je da ovaj događaj postane brend Banje Luke i tvrđave Kastel. Ovo je jedini sportski događaj koji se održava na ovoj lokaciji. Inače, ovakve trke se održavaju u prirodi, na lokacijama koje su dosta nepristupačne za gledaoce. Zbog toga je „4Falcons“ presedan – imamo tvrđavu koja je pristupačna svima, lijepa, sa rijekom pored i imamo priliku da je iskoristimo za jedan ovakav događaja – rekao je Savić.

Dodao je kako su sve prepreke ove godine zahtjevnije u odnosu na prošlu godinu, te da nema sumnje da će svi biti oduševljeni – kako učesnici, tako i gledaoci.

-Drago mi je da nam je prvi čovjek Grada iz sporta i da shvata vrijednost nečeg ovakvog – poručio je Savić.

Ove godine, dan prije trke za odrasle, biće održana i trka za naše najmlađe sugrađane.

-Oko 200 mališana će učestvovati i biće podijeljeni u tri kategorije. Riječ je o trci zabavnog karaktera, koja nosi sa sobom i takmičarski duh. Dodatno, kotizacija za trku iznosi 5 KM, a sva sredstva biće uplaćena na račun Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju „Sunce“ – kažu organizatori.

Trka sa preprekama „4Falcons“ biće održana u subotu, 20. maja na tvrđavi Kastel.

Banjaluka

Banja Luka sija u punom sjaju: Spektakularan defile bajkera na banjalučkim ulicama (VIDEO)

U dobrom raspoloženju rijeka motora obišla je grad i uputila se ka tvrđavi Kastel gdje su nastavili dobru zabavu, koju ni kiša nije pokvarila.
Bajkeri koji su stigli na Moto Fest u Banjaluku prodefilovali su u velikom defileu banjalučkim ulicama, a ni kiša ih nije spriječila u ovom pohodu.U organizaciji Moto kluba “Stršljen” bajkeri iz regiona i Evrope, zagrmili su Banjalukom u dobro poznatom koloritu.Pod parolom „U slučaju kiše, gorimo još više“, bajkeri nastavljaju druženje. Trećeg festivalskog dana na Kastelu će nastupiti Orthodox Celtsi, neumoljivi rokeri YU grupa, a program će zatvoriti koncert hrvatske grupe Let 3.
Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković nije krio zadovoljstvo što je Banja Luka ovih dana centar brojnih turističkih, sportskih i zabavnih dešavanja.
– Banja Luka u zvucima motora i kvadova.  Ovog vikenda u Banjaluci održan je “Moto fest”, “Kvad fest”, kao i Karneval, “Ćevap fest” i veče guslara!  Grad je podrška svakoj od ovih manifestacija!
– Od srca čestitam organizatoru “Moto festa” Siniši Praštalu kao i organizatoru “Kvad festa” Dušku Skakiću! Banja Luka sija u punom sjaju, napisao je Stanivuković na svojoj fejsbuk stranici.
(Glas Srpske/Banjaluka-24) 

Nastavi čitati

Banjaluka

Maturanti banjalučke Gimnazije i Umjetničke škole oprostili se od srednjoškolskih dana: Svečani defile ljepote i mladosti

Ljepota, mladost i sreća ispunili su banjalučku glavnu ulicu, kada su se maturanti Gimnazije i Umjetničke škole “Vlado Milošević” okupili obučeni u najljepše elegantne haljine i odijela, te svečanim defileom rastjerali oblake i uljepšali veče.

Maturantica Gimnazije Iva Pavlović rekla je da je uzbuđena, a u isti mah i prepadnuta.

– Kiša mi je sve pokvarila, ali nema veze, biće nam lijepo i uprkos kiši koja nas je dočekala. Uzbuđena sam što završavam srednju školu. Planiram na fakultet, ali nisam još odlučila šta bih upisala, imam 20 dana da odlučim – priča kroz osmijeh Pavlovićeva.

Majka manturantice kaže da joj je drago što je ćerka  ušla u svijet odraslih, te da imaju trostruko slavlje.

– Pomiješana su osjećanja. 25 godina poslije moje mature, starija ćerka slavi svoju, a mlađa će sljedeće sedmice da slavi malu maturu i veoma sam ponosna na obe – kaže majka maturantice.

Njen drug iz škole, Mihajlo Kopljenović, pomalo zbunjen i uplašen, ističe da ga za školu najviše vežu drugovi i druženje na hodniku.

– Matura je kruna našeg školovanja. Faliće mi veliki odmori sa društvom. Planiram da upišem Arhitektonsko – građevinsko – geodetski fakultet u Banjaluci – kaže maturant Komljenović

Kroz suze i sa osmijeh na licu, dok je strpljivo pozirala fotografima, maturantica  Anđela Barudžija kaže  da će joj škola ostati u lijepom sjećanju jer je štošta novoga naučila.

– Osjećam se veoma lijepo i nadam se da nas kiša neće pratiti do Banskog dvora gdje ćemo slaviti maturu – kaže Barudžija, te dodaje da će studije nastaviti u Ljubljani.

U odličnom raspoloženju, Danilo Simić i njegove pratilje iz Umjetničke škole “Vlado Milošević” prošetali su ponosno kroz centar, naglasivši da im ništa nije poremetilo planove i raspoloženje.

– Osjećam se posebno, radosno što sam završio školu. Poslije mature planiram na Akademiju – kaže Simić uz šalu da će svirati u kafanama.

Maturanti Tehnološke škole sutra proslavljaju maturu sa početkom u 19 časova na Trgu Krajine.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Banjaluka

Gradonačelnik Stanivuković zaplesao na Banjalučkom karnevalu (VIDEO)

Ni loše vremenske prilike nisu spriječile brojne Banjalučane i goste da danas uživaju u raznolikosti kostima brojnih karnevalskih grupa te spektakularnog nastupa plesačica brazilske sambe i benda „Kubalkanika“.

U sjajnoj atmosferi, uz puno pjesme, plesa i smijeha karnevalska povorka prošetala je od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Trga Krajine, gdje je održan drugi Banjalučki karneval.

Među okupljenim Banjalučanima bio je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je u duhu karnevala zaplesao uz populani hit Majli Sajrus.

Pogledajte kako je prvi čovjek Banjaluke „tjerao kišu“ zanimljivom koreografijom:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Драшко Станивуковић (@draskostanivukovic)

Nastavi čitati

Aktuleno