Connect with us

Region

SVETISLAVA JE OSTAVILA ŽENA: A onda je našao Ruskinju koja je došla u Srbiju da živi s njim i njegovom djecom

Kada je njega i četvoro dece od jedanaest, deset, devet i sedam godina ostavila žena, Svetislav Zarić (36) iz sela Lipovica kod Despotovca razmišljao je o tome kako će se teško ponovo oženiti. Za samo jedan dan poslao je više od 300 zahteva za prijateljstvo pripadnicama ljepšeg pola na svim društvenim mrežama, ali odgovora nije bilo. Zato je odlučio da kontaktira Agenciju za bračno posredovanje Natalije Faktuline, koja ga je, vjerovali ili ne, za samo mjesec dana oženila Ruskinjom Julijom (44) iz Jekaterinburga.

Kako Svetislav priča,  najvažnije mu je bilo da njegova buduća žena prihvati djecu.

– Nije mi bilo bitno odakle je, niti šta radi. Rekao sam vlasnici agencije da želim normalnu ženu. Takvu sam i našao. Julija je kao dar od Boga. Čim sam je vidio na aerodromu, znao sam da je ona prava – priča naš sagovornik.

Prije Julije, vlasnica agencije za posredovanje „ponudila“ je Svetislavu dve žene. Jedna mu je, kako kaže, zapala za oko, ali im se nije dalo.

– Prva je bila iz Belorusije. Dopisivali smo se mjesec dana, svidjela mi se na fotografiji, međutim odjednom se povukla, rekla je da nije sigurna da li će moći da prihvati ovakav život sa djecom. Druga žena je bila iz Rusije, ali nije mi se dopala, prosto ništa nije probudila u meni. I onda je došla Julija. Treća sreća. Dopisivali smo se preko gugl prevodioca, a posle smo se gledali na videu. Nisam uopšte znao ruski, ali snalazili smo se. Kako je vrijeme prolazilo, sve manje smo koristili prevod, pa smo konačno zakazali da se vidimo. Došla je u Beograd na sedam dana – kaže on.

– Kasnio sam na aerodrom, ušao sam na pogrešan ulaz, pa je Julija bila nervozna. Kada me je spazila, upitala me je ljutito gde si ti, čekam te sedam minuta! Što se tiče izgleda, očekivao sam samo da je viša, ništa drugo. Odveo sam je kući, ispričali smo se, predstavio sam sebe onakav kakav sam zapravo. Sutradan smo obilazli kraj, išli smo u Jagodinu, Resavsku pećinu, Krupajsko vrelo, manastir Manasiju, želeo sam da joj pokažem koliko je Srbija lepa, da bi ostala ovdje – kaž ona.

Prema riječima sagovornika koji ni poslije tri godine braka ne krije oduševljenje što je konačno pronašao ženu svog života, Julija je odlično prihvatila njegovu djecu koju je čak i naučila ruski jezik.

– Njima je bila baš zanimljiva zato što priča strani jezik. Prihvatili su je kao i ona njih. Sve joj je odgovaralo, i što sam zaposlen u rudniku i što gajim kokoške, ćurke i svinje, ništa joj nije smetalo. Odmah se uključila u seoske poslove. Radi u bašti, voli da sadi cveće. Ne kaje se uopšte što je došla u Srbiju, samo vidim da joj je žao što nemamo more, pošto je svake godine ljetovala. Ali planira da ide u Egipat narednih dana, da se malo odmori – rekla je.

Julija je Svetislavljeva „treća sreća“, a kako priznaje, nije ga puno ni koštala.

– Znao sam koja je cijena agencije, ali vlasnica Natalija je divna, ne bih da govorim o konkretnoj ceni, ali sam dobio značajan popust. Ne znam zašto, ali pretpostavljam da je vidjela da sam skroman i pošten čovek. Zato i ja šaljem momke za ženidbu u njenu agenciju – rekao je on.

Pored djece, i njegovi otac i maćeha zadovoljni su novom snajkom Ruskinjom.

– Oni se ne miješaju u moj život, živimo odvojeno i tako nam je dobro. Bitno je da se Julija lijepo snašla u Lipovici, naučila je da govori srpski, zna da zakaže kod frizera, da pozove taksi, ide sama u prodavnicu, a to je sasvim dovoljno. Za sve ostalo, tu sam ja. Priznala mi je da joj se dopadaju Srbi jer su odgovorni, porodični, za razliku od Rusa koji mnogo piju – rekao je on.

I Julija se priključila našem razgovoru, pa nam je ispričala da su njeni dosadašnji partneri bili neozbiljni.

– Srbi ne piju puno alkohola, čašicu rakije ispijaju iz tri puta, dok je u Rusiji drugačije, em veća čaša, em popiju odjednom. Srbi su dosta privrženi porodici, a ja sam takvog muškarca htjela. U Jekaterinburgu muškarci po tri dana ne dolaze kući, jure alkohol, žene, ne idu na posao, a ja to ne volim. Zato sam i željela da odem odande. Tamo više nemam nikog, roditelji su mi preminuli, ostala je samo dalja familija – priča Julija.

(Nova.rs)

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno