Connect with us

Hronika

SVJEDOCI MASAKRA U GRADAČCU: Upucao Denisa u glavu, pa nam rekao “ĆAO MOMCI”

Gradačac i dalje oplakuje žrtve krvavog masakra koji se 11. avgusta odigrao u ovom gradu, kada je monstrum Nermin Sulejmanović ubio svoju nevjenčanu suprugu, a potom Denisa Ondera i njegovog oca Đengiza, dok je majku teško ranio, piše Telegraf.rs.

Ubistva je počinio na različitim lokacijama. Nevjenčanu suprugu ubio je na jednoj vikendici u šumi u blizini Gradačca, dok je Denisa krvnički likvidirao u centru grada, ispred jednog kafića.

Više od dvije sedmice prošlo je od krvavog pira, ali građani i dalje pamte jezive scene. Ekipa Telegraf.rs razgovarala je sa mještanima Gradačca, koji ne žele da im spominjemo imena, a koji su svjedočili Denisovom ubistvu.

– Bio sam prisutan u trenutku pucnjave. Denis je došao da jede, a kada je sjeo u automobil, Sulejmanović je naišao svojim vozilom. Izašao je iz auta, došetao do Denisovog automobila i pucao mu u glavu. Nakon toga je nonšalantno odšetao do svog auta i odvezao se – priča svjedok brutalnog ubistva.

Dodaje da je video snimak Nizaminog ubistva, koji ga je jako potresao, ali i da ga je dodatno potreslo to što se Sulejmanović nakon ubistva hladnokrvno ponovo uključio uživo i pričao kao da se prije toga ništa strašno nije dogodilo.

Mještani koji su u kritičnom trenutku sjedili u kafiću u blizini kažu da je nakon pucnja policija tražila da se sklone unutra. Ističu da su u tom trenutku svi bili preplašeni i da dvije sedmice kasnije i dalje ne mogu da dođu sebi.

– Kad je izašao iz auta čuo sam prvi pucanj. Kada je bio drugi, ja sam se okrenuo. Denisu je glava pala na volan, sirena je zasvirala. Nermin se okrenuo i rekao nam „ćao momci“, hladan, kao da se ništa nije dogodilo. Svi smo zanijemili – kaže mještanin koji je sjedio u obližnjem kafiću.

Sulejmanovića, kaže, zna od ranije, ali nikada nije čuo da je pravio probleme.

Hronika

IZUZETA DOKUMENTACIJA! SIPA ponovo u zgradi UIO BiH u Banjaluci

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su po nalogu Suda BiH došli u zgradu Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) u Banjaluci gdje izuzimaju određenu dokumentaciju.

Kako je potvrđeno u UIO, današnje aktivnosti SIPA-e u vezi su sa predmetom Jelene Majstorović, suspendovane šefice Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u Regionalnom centru UIO BiH u Banjaluci i njenih saradnika.

“Uprava za indirektno oporezivanje u potpunosti podržava rad svih agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini, kao i rad pravosudnih institucija, te je na raspolaganju svim pomenutim tijelima u cilju potpune zakonitosti postupanja svakog zaposlenog u UIO”, istakli su u UIO BiH.

Majstorović i još pet službenika UIO BiH, uhapšeni su u decembru prošle godine u akciji “Brend 4” zbog sumnje da su počinili krivično delo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Prema saznanjima iz istrage, tužilaštvo ih sumnjiči da su tokom 2017. i 2018. godine ucjenjivali vlasnike radnji koje su zaticali u prekršajima i tražili od njih mito. Sumnja se da su im trgovci širom BiH, davali od nekoliko stotina do nekoliko hiljada maraka da bi im inspektori pisali prekršajne naloge sa manjim kaznama ili ih puštali bez pisanja prekršaja.

Majstorović je kasnije puštena iz pritvora i prema njoj su određene mjere zabrane.

Nastavi čitati

Hronika

NESTALA DJEVOJKA IZ TREBINJA: Policija traga za Marijom Spaić

Djevojka Marija Spaić iz Trebinja nestala je, a iz trebinjske Policijske uprave su pozvali građane da obavijeste policiju ukoliko je primijete ili imaju informacije o njenom kretanju.

Nestala djevojka visoka je 170 centimetara, ima oko 60 kilograma, tamnocrvene kose do ramena, na tijelu nema tetovaža niti drugih karakterističnih znakova, navodi se u policijskom saopštenju.

Prijavljeno je da je Spaićeva posljednji put viđena 17. septembra u jutarnjim časovima.

U trenutku nestanka na sebi je imala bijele patike `najk`, sivu majicu sa roze-bijelim detaljima, a sa sobom je ponijela crni ruksak”, kažu u policiji.

Policijska uprava Trebinje pozvala je građane da, ukoliko primijete osobu sa fotografije ili posjeduju informaciju o njenom kretanju, obavjeste najbližu Policijsku stanicu na besplatan broj telefona 122.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem njenog pronalaska, navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Hronika

SAOBRAĆAJNA NEZGODA: Sudarili se gradski autobus i automobil u Banjaluci

Kod Gradskog mosta u Banjaluci došlo je do sudara automobila i gradskog autobusa. Očevici kažu da je do sudara došlo nakon što je autobus preticao kolonu.

Prema nezvaničnim informacijama nema povrijeđenih osoba, ali je na ovoj dionici stvorena gužva.

Nastavi čitati

Aktuleno