Connect with us

Društvo

TALENTOVANA DJEVOJČICA IZ PRIJEDORA obožava fudbal!

Ova talentovana Prijedorčanka kaže da bi u budućnosti volјela nositi dres Reprezentacije BiH, pa čak i od nekog od evropskih klubova…
Djevojčice na fudbalskim terenima godinama ruše stereotip da je ovaj sport rezervisan samo za dječake. Jedna od njih je i Ana Daničić (15) članica Ženskog fudbalskog kluba “Sloga” iz Prijedora.

Gledajući brata, fudbal je počela da trenira u Fudbalskom klubu “Omarska”. Priznaje da je baš zato što su joj prvi treninzi bili sa dječacima otišla korak dalјe i napredovala.

“U početku, roditelјi nisu bili za to da treniram fudbal, jer su smatrali da je fudbal muški sport. Na kraju su me ipak upisali. Mnogi govore da je fudbal muški sport, međutim ne bih se složila s tim, jer je ženski fudbal sve je popularniji”, kaže ona.

Ana je odličan učenik Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Omarskoj, a planira da upiše Medicinsku školu. Pored svakodnevnih obaveza, fudbal joj ne predstavlјa teret. Kako voli da kaže, postao joj je svakodnevica. Srećna je što u njenom gradu postoji ženski fudbalski klub i što djevojčice imaju priliku da treniraju i da rade na sebi. Igra na poziciji štopera, a na treninzima je najredovnija.

“Najveću podršku mi pružaju porodica, prijatelјi, a pored njih i treneri. Nјima ništa nije strano što se tiče mene, već su se navikli da igram. Zadovolјna sam radom trenera, jer se puno trude oko nas. Iako živim u Gradini i za svaki trening u oba pravca pređem 60 kilometara, trudim se da budem redovna, a za to se mogu zahvaliti mom djedu, jer me on najčešće dovozi”, kaže Ana.

Dodaje da iza svakog uspjeha stoje rad i trud. Djevojke prijedorske “Sloge” su jesenje prvakinje Prve lige Republike Srpske. Želјa im je da u drugoj takmičarskoj sezoni zadrže prvo mjesto i plasiraju se u Premijer ligu BiH. Ana je kao jedna od najbolјih igračica do 15 godina prošle godine imala priliku da nastupi za selekciju U-15 Reprezentacije BiH.

“Tada smo odigrale tri prijatelјske utakmice na razvojnom turniru, a ove godine sam dobila poziv i boravila sam na zimskom kampu Reprezentacije BiH. Igranje za Reprezentaciju predstavlјa mi veliku čast, ali pored toga i veliku odgovornost. Usvojila sam dosta toga što mi danas pomaže u mom klubu i svakodnevnom životu”, priča Ana.

Ova talentovana Prijedorčanka kaže da bi u budućnosti volјela nositi dres Reprezentacije BiH, pa čak i od nekog od evropskih klubova.

Mirjana Šodić / KV

Društvo

Danas počinje prvi upisni rok za SREDNJOŠKOLCE U SRPSKOJ

Prvi upisni rok u srednje škole u Republici Srpskoj za odlične učenike, koji imaju 60 i više bodova, počinje danas, a rezultati će biti objavljeni 20. juna.

Iduće školske godine u prvi razred predviđen je upis za 10.197 učenika.

Upisivanje svršenih osnovaca u prve razrede srednjih škola obavljaće se i u julskom upisnom roku.

Deficitarna zanimanja biće i ove godina stipendirana od lokalnih zajednica i Vlade Srpske.

Nastavi čitati

Društvo

SPREMITE SE NA ČEKANJE: Gužve na graničnim prelazima Gradiška i Kostajnica

Na graničnim prelazima Gradiška i Kostajnica jutros je pojačan intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS navode da na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Nastavi čitati

Društvo

DJEVOJČICE VODE: U Srpskoj za 24 časa rođeno 18 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba, 10 djevojčica i osam dječaka.

U Banjaluci je rođeno osam beba, u Doboju tri, po dvije bebe u Zvorniku i Gradišci, a po jedna beba u Bijeljini, Nevesinju i Foči.

U Banjaluci je rođeno pet djevojčica i tri dječaka, u Doboju dva dječaka i jedna djevojčica, u Zvorniku dvije djevojčice, u Gradišci jedan dječak i jedna djevojčica, po jedan dječak u Bijeljini i Nevesinju, i u Foči jedna djevojčica

Poroda nije bilo u Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Trebinju.

Nastavi čitati

Aktuelno