Connect with us

Region

TORTURA SE NASTAVLJA: Novo hapšenje Srbina na Kosovu

Srbin Milentije Jakšić, aktivista Građanske inicijative “Za Zubin Potok”, priveden je danas nedaleko od prelaza Brnjak, rekao je lider ove inicijative Milija Biševac.

Biševac tvrdi da su pripadnici takozvane pogranične policije pretukli Jakšića koji ima vidljive povrede glave, navodi “Kosovo onlajn”, prenosi Srna.

Pozivajući se na navode Jakšića, Biševac je naveo da je privođenju prethodio verbalni sukob sa policijskim službenicima.

“Prema njegovim rečima, on nije hteo i ne zna da govori albanski, dok su policajci govorili na albanskom i pokušali su da ga privedu”, rekao je Biševac.

Biševac je naveo da je ispred policijske stanice u Zubinom Potoku, te da se očekuje dolazak advokata.

Zamjenik komandira policije za region Sjever Veton Eljšani rekao je da se Jakšić nakon ulaska na Kosovo iz pravca centralne Srbije navodno zaustavio kod baze pogranične jedinice i da je bio “drčan” i vikao na službenike.

Eljšani tvrdi da se Jakšić zatim navodno opirao privođenju, a da su službenici koristili “neophodnu fizičku silu kako bi ga stavili pod kontrolu”.

Policija ga tereti za “neposlušnost naređenja službenog lica”, a Eljšani navodi da tek treba da se utvrdi da li će biti optužen i za navodni napad na službeno lice.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno