Connect with us

Hronika

Tuga! Goran Karanović (20) sebi oduzeo život! Bio je veliki zaštitnik životinja:

Saradnici i prijatelji na društvenim mrežama opraštaju od velikog ljubitelja i zaštitnika životinja mladog Prnjavorčanina Gorana Karanovića koji je iznenada otišao u smrt.

“Danas je jedan od najtužnijih dana za napuštene životinje. Goran Karanović je sebi oduzeo život. Digao je ruku na sebe jer s manje od 20 godina nije mogao da izdrži pritisak onih koji su ga neprekidno prijavljivali. Slali mu policiju na vrata zbog 40-ak pasa koje je volio svim svojim srcem. Koje je danonoćno pazio. Koje je bolesne, polomljene, krvave dovodio svojoj kući i ulagao sve napore da im obezbjedi liječenje i dobar život. Svaki dan su mu prijetili da će ih oduzeti.

Danas su oni kojima smetaju životinje pobijedili. Ugasili su život mlađi od dvije decenije. Oni stari, nervozni, potplaćeni, oni bijesni na sebe i sve oko sebe kojima smeta kad psi zalaju oni su potpisivali peticiju da ga unište. Smetao je njima i ovaj mladi život. Gorane čuvaj nam Reksa. Čuvaj sve šapice koje su ikada otišle od tebe prerano. Jedina utjeha je što će od danas imati pravog anđela da ih dočeka kada odu od nas”, navodi se objavi na Fejsbuk stranici Udruženja “Wag Wag”.

Ovo udruženje uputilo je i poziv građanima da sutra u 13 časova ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci održe minut ćutnje za Gorana.

Kako navode, sahrana Gorana Karanovića će biti održana sutra u 13 časova u Prnjavoru, a svi oni koji nisu u mogućnosti da dođu dobrodošli su da u isto to vrijeme pruže podršku iz Banjaluke.

“Poziv upućujemo na inicijativu volontera koji žele da pruže podršku ožalošćenoj porodici i prijateljima. Pozivamo ostale gradove da nam se pridruže”, navode iz ovog Udruženja građana.

Hronika

BAKA ŽENE KOJA JE OSUMNJIČENA DA JE IZBOLA DIJETE! “Svađala se zbog haljine”

Nišlijka Š.B. (21) osumnjičena je da je izbola svoju šestogodišnju ćerku nakon što se sa snahom posvađala oko haljine.

Krvavi napad na nemoćno dijete dogodio se juče u kući majke Š.B. u niškom naselju Stočni Trg, gdje je ona boravila sa dvoje djece dok joj je muž na radu u Njemačkoj.

Jedini svjedok monstrouznog napada je Ševija Benulović, baka Š.B. koja je bespomoćno posmatrala kako joj unuka ubada dijete, a nije mogla da joj pomogne jer je nepokretna.
“Ništa nije nagoveštavalo da će se ovako nešto desiti. Unuka se normalno ponašala da bi se u jednom trenutku sa snahom posvađala oko haljine. Snaha je tvrdila da je njena, a moja unuka da nije, prepirale su se ali nisam ni slutila da će to dovesti do ovakvog ishoda. Dete se igralo kada je moja unuka bez ikakvog razloga dograbila nož i počela da ga ubada po leđima. Dete je vrištalo a ja sam samo mogla da gledam njegove muke jer ne mogu da hodam”, priča potresena žena dok pokazuje krvave fleke na tepihu ispred kuhinjskih elemenata.

Kaže da ne zna ko je pozvao policiju već da je patrola stigla i odvela njenu unuku.

“Ne znam šta joj je bilo, u drugom je stanju, čeka četvrto dete. Jedno je u domu a dva su sa njom, tu je bila kod nas jer joj je muž u Nemačkoj. Odvela je policija i više ništa ne znam, svi smo mnogo potreseni”, rekla je ova Nišlijka.
Linker
Kako saznaje Telegraf, Š.B. nije ni riječ rekla ni policiji ni radnicima Centra za socijalni rad koji su odmah došli na mjesto incidenta kako bi preduzeli mjere iz svoje nadležnosti radi zaštite djeteta.

“Nije se branila, samo je ćutala. Odvedena je u pritvor i to je sve što znam”, kazala je jedna komšinica koja je prisustvovala odvođenju osumnjičene za nasilje u porodici.

Dijete koje još nema punih šest godina odvedeno je u Univerzitetski klinički centar gdje je ustanovljeno da ima tri ubodne rane koje su kvalifikovane kao lake tjelesne povrede. Djevojčica je otpuštena na kućno lečenje, a po odluci Centra za socijalni rad povjerena je na čuvanje baki po ocu.

Majci je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedena osnovnom javnom tužiocu na saslušanje. Ako bude osuđena prijeti joj kazna zatvora od dvije do 10 godina s obzirom na to da je djelo učinjeno prema maloljetnom licu pa zbog toga Krivični zakonik predviđa i težu sankciju. (Telegraf.rs)

Nastavi čitati

Hronika

POLICIJI POTREBNA POMOĆ! Nestao Branislav Božović

Policijskoj stanici Nevesinje jutros u 8 sati prijavljen je nestanak Branislava Božovića, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Božović je visok 177 entimetara, smeđe kose, smeđih očiju, ima oko 90 kilograma.

U trenutku nestanka na sebi je imao bijeli gornji dio trenerke, sivi donji dio trenerke i patike narandžaste boje.
Policijska uprava Trebinje zamolila je sve građane da, ukoliko vide nestalo lice ili imaju neku informaciju o njegovom kretanju o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu besplatni broj telefona 122.

Nastavi čitati

Hronika

TRAGEDIJA U ZABAVNOM PARKU! Poginulo najmanje 16 ljudi

Najmanje 16 ljudi poginulo je danas u požaru u zabavnom parku u saveznoj državi Gudžarat u Indiji.

Indijska agencija “Press Trust Of India” piše da još uvijek nije poznat uzrok požara u ovom zabavnom parku u gradu Radžkot, prenosi AP.

Glavni ministar Gudžarata Bupendra Patel izjavio je da su izdate instrukcije za hitno spasavanje.

Nastavi čitati

Aktuelno