Connect with us

Banjaluka

U DOMU OMLADINE: Najveća humanitarna umjetnička izložba „UMJETNICI BANJALUKE 2024“

U Domu omladine od 15. do 17. marta biće organizovana velika humanitarna umjetnička izložba pod nazivom „Umjetnici Banjaluke 2024“.

-Ako voliš slikati, crtati, dizajnirati ili fotografisati, a pritom želiš pomoći nekome, onda je ovo mjesto za tebe. Ove godine možeš biti dio najveće humanitarne izložbe do sada. Pokaži svoj talenat u jednoj od naše četiri kategorije i osvoji UBL24 priznanje – navedeno je u saopštenju organizatora.

Svi zainteresovani, koji žele da budu dio ove humanitarne priče mogu da se prijave na jednostavan način – tako što će popuniti prijavni obrazac UBL24, koji mogu da preuzmu u opisu linka koji se nalazi na Instagram profilu „Umjetnici Banjeluke 2024“.

-Prodajom svojih radova pomoći ćeš Ivani Stjepić (35) da pobijedi karcinom. Svojim talentom spasi nečiji život – navode organizatori.

Više informacija o prijavi i učešću svi zainteresovani mogu da dobiju putem i-mejla [email protected].

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Banjaluka

Rijekom Crkvenom u Banjaluci teče motorno ulje, INSPEKCIJA NA TERENU

Motorno ulje koje koje danas teče rijekom Crkvenom u Banjaluci uznemirila je građane, koji su odmah reagovali te snimili i prijavili šta se dešava.

Kako su prenijeli mediji, i nekoliko stotina litara prerađenog motornog ulja teče Crkvenom prema Vrbasu.

Da je sve prijavljeno nadležnima, potvrđeno je “Nezavisnim” iz banjalučke Gradske uprave.

“Vodna inspekcija je izašla na teren po prijavi kako bi provjerili o čemu se radi”, navode iz GU Banjaluka.

Naknadno će biti dostupno više informacija

Nastavi čitati

Aktuelno