Connect with us

Banjaluka

U SRIJEDU ŠKOLICA TAMBURE U PRIRODI u organizaciji Gradskog tamburaškog orkestra

Gradski tamburaški orkestar obavještava sve zainteresovane da će završni koncert polaznika Školice tambure u prirodi biti održan u srijedu, 30. avgusta sa početkom u 18.00 časova u klubu „Pikolo“ u Karanovcu.

-Ovom prilikom vas pozivamo da prisustvujete završnom koncertu i zabilježite šta su to mladi tamburaši postigli tokom boravka u školici. Iako je većini polaznika ovo je bio prvi susret sa ovim instrumentom, uz stručni rad iskusnih pedagoga, te uz podršku starijih polaznika, ovi istinski početnici su pokazali da se za kratko vrijeme može ostvariti značajan napredak u muziciranju – navedeno je u saopštenju Gradskog tamburaškog orkestra.

Dodaju kako će svi polaznici školice tambure nastaviti bavljenje muzikom kroz Školu muzike „Branko Davidović“ pri Gradskom tamburaškom orkestru, koja u će u Domu omladine u Banjoj Luci otvariti vrata za sve mlade koji žele na kreativan i zabavan način da se bave muzikom.

-Oni najnapredniji će se pridružiti pripremnom sastavu Gradskog tamburaškog orkestra – dodaju organizatori.

Naime, od 26. do 31. avgusta u Klubu „Pikolo“ u Karanovcu, održava se Školica tambure u prirodi Gradskog tamburaškog orkestra.

Sa 16 mladih tamburaša, uzrasta osam do 16 godina rade profesori muzike Nikolina Babić iz Banje Luke i Zoran Bugarski iz Novog Sada, te Ljubinko Lazić iz Stare Pazove, Vlado Čatić iz Semeljaca i Slaviša Subotić iz Austrije.

U toku školice, eminentni muzički pedagozi rade kako sa početnicima, kojima je ovo prvi susret sa tamburom, tako i sa onim naprednijim, koji pohađaju napredni kurs.

Pokrovitelj Školice tambure u prirodi je Grad Banja Luka.

Banjaluka

RALJIĆ O PARKINGU “SNSD-ovi gradonačelnici NIJEMO POSMATRALI kako se ovo zemljište korak po korak otima od Grada”

Cijene i uslovi korišćenja parkinga na lokaciji kod „Stare autobuske stanice“ u Banjaluci, koji je sada i zvanično prešao u ruke privatnika, moraju biti iste kao na javnim parkinzima u Banjaluci, poručio je Željko Raljić, predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka.
On je pozvao građane Banjaluke da zbog bezobrazno visokih cijena bojkotuju ovaj parking sve dok cijene i uslovi korišćenja ovog parkinga ne budu iste kao i ranije, a gradske vlasti da donesu odluke kojom bi se riješila ova situacija, tako što bi se onemogućila samovolja pojedinaca.
On ističe da cijene naplaćivanja parkinga moraju biti jedinstvene bez obzira čija je djelatnost.
„Gradski odbor SDS Banjaluka predlaže davanje preporuke o cijeni kojom bi se izbjegla situacija kao ova koju sada imamo da se ista djelatnosti naplaćuje po znatno većim parking cijenama“, navodi on.
Napominje da je ovo očigledan pokušaj ubiranja ekstraprofita, preko leđa građana.
Raljić ističe da parking kod Stare autobuske stanice takođe mora ostati u istoj zoni kao kada je njime raspolagala gradska parking služba.
„Sada vidimo da novi vlasnik naplaćuje cijene koje važe za prvu ili nultu zonu i to po posebnom režimu. Za razliku od ranije parking se ovdje plaća i noću i nedjeljom i to sve po istoj cijeni od dvije 2 marke na sat, bez mogućnosti kupovine dnevne karte“, napominje Raljić.
Podsjetio je da je Grad Banjaluka izgubila zemljište na kojem je ovaj parkinga zahvaljujući neshvatljivim propustima prethodnih gradskih vlasti i republičkih institucija.
„Nakon što su na više lokacija nestali dokumenti koji potvrđuju da je grad Banjaluka vlasnik zemljišta, SNSD-ovi gradonačelnici su ignorisali ovaj problem i nijemo su posmatrali kako se ovo zemljište korak po korak otima od Grada“, kazao je Raljić.
Napominje da je SDS u Banjaluci od početka ove afere uporno pozivao gradske i republičke vlasti da se vinovnici ove prevare identifikuju i zaustave, ali da oni ništa konkretno nisu poduzeli svih tih godina što je dovelo do toga da Grad na sudu izgubi spor i ostane bez ove lokacije.

Nastavi čitati

Banjaluka

MILANOVIĆ PORUČIO “Moraju se vratiti mjesta za INVALIDE na parking stare autobuske stanice”

Šef kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović poručio je da je pročitao nekoliko objava da parking na staroj autobuskoj stanici nakon ponovnog otvaranja nema ni jedno parking mjesto za invalide.
-To je nedopustivo i Grad ne treba potpisivati ugovor dok vlasnik parkinga ne vrati najmanje onoliko parking mjesta za invalidna lica koliko je bilo dok je Grad upravljao pomenutim parkingom. Vjerujem da je to samostalna odluka vlasnika i da u gradskoj upravi za to nisu znali. Ali bez obzira to se mora urgentno riješiti. Lično ću sutra intervenisati i to tražiti, ističe Milanović.

Nastavi čitati

Banjaluka

“ZIMZOPARK” OTVARA SVOJA VRATA 29. DECEMBRA! Čarobni praznični ambijent, bajkovite kočije, hiljade prskalica …

“Zimzopark” koji će se ove godine održavati u parku ” Mladen Stojanović” svoja vrata otvara 29. decembra, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.
“Biće to još jedno mjesto za stvaranje najljepše novogodišnje čarolije. Čarobni praznični ambijent, bajkovite kočije, hiljade prskalica i još mnogo toga, učiniće da otvaranje “Zimzoparka” bude događaj koji ćete pamtiti”, navode na Facebook stranici grada Banjaluka.”Zimzopark” koji će se ove godine održavati u parku ” Mladen Stojanović” svoja vrata otvara 29. decembra.

Biće to još jedno mjesto za stvaranje najljepše novogodišnje čarolije. Čarobni praznični ambijent, bajkovite kočije, hiljade prskalica i još mnogo toga, učiniće da otvaranje “Zimzoparka” bude događaj koji ćete pamtiti”, navode na Facebook stranici grada Banjaluka.

Nastavi čitati

Aktuelno