Connect with us

Hronika

UHAPŠENI POLICIJSKI INSPEKTORI IPAK idu iza rešetaka! Igor Grahovac, Dragoslav Tubić i Snežana Dragičević Mitrović PALI ZBOG MITA

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske koji su uhapšeni u akciji “Afrodita” Igor Grahovac, Dragoslav Tubić i Snežana Dragičević Mitrović zbog uzimanja mita idu iza rešetaka, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

– Postupajući tužilac ispitao je osumnjičene te će im biti predloženo određivanje pritvora. Ta odluka je trenutno u pripremi – rekli su u Republičkom tužilaštvu koje vodi istragu.

Istakli su da će po donošenju odluke o prijedlogu pritvoru biti saopšteno više informacija i detalja.

Pomenuti inspektori uhapšeni su zbog sumnje da su uzeli nekoliko hiljada maraka od vlasnika jedne banjalučke firme da bi mu smanjili kaznu za uočene nepravilnosti.

– Oni su to preduzeće kontrolisali više puta ta su od vlasnika tražili da ih počasti kako bi mu pogodovali da kontrola bude za njega povoljnija. Govorili su mu da su uočene nepravilnosti i da će oni to srediti ako im da nešto. Tako su u više navrata uzeli nekoliko hiljada maraka – rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Akciju su “Afrodita” izveli su juče pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske  pod nadzorom Republičkog tužilaštva.

Tokom akcije obavljeno je nekoliko pretresa na području Banjaluke, a kako se saznaje pretresena je imovina osumnjičenih i prostori koje su koristili.

Hronika

UHAPŠENA DVA PRIPADNIKA OS BIH: Kod njih pronađena droga i oružje

Pripadnici Odjeljenja za posebne namjene sektora kriminalističke policije (SKP) MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona juče su sproveli operativnu akciju na podučju Mostara i Čapljine s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

Uhapsili su osobe inicijala T. T. (30) iz Mostara i R. R. (26) iz Čapljine.

Kako je saopšteno, prilikom hapšenja kod njih su pronađeni suva zeljasta materija koja asocira na marihuanu, bijela praškasta materija koja asocira na “speed”, te tablete koje asociraju na “ecstasy”, piše Bosnainfo.

– Na osnovu usmenih naredbi opštinskih sudova u Mostaru i Čapljini, pretresene su kuće i objekti koje koriste osumnjičeni, kao i jedno vozilo. U pretresima su pronađene dvije automatske puške, veća količina streljiva, kao i određena količina vojne opreme, te određena količina suve zeljaste materije koja asocira na marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na “ecstasy”. Obje osobe su aktivni službenici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Sa događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva HNK – navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Hronika

NOVI DETALJI “STRAHOTE” U NOVOM SADU! Prije skoka sa zgrade, BRAČNI PAR UBIO SVOJU DJECU

Bračni par iz Novog Sada koji je izvršio samoubistvo sinoć skokom sa solitera, prije toga je najvjerovatnije ubio sopstvenu djecu, pišu beogradski mediji.

Kako navode, tijela dječaka i djevojčice, starosti jednu i tri godine, pronađena su u stanu u Petrovaradinu.

Kako je do ove tragedije došlo još uvijek nije poznato. Uviđaj je u toku.

Dvostruko samoubistvo koje je sinoć potreslo Novi Sad izvršio je mladi bračni par koji je, kako se navodi, živio u Petrovaradinu.

U pitanju je ženska osoba M. P. S. (23), kao i muškarac L.P. S. (21).

Nastavi čitati

Hronika

STRAŠNO PORODIČNO NASILJE U PRIJEDORU! Optuženi dobro poznat policiji

Pripadnici Policijske uprave Prijedor i prijedorske Jedinice žandarmerije noćas su uhapsili Prijedorčanina čiji su inicijali I.L. zbog nasilja u porodici, a naknadno je utvrđeno da su za njim raspisane i dvije potrage, saopšteno je iz ove uprave.

“Osumnjičeni se zaključao u prostorije stana i odbio da postupi po naređenju policijskih službenika”, navedeno je u saopštenju.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će po kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj za krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Nastavi čitati

Aktuelno