Connect with us

Banjaluka

UMIČEVIĆ KAŽE DA JE DODIK ZVAO “Postrojio je one svoje, PREDSJEDNIK SE IZVINJAVA obećao pomoć za KKI Vrbas”

Predsjednik Košarkaškog kluba invalida (KKI) “Vrbas”, Marinko Umičević izjavio je da se nakon zanemarivanja ovog kluba od strane institucija, javio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je obećao pomoć klubu.

Podsjetimo Umičević je ranije slao nekoliko dopisa prema Ministarstvu za porodicu omladinu i sport u kojima je tražio pomoć za naš najtrofejniji klub međutim na dopise niko nije odgovarao. Ipak kako kaže za portal Insajder.in nakon što se obratio javnosti putem medija i ukazao na zanemarivanje Ministarstva, oglasio se i predsjednik Republike Srpske koji je obećao podršku i pomoć klubu.

“Danas je zvao predsjednik Dodik i postrojio je one svoje. Ja kažem čak i negativan odgovor je odgovor. Predsjednik je zvao, izvinjava se, nije znao. Prijatno me iznenadio i rekao je da će on pomoći. Mi sad idemo u Beograd i u Crnu Goru, i on je rekao da to preuzima na sebe. Očito je da dopisi završe kod nekog činovnika koji to preuzima na sebe i nažalost ostanemo bez odgovora pa makar on bio i negativan”, rekao je Umičević.

Predsjednik KKI “Vrbas” kaže da je dopise slao svima, ali da je prva adresa svakako Ministarstvo, ali da rijetko bude odgovora.

“Jedino je prošle godine Kabinet premijera Viškovića odgovorio. Tad smo ugostili klubove iz Engleske i Njemačke. Prvo sam pisao Ministarstvu porodice omladine i sporta, druga adresa je predsjednik Republike Srpske koji nam je ranije pomagao. Ali očito to ne dolazi do ljudi koji su na čelu tih funkcija. Ti dopisi završe u nekim ladicama za koje nikog nije briga”, istakao je Umičević.

Predsjednik KKI “Vrbas” se i ranije borio za pomoć licima sa invaliditetom te je uspio realizovati inicijativu da se smanji stopa PDV-a na ortopedska pomagala, ali dodaje da ni to nije prošlo bez poteškoća.

“Nigdje u svijetu nema da se plaća puni PDV na ortopedska pomagala. Teško smo se izborili za to. Ne može na ortopedsko pomagalo biti isti PDV kao na Ferrari”, rekao je Umičević.

Ranije ove godine KKI “Vrbas” je ugostio klub “Krila Barsa” iz Kazanja i kako kaže Umičević tada su imali pomoć samo gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

GRADONAČELNIK URUČIO PODRŠKU ZA KKI “VRBAS”: Počeo tradicionalni turnir prijateljstva „Goran Krsmanović“

“Tada nam je pomogao gradonačelnik Stanivuković. Dao nam je 10.000 KM došao je i na trening i dao nam je iz svog budžeta da kupimo kombi. Tad je samo gradonačelnik pomogao. Svaka mu čast, drugi dan je došao i igrao utakmice sa nama. Hvala mu na tome”, poručuje Umičević.

Kada su u pitanju naredni planovi ovog trofejnog kluba, Umičević kaže da ih čekaju putovanja u Srbiju i Crnu Goru ali i nabavka nove opreme.

“Plan nam je titula BiH, tiula NLB lige, kupovina kolica, i putovanja u Crnu Goru, Beograd. To su sve troškovi i to sve košta. Tu je i oprema i gorivo. Mi smo sve digli na jedan visoki nivo. Nama se čude Englezi i Nijemci kada čuju za naš budžet. U Italiji imaju kolica od karbona od 3kg a moja kolica su teška 16kg, a ta kolica iz Italije su za nas misaona imenica”, rekao je Umičević.

Predsjednik KKI “Vrbas” poručuje da klub neće odustati od rada jer je to više od sporta.

“To je socijalizacija i rehabilitacija. Rezultati su više nego dobri. Prvaci BiH devet godina. Cilj nam je da ljude sa paraplegijom ubijedimo da se bave sportom jer to je sve rehabilitacija”, zaključuje Umičević.

Insajder.in

BONUS VIDEO

Banjaluka

ZA AKCIJU „UDOMI LJUBAV“ vlada velika zainteresovanost, POSJETITE AZIL na Manjači i pružite stalni dom ljubimcu

U azilu na Manjači brojni prekrasni psi, različitih rasa i karaktera, čekaju svoje vlasnike i stalni dom, a zahvaljujući akciji „Udomi ljubav“ prošle godine 84 psa su našla svoj stalni dom, dok je ove godine udomljeno 14 pasa.

Kako poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove, zainteresovanost naših sugrađana za udomljavanje pasa je u porastu.

-Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, te upravo ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila, što je i dokazano po broju udomljenih životinja. Dodatno, moram da naglasim da imamo izuzetno dobru saradnju sa Udruženjima i volonterima, a sve kako bi što više pasa pronašlo svoj stalni dom – poručio je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić.

Podsjećamo, svi naši sugraćani, koji žele kućnog ljubimca – mogu jednostavno da postanu ponosni vlasnici jednog od pasa iz azila.

Treba napomenuti i to da je udomljavanje psa iz azila besplatno i jednostavno, a važno je istaći da se u azilu radi o psima koji su spremni za udomljavanje, jer su prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Podsjećamo, iako Grad Banja Luka posvećuje posebnu pažnju obezbjeđivanju boljih uslova u azilu i svakodnevno radi na zbrinjavanju napuštenih životinja, istovremeno aktivno se radi na tome da zbrinute životinje dobiju i svog vlasnika, koji bi im pored osnovnih uslova pružili brigu i ljubav, a koju će ovi čovjekovi najvjerniji prijatelji zasigurno višestruko uzvratiti.

Tako su u prethodnom periodu psi koji u azilu borave dok ne pronađu svoj dom, dobili ograđen prostor za boravak na otvorenom.

Dodatno, postavljena je i nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

Osim infrastrukturnog unapređenja, Grad Banja Luka sprovodi akciju „Udomi ljubav“, s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom.

Pokrenuta je i posebna Fejsbuk stranica, a organizuju se i Dani otvorenih vrata.

Ukoliko ste zainteresovani da udomite nekog od pasa iz azila, sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona na brojeve: 051-244-526 i 065-690-857 ili putem fejsbuk stranice „Udomi ljubav“.

Nastavi čitati

Banjaluka

U okviru kampanje „ZA ŽIVOTŽENA“: Prva ženska trka 10. marta u Parku „MLADEN STOJANOVIĆ“

U sklopu ovogodišnje kampanje „Za život žena“, biće održana i prva ženska trka i to u nedjelju, 10. marta u Parku „Mladen Stojanović“.

Trka, koju zajedničkim snagama organizuju predstavnici Grada i „Banja Luka maratona“, a broj prijavljenih učesnika govori o tome kolika je zainteresovanost za ovaj događaj.

-​Iako je u savremenom društvu ostvaren drastičan pomak u emancipaciji žena, ipak postoje pojedini segmenti u kojima je ovaj pol marginalizovan. Upravo iz tih razloga, drage dame, 10. marta obujte vaše patike za trčanje i pohrlite ka Parku „Mladen Stojanović“ u Banjoj Luci u kojem će se održati 5K Ženska trka, jer je osnaživanje žena moguće i kroz sport – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako u trci mogu učestvovati svi, bez obzira na to da li trkači imaju afinitete prema trčanju ili šetnji, jer je, kako navode, posvećena svim ženama.

-Trka počinje u 11.00 časova, dok će se preuzimanje startnih paketa vršiti u 9.00 časova, takođe u Parku „Mladen Stojanović“. Dođite u što većem broju kako bismo iz Banje Luke, kroz trčanje, šetnju, priču, smijeh i nadasve fantastičnu zabavu, poslali svijetu sjajnu poruku o važnosti žena i svega onoga čime se one bave – kazali su organizatori.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG IZGRADNJE MOSTA U NASELJU ČESMA: Izmjena u odvijanju saobraćaja u Ulici braće Pišteljića

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će od 8.00 časova 4. marta do 16.00 časova 26. aprila ove godine doći do obustave saobraćaja za sva vozila u Ulici braće Pišteljića (zona izgradnje mosta), na dijelu od ulazne kapije „Niskogradnje“ stotinjak metara prema istoku, zbog izgradnje mosta u naselju Česma.

Za vrijeme izvođenja radova, odnosno obustave saobraćaja, autobusi na gradskoj liniji broj 9 Kumsale – Centar –Desna Novoselija, saobraćaju do autobuskog stajališta „Vitaminka“, gledano iz smjera centra.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove izvodi preduzeće „MRKONJIĆPUTEVI“ d.o.o. Mrkonjić Grad.

Nastavi čitati

Aktuelno