Connect with us

Banjaluka

UMIČEVIĆ “MOJE ODLUKE SU U INTERESU GRAĐANA, a onima koji me napadaju po NEČIJEM NALOGU poručujem “Lajte kere Jakobsfelda”

Marinko Umičević, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da je jučerašnjim aktivnostima gradskih odbornika i samog gradonačelnika, koji su iskreno stali na stranu svojih sugrađana, odblokiran Grad Banjaluka, što smatra velikom pobjedom u interesu građana Banjaluke.

Naime, upravo su njegove i aktivnosti drugih odbornika koji misle isto kao Marinko, donijele dobre vijesti građanima, pa je, između ostalog, počela isplata plata, invalidnina, naknada za tuđu njegu i pomoć i drugih davanja iz gradskog budžeta koja su građanima neophodna za svakodnevni život.

S tim u vezi, Umičević je još jednom veoma jasno pokazao, ali još jasnije i naglasio svoj politički stav, koji protežira kroz cijelu svoju vrlo uspješnu političku karijeru, a to je da su sve njegove dosadašnje odluke, a i one koje kao odbornik bude donosio i u narednom periodu biti u interesu građana, a nikako u interesu sujetnih pojedinaca.

“Počela je isplata plata radnicima Gradske uprave. Počinje i isplata ličnih invalidnina, te davanja za tuđu njegu i pomoć. Grad je deblokiran i to je naša velika pobjeda. Građani će dobiti ono što im pripada i to je najvažnije. Ponavljam da su sve moje odluke u interesu građana, a onima koji me napadaju i vrijeđaju po nečijem nalogu ili sa lažnih profila bez ikakvih argumenata poručujem samo jedno – “Lajte kere Jakobsfelda””, u svom stilu je poručio Umičević, koji je poznat kao političar britkog jezika, koji se ne dvoumi da bilo kome i bilo kada kaže istinu u lice, nudeći za to bezbroj argumenata. A njegov najveći argument je svakako u činjenici da je riječ o čovjeku koji apsolutno “nema oraha u džepovima”, čije drugo ime je humanost, ali i o čovjeku koji je gradski odbornik skoro 16 punih godina, jer ima izuzetno veliku podršku svog naroda, u čijem interesu uvijek radi, a to je pokazao I svojim stavovima na posljednjem skupštinskom zasjedanju, na kojem je opet, kao I svaki put, stao uz svoje sugrađane, a protiv sujetnih pojedinaca kojima su lični animoziteti i ciljevi očigledno važniji od građana Banjaluke.

Inače, Umičević je juče odlučno demantovao, kako je naglasio, “neodgovorne i bezobrazne izjave gospodina Vlade Đajića da će potkupljeni odbornici glasati za rebalans budžeta”.

“Demantujem u svoje i u ime odbornice Rankice Pušić koja se slaže i podržava moj stav. To nije tačno i nema veze sa zdravom pameti. Lično se osjećamo prozvanim, jer smo ostali i nismo htjeli da napustimo sjednicu, da tražimo rješenje i da nađemo izlaz iz ove situacije. Našli smo rješenje za relokaciju sredstava, usvojili smo to da mogu početi isplate I one su počele, kako bi naši građani mogli dobiti ono što im pripada”, rekao je Umičević.

Dodao je da nakon izjava gospodina Vlade Đajića, koji obavlja funkciju predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka, očekuju javno izvinjenje.

“Osim toga, moram ozbiljno da razmislim o svom statusu u stranci na čijem čelu Gradskog odbora je Vlado Đajić”, podvukao je Umičević. On je dodao da ga nisu iznenadile Đajićeve ishitrene i neodgovorne izjave, te još jednom podvukao da neće da bude uvučen u sukob između Đajića i Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke.

“Građani ne bi trebalo da budu žrtve njihovih međusobnih prepucavanja i uvijek ću biti na strani građana i glasaću za sve odluke koje su u interesu građana, a ne sujete pojedinaca”, poručio je Umičević, koji je i do sada bezbroj puta pokazao i dokazao koliko voli svoj grad i koliko je spreman da u svakom momentu da svoj doprinos za sve pozitivne promjene u Banjaluci, i za bolji i kvalitetniji život sugrađana, bez obzira koliko ga to koštalo, jer je to u interesu građana.

Inače, Marinko Umičević u banjalučkim skupštinskim klupama skoro punih 16 godina, odnosno četiri mandata zaredom, zastupa interese svojih sugrađana i svaki put na izborima dobija veliku podršku građana, koji davanjem tolikog broja glasova njemu kao pojedincu pokazuju da mu bezgranično vjeruju i podržavaju njegov rad na svim poljima, od privrednog, političkog, preko sportskog, do humanitarnog rada, a očigledno je i da prepoznaju da je Marinko čovjek koji svoj narod nikada neće izdati. I vjerujte da neće.
Banjaluka.net

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRINIĆ “Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU”

Iskustvo u vezi sa izdavanjem i korišćenjem penzionerskih kartica bilo je povod i tema mog razgovora sa g. Borisom Jevtićem, direktorom filijale PIO fonda Srbije u Novom Sadu.

Napisao je na Instagramu narodni poslanik PDP-a u NSRS Nebojša Drinić.

– Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU. Кako? Uz penzionersku karticu, pri obavljenoj kupovini ili plaćanju određenih usluga korisnici veoma jednostavno ostvaruju popuste.

Uz dodatne bodove u društveno-odgovornim institucijama mogu da ostvare i dodatne pogodnosti.

Javni gradski prevoz više ne može biti finansijski problem, a i pitovanja u banjske turističke destinacije postaju dostupnija.

Ovdje nećemo stati! Želimo maksimalan broj zadovoljnih penzionera Banjaluke. Želimo im zahvaliti na decenijama rada i truda uloženog u grad kojim se ponosimo i u kojem sada mi gradimo budućnost za neke nove generacije. – zaključio je Drinić.

Nastavi čitati

Aktuelno