Connect with us

Uncategorized

Umjesto velikog protesta samo predaju žalbu: Opozicija iz Srpske sutra ide u CIK u Sarajevo

Opozicija iz Republike Srpske sutra idu u Centralnu izvornu komisiju BiH da preda žalbu na utvrđene rezultate izbora za predsjednika Republike Srpske

Prema informacijama, plan je bio da se u Sarajevu organizuje masovniji protest građana, ali su shvatili da bi to bilo veoma teško. Pa će na kraju, opozicione prvake da prati „određena grupa građana“.

-Prije svega, u SDS vlada rezignacija, kako zbog loših rezultata izbora, tako i zbog činjenice da je gotovo nemoguće organizovati masovan protest glasača iz Srpske u sred Sarajeva. Lider SDS, Mirko Šarović, na jučerašnji sastanak u Istočnom Sarajevu pozvao je i članove Predsjedništva SDS, ali se nisu odazvali

Lideri SDS, PDP i Liste Za pravdu i red danas će u Istočnom Sarajevu održati konferenciju za medije na kojoj će zvanično najaviti odlazak u Sarajevo.

Podsjećamo, i tokom protesta opozicije u Banjaluci, CIK je pominjana kao sljedeća adresa okupljanja, a to je potvrđeno nakon što je CIK objavila rezultate ponovnog kontrolnog brojanja za predsjednika RS, prema kojima je takođe Milorad Dodik pobijedio Jelenu Trivić.

Uncategorized

Snažno nevrijeme pogodilo Banjaluku (VIDEO)

Snažno kišno nevrijeme praćeno vjetrom i grmljavinom pogodilo je danas u poslijepodnevnim časovima Banjaluku.

U najvećem gradu Srpske duva snažan vjetar.

Zbog obilnih kišnih padavina u gradu saobraćaj se odvija otežano, te se savjetuje vozačima da voze polako i oprezno.

 

(Nezavisne novine/RTRS)

Nastavi čitati

Svijet

Stjuardesa (23) uhapšena zbog droge, njeni roditelji neutješni PRIJETI JOJ SMRTNA KAZNA

Ilarija De Rosa (23), stjuardesa iz malog italijanskog grada Resana, navodno je uhapšena 6. maja u Saudijskoj Arabiji zbog posjedovanja droge, zbog čega joj prijeti višegodišnja zatvorska kazna, a u najgorem slučaju i pogubljenje.

Njenu roditelji navode da su jako zabrinuti zbog mogućih posljedica s obzirom na oštre kazne koje su zastupljene u ovoj državi.

Šta se tačno dogodilo, saznali su tek nakon što su se obratili policiji, jer im se nije javila nekoliko dana nakon što je sletjela na Međunarodni aerodrom Kralj Abdulaziz u odmaralištu Džeda na Crvenom moru.

Inače, svako ko je uhvaćen u pokušaju da prokrijumčari ilegalne supstance u Saudijsku Arabiju suočava se sa drastičnom kaznom bez obzira na količinu i vrstu droge.

Njeni roditelji navodno nisu uspjeli da je dobiju 6. maja, a Ilarijin telefon je bio isključen sljedećeg dana. Njeni mama i tata su 8. maja prijavili njen nestanak policiji u gradu Kastelfranko Veneto, prenosi Nova.

Italijansko ministarstvo spoljnih poslova sada navodno pregovara sa saudijskim vlastima o njenoj deportaciji.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Uncategorized

KRESOJEVIĆ: U momentu spašavanja Akvane, SNSD blokira skupštinu grada

Uložili smo velike napore da pripremimo elaborat za oporavak Akvane kako bi se konsolidovala naslijeđena zaduženost ovog preduzeća. Međutim, SNSD ne želi da zakaže sjednicu skupštine grada ni po isteku zakonskog maksimuma od 2 mjeseca, kako bi bila odobrena kreditna sredstva.

Napisao je ovo na svom Fejsbuk profilu gradski menadžer Bojan Kresojević i naglasio da je rok za isplatu dugovanja juni mjesec.

– Da li to znači da je SNSD nezadovoljan istorijskim razvojem Banjaluke, samo zato što je gradonačelnik zaslužan za to? Da li su spremni ugroziti Akvanu i blokirati pozitivne odluke za građane? Plašim se odgovora na ova pitanja – rekao je gradski menadžer.

Kresojević kaže da je red odbornika skupštinske većine najduži kada je potrebno dijeliti plakete, a kada trebaju zasjedati u skupštini – ne mješaju se u svoj posao.

– Nećemo odustati od razvoja našeg grada – zaključio je Kresojević u svojoj objavi.

Nastavi čitati

Aktuleno