Connect with us

Hronika

UŽASNO PORODIČNO NASILJE: Mostarac pretukao suprugu, prijetio i djeci

Opštinski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužilaštva HNK prema kojem je, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, Slobodanu S. (42) iz Mostara određen jednomjesečni pritvor.

Slobodan S. je osumnjičen da je 30. septembra u 15.30 časova u porodičnoj kući u ulici Drage Palavestre, u Mostaru, fizički napao svoju suprugu L.S.

Suprugu je, kako su naveli iz Tužilaštva HNK, više puta koljenom udario u donji dio trbuha, nakon čega je oštećena udarila glavom o štok vrata. Osumnjičeni je pri tome galamio na suprugu i prijetio joj da će je posuti solnom kiselinom po licu, te da će i nju i dvoje djece ugušiti na spavanju. Takođe, zabranio joj je da ide van sa djecom, prenosi Avaz.

“Nakon što su, po pozivu oštećene, pristupili pripadnici policije i obavili razgovor sa osumnjičenim i oštećenom te osumnjičenog upozorili na ponašanje, oštećena je izašla do prijateljice po neke stvari za djecu, a kada se, nakon desetak minuta, vratila u kuću, osumnjičeni ju je ponovo fizički napao. Presreo je u hodniku i udario rukom u predjelu lica i desnog ramena, te joj zavrnuo ruku, uslijed čega je oštećena zadobila tjelesne ozljede”, naveli su iz Tužilaštva HNK.

Zatražili su da se pritvor osumnjičenom Slobodanu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Opštinski u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora. Takođe, naveli su da se pred Opštinskim sudom u Mostaru protiv osumnjičenog vodi postupak za isto krivično djelo.

Hronika

JEZIVA tragedija u Jablanici: Maloljetnik iz Saudijske Arabije utopio se PRED PORODICOM

Maloljetnik A.E.S. (16) iz Saudijske Arabije utopio se sinoć na Jablaničkom jezeru, a sve se dogodilo pred porodicom, koja je bila na mjestu nesreće.

Kako su naveli iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije, maloljetna osoba iz Saudijske Arabije A.E.S. koja je rođena 2008. godine izgubila je život na Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine na području opštine Konjic.

“Mrtvozornik je na mjestu nesreće proglasio da je smrt nastala utapanjem. U tom trenutku na lokalitetu je bila višečlana obitelj iz Saudijske Arabije, a maloljetni A. E.S. utopio se pod nesretnim okolnostima. Do tragičnog događaja je došlo u večernjim satima, a očevid je obavljen pod nadzorom dežurnog tužitelja”, kazali su za hercegovina.info Tužilaštva HNK.

Inače, sinoć je Gorska služba spašavanja “Prenj” primila dojavu da se u Jablaničkom jezeru utopio maloljetnik i da ekipa na čelu sa kantonalnim tužiocem traži pomoć ronioca u traženju tijela.

Na mjesto utapanja je izašao ronilački tim GSS Prenj, a nakon što su locirali moguće mjesto gdje se nalazi utopljenik, iz drugog zarona su pronašli tijelo na dubini od oko pet metara.

Nastavi čitati

Hronika

POLICIJA POTVRDILA: Podmetnut požar na automobilu srpskog povratnika

Požar na automobilu povratnika Drage Rupara u mostarskom naselju Hodbina je podmetnut, rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Marić je rekao da je Policijska stanica Jug predala predmet Odjeljenju kriminalističke policije koje vodi istragu.

“Istraga traje, čim bude rezultata obavijestićemo javnost”, naveo je Marić, prenosi Srna.

Povratniku u mostarsko naselje Hodbina Dragi Ruparu u noći sa 13. na 14. jun ispred porodične kuće zapaljen je automobil.

“Osjetio sam miris paljevine, izašao ispred kuće i vidio zapaljen automobil `kadet`. Zadnji dio automobila je potpuno izgorio. Policija je dolazila, napravili su uviđaj. U šoku sam, nemam riječi. Ne osjećam se bezbjedno. Živim ovdje sa bratom i ne znam kome bismo mogli smetati i zašto”, rekao je Rupar.

Nastavi čitati

Hronika

NAPAO SUPRUGU PA POSTAO ŽRTVA: Kako je Gradiščanin završio pretučen ispred Doma zdravlja

Muškarca, koji je jutros sa povredama po cijelom tijelu pronađen na ulazu u Dom zdravlja u Gradišci, pretukla je supruga koja je privedena u policiji na ispitivanje, saznaje ATV.

Pomenuti portal nezvanično saznaje da je policiji prethodno prijavljeno nasilje u porodici, odnosno da je 49-godišnjak napao svoju suprugu. Nešto kasnije osumnjičeni nasilnik je postao žrtva.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je 49-godišnjak prvo nasrnuo na svoju suprugu, te da mu je ona uzvratila. Nanijela mu je višestruke povrede, a potom ga dovezla na ulaz Doma zdravlja i izbacila iz vozila. Tu ga je pronašao portir koji je sve prijavio policiji. Njemu je pomoć ukazana u gradiškoj bolnici, a navodno je po tijelu imao i rane od noža.

”Pretučeni muškarac je odbijao da sarađuje sa istražnim organima, ali se operativnim radom došlo do saznanja da mu je povrede nanijela supruga. Ona je privedena i slučaj je zasada kvalifikovan kao nasilje u porodici”, kaže izvor blizak istrazi.

U PU Gradiška za ATV je potvrđeno da je slučaj prijavljen, te da je u toku rad kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Nastavi čitati

Aktuelno