Connect with us

Region

Vanredna situacija u Petrinji i Sisku, očekuje se porast Kupe do 10 metara

Vanredna situacija zbog porasta Kupe proglašena je u Petrinji i Sisku, očekuje se vodostaj i do 10 metara, a iduća 24 sata smatraju se kritičnim za ovo područje, javljaju hrvatski mediji.

Mnoge nasipe, koji su na tom području oštećeni još od zemljotres, sanira Hrvatska vojska.

Vodostaj Kupe na mjernom području kod Petrinje jutros je u 5.00 časova iznosio 972 centimetara. Kupa je od ponoći narasla tri centimetra, što je nešto sporiji rast nego proteklih dana.

U mjestu Krnica kod Petrinje oko 30 pripadnika Hrvatske vojske ojačavalo je noćas dio nasip koji je stradao u zemljotresu.

“Mi smo se nadogradili s privremenim sistemima koji bi trebalo da izdrže. Nadamo se da neće biti novih kiša”, rekao je juče Zoran Đuroković, generalni direktor “Hrvatskih voda”.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović juče je obišao petrinjsko područje, a premijer Andrej Plenković područje Karlovca.

U Karlovcu su vodostaji Kupe i Korane počeli padati, ali se rijeke se povlače sporo, pa će i narednih dana uzrokovati probleme.

Najteže je nizvodno od Karlovca. Desetak je sela okruženo vodom i brojne su saobraćajnice poplavljene, a mještanima pomažu vatrogasci i spasioci.

Teško je i u Hrvatskoj Kostajnici, ali vodostaj Une pada, ukinuto je vanredno stanje, ali su na snazi vanredne mjere odbrane od poplave. Gradske ulice i mnoge kuće i dalje su pod vodom.

Nezavisne

Region

Pokušao da pomogne nepoznatoj ženi pa upao u šaht, spasavalo ga devet vatrogasaca

Jedan Splićanin povrijeđen je kada je upao u šaht pokušavajući da dohvati ključeve automobila koji su nepoznatoj ženi upali u šaht, a u njegovom spasavanju učestvovalo je devet vatrogasaca.
Čovjek koji je u petak bio u smjeni na svom radnom mjestu pokušao je pomogne ženi i dohvati joj ključeve koji su upali u šaht, ali u trenutku neopreznosti okliznuo se sa metalnih merdevina i pao u šaht dubok oko dva metra, prenosi portal Indeks.Na intervenciju su zatim pozvani vatrogasci koji su došli na lice mjesta i izvadili muškarca iz šahta.

-U intervenciji su učestvovala devetorica vatrogasaca s dva vozila – saopštili su zvaničnici splitske vatrogasne službe i potvrdili da je čovek sa prelomom ruke prevezen u bolnicu.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Region

Pjesmom „Ovo je Srbija“, završen skup „Srbija nade“ (VIDEO)

Skup „Srbija nade“ završen je večeras ispred Skupštine Srbije oko 20.30 sati pesmom „Ovo je Srbija“ i govorom predsednika Aleksandra Vučića.
Vučić je zahvalio građanima koji su došli u velikom broju iz svih dijelova zemlje.Rekao je i da je ponosan što nijednog incidenta nije bilo, što su došli ljudi da odaju pijetet i pokažu vjeru i ljubav prema Srbiji.

Skup je počeo intoniranjem himne Bože pravd nešto poslije 19.00 časova, a građani su ispunili prostor ispred Doma narodne skupštine, Pionirskog parka i okolnih ulica.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Region

Slavili maturu, pa zapalili barku (VIDEO)

Tokom maturske povorke u Dubrovniku neko je ispalio signalnu raketu koja je potom pala na jednu barku u staroj gradskoj luci, javlja “Index”.

To je izazvalo požar na barci, kojoj je neko brzo pristupio drugim plovilom i ugasio ga.

Snimak nadzorne kamere koja prikazuje šta se tačno dogodilo širi se društvenim mrežama, pogledajte ga ispod.

Nastavi čitati

Aktuleno