Connect with us

Banjaluka

VEČERAS SVEČANO OTVARANJE „ZIMZOBALA“: Pridružite se i budite dio magične atmosfere

Magični lampioni, spektakularan dolazak Djeda Mraza, sjajna muzika, bogata gastronomska ponuda samo je mali dio onoga što sve posjetioce očekuje večeras na zvaničnom otvaranju zimskog marketa „Zimzobala“.

Pridružite nam se večeras od 19.00 časova, jer vas u srcu našeg grada očekuje jedinstvena praznična čarolija, koja će svima zasigurno da uljepša zimske praznike.

Svake godine gradska administracija ima želju da doda nešto novo što će privući mnogobrojne turiste.

-Iako nam se učinilo da je postignute rezultate teško ponoviti, u ovoj godini oborili smo taj rekord u prvih deset mjeseci – naglasio je ranije gradonačelnik Draško Stanivuković, dodavši da će „Zimzobal“ da traje više od mjesec dana,

Naime, „Banjalučka zima“ svoja vrata za sve naše sugrađane, ali i mnogobrojne turiste koji su već počeli da pristižu u naš grad, otvorila je u petak, ponudivši pregršt zanimljivih aktivnosti za sve generacije.

„Zimzobal“ će trajati sve do 15. januara, te će u nešto više od mjesec dana svim posjetiocima ponuditi mnoštvo raznolikog atraktivnog sadržaja.

Stoga, ne propustite priliku i doživite magiju u novogodišnjem ambijentu Parka „Petar Kočić“ uz mnoštvo lampica, novogodišnje jelke, dekoracije i sjajan zabavni program za sve generacije.

Podsjećamo, zbog zvaničnog otvaranja manifestacije „Banjalučka zima 2023/2024“, doći će do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja na dijelu Ulice kralja Petra I Karađorđevića. 

Banjaluka

HITNA POMOĆ I VATROGASCI NA TRGU KRAJINA: Evo kako je izgledala pokazna vježba u centru Banjaluke

Instruktori Službe hitne medicinske pomoći “Doma zdravlja” Banjaluka danas su na Trgu Krajine organizovali pokaznu vježbu za sugrađane.

Vježbe su imali tri scenarija: pad sa električnog trotineta i bicikla, pad sa motora uz učešće automobila, te izvlačenje iz automobila, dva povrijeđena.

Pokazna vježba ima za cilj informisanje i edukovanje sugrađana o prevenciji, postupcima edukovanih zdravstvenih radnika i službi saradnika, ali i samih građana kako bi trebalo da postupe u određenim situacijama ako se zateknu na mjestu nesreće.

Istakli su da je Dom zdravlja Banjaluka jedini u Bosni i Hercegovini proglašen nosiocem ITLS (International Trauma Life Support) licence u pogledu zbrinjavanja teško povrijeđenih pacijenata.

“ITLS edukacija je sastavni dio rada u više od 100 zemalja, koje su, osnivajući ogranke ITLS-a, obezbijedile primjenu ove edukacije i samim tim jednoobraznost u radu svih hitnih pomoći i službi saradnika, kao što su policija, vatrogasci, vojska, Gorska služba spasavanja, Civilna zaštita, Crveni krst i slične organizacije”, naveli su u oni.

Pokazna vježba je organizovana u sklopu manifestacije “Banjalučko proljeće”.

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVA PJEŠAČKA ZONA U GAJEVOJ ULICI: “Ovo je prvo novoizgrađeno šetalište nakon više od pola vijeka”

Banja Luka je dobila novo šetalište u Gajevoj ulici, prvo novoizgrađeno nakon više od pola vijeka.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da je donedavno zapuštena saobraćajnica, pretvorena u savremeno šetalište u srcu našeg grada.

– Stvorili smo življi i otvoreniji prostor koji je svojim modernim izgledom, pratećim sadržajima i bogatim zelenilom oplemenio ovaj dio našeg grada – istakao je gradonačelnik.

Takođe, on je najavio da će gradska administracija nastaviti sa planom urbane mobilnosti, kojim je predviđeno smanjenje broja vozila u centralnom gradskom jezgru.

– Nastavićemo i dalje da ulice u centru grada pretvaramo u pješačke zone.

Ideja nam je da uži centar grada prilagodimo pješacima i biciklistima, a automobilski saobraćaj izmjestimo iz samog gradskog jezgra – rekao je Stanivuković.

Osim novog šetališta, kako je najavio gradonačelnik Banje Luke uskoro će biti završen park u sredini kružnog toka, kao i projekat osvjetljenja tvrđave Kastel, što će ovom dijelu našeg grada dati jedan potpuno novi izgled.

– Ukoliko samo pogledamo ovaj dio našeg grada, vidljivo je da Banja Luka napreduje i izrasta u jedan evropski grad- zaključio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZABAVA ZAGARANTOVANA: Stiglo je Banjalučko proljeće

Banjalučko proljeće stiglo je u naš grad i sa sobom donijelo mnoštvo zanimljivih dešavanja za sve generacije.

Ovogodišnja manifestacija započela je  velikim proljećnim druženjem uz muziku, ples i sjajnu zabavu.

Već od 10.30 časova  upriličena je  proljećna zabava u „Parkiću“ i ispred Gradske uprave uz “Baba Djex Tribe”, nakon čega i zabava za najmlađe sugrađane uz animatore i koncert Dječijeg hora “Vrapčići”.

Program je nastavljen u Gajevoj ulici gdje je  od 12.00 časova sjajna atmosfera uz nastupe plesnih animatora i koncert banjalučkog umjetnika Andreja Pucarevića.

Nakon velikog otvaranja priređenog u čast proljeća naše sugrađane i sve posjetioce očekuje prava proljećna bajka uz bogat program koji će trajati sve do kraja juna.

Podsjećamo, sjajni koncerti, obilježavanje Dana grada, Vaskršnji piknik, Banjalučki karneval, Banjdan, Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“ samo su neki od događaja koji će zasigurno donijeti fenomenalnu atmosferu u grad na Vrbasu i zato ne propustite priliku da budete dio jedinstvene proljećne priče.

Nastavi čitati

Aktuelno