Connect with us

Zanimljivosti

VELIKA KRALJEVSKA PREVARA! Evo šta je Dajana morala raditi zbog ISKOMPLEKSIRANOG PRINCA

Kralj Čarls III i njegova prva supruga, pokojna princeza Dajana, često su bili fotografisani zajedno tokom njihovog 15-godišnjeg braka, a zvanične fotografije zabilježile su sve, od njihove vjeridbe do rođenja njihova dva sina, princa Vilijama i princa Harija.

No sada je isplivao jedan neobičan detalj na mnogim od njih koji je zbunio kraljevske obožavaocee, a to je visina kralja Čarlsa. Nekoliko fotografija monarha i pokojne princeze – koja je tragično preminula 1997. godine – pokazuju da je Njegovo Veličanstvo nekoliko centimetara više od Dajane, ali u stvarnosti par je zapravo bio iste visine, tačno 178 centimentara.

Princeza Dajana često je nosila cipele koje su bile ravne ili su imale vrlo malu petu kako ne bi nadvisivala svog tadašnjeg supruga, a čak je morala pažljivo da bira svoje venčane cipele kako bi bila sigurna da nije previsoka. No uprkos njihovoj visini, Čarls na mnogim fotografijama izgleda znatno viši od Dajane.

Sada je jedan od obožavatelja na društvenim mrežama podijelio niz upravo takvih fotografija, nakon čega su se mnogi oglasili u komentarima i progovorili o tom neobičnom detalju.

“Zato je uvijek naginjala glavu prema dole. Nosila je i ravne ili vrlo niske štikle”, “Njegovo Veličanstvo je možda stajalo na kutiji”, zaključili su neki od njih.

Prema članku objavljenom na The Society Pages, to bi moglo da ima veze s društvenim očekivanjima da bi muškarci trebali da budu viši od žena.

“Oni su obično bili namješteni tako da odaju utisak da je on znatno viši od nje, ili barem da prikriju činjenicu da nije. Pokušaj da Čarls izgleda viši je društvena predanost ideji da su muškarci viši, a žene niže. Kada naša sopstvena tijela i naši partneri ne slijede ovo pravilo, ponekad ćemo se jako potruditi da sačuvamo iluziju”, pojasnila je profesorka na Occidental Collegu Lisa Vejd.

Iako to nije potvrđeno kao zvanični razlog, to bi moglo da bude objašnjenje zašto su kralj Čarls i princeza Dajana bili iste visine na većini zajedničkih fotografija prenosi dnevnik.hr

Zanimljivosti

ŠOU U GRČKOJ! Ovce upale u staklenik i pojele 300 kilograma marihuane

Nevjerovatna situacija u Grčkoj – ovce su upale u staklenik kod Almiros Volosa u kom je uzgajana medicinska marihuana i pojele su više od 300 kilograma tog “zeleniša”, zbog čega su odreagovale na nesvakidašnji način, javlja “Prototema”.

“Ja sam jako dobro, ali bolje su ovce, pune ludila i… Sve im je lepo”, rekao je u šali vlasnik staklenik Janis Burunis, govoreći za radio Status FM 107.7 Solun.

Burunis je čak rekao da su ovce poslije ove specijalne ispaše skakale više od koza, dok je objašnjavao kako se incident dogodio.

“Mi smo najveći objekat za proizvodnju kanabisa u staklenicima u centralnoj i istočnoj Evropi. Zbog poplava smo izgubili 80 odsto proizvodnje. Dok smo pokušavali da sačuvamo sve što smo mogli, odjednom smo videli ovce i koze kako normalno pasu u plasteniku”, rekao je on.

Kako je objasnio, stada su ušla u staklenik da bi pronašla hranu, nakon vremenskih nepogoda.

“Našli su jadne zasade da jedu jer im je sva ostala hrana uništena, a jako vole konoplju i rese i zelje, jer imaju šećera”, rekao je on.

“Problem je bio kako ih uloviti da bi ih sklonili sa farme, jer im ništa nismo mogli. Ovce su skakale uvis više od koza, a to se nikada ne dešava. Ali logično je, jer su pojele oko 300 kilograma”, zaključio je Burunis, prenosi Telegraf

Nastavi čitati

Zanimljivosti

U PARIZU SE PRODAJE RIJETKI DONOSAUR! Na aukciji se očekuje cijena veća od milion evra

Gotovo cijeli kostur dinosaura biće prodan na aukciji u Parizu sljedećeg mjeseca. Kamptosaurus star 150 miliona godina otkriven je 1990-ih u američkoj državi Vjoming.

Nazvan je Beriju po Beriju Džejmsu, paleontologu koji ga je pronašao. Stručnjaci kažu da je kostur “izuzetno dobro očuvan”. Očekuje se da će postići do 1,2 miliona evra na aukciji u hotelu Drouot 20. oktobra.

Bari potječe iz kasnog jurskog razdoblja i visok je 2,1 m ( i dugačak 5 m.
Aleksandre Gikvelo, iz aukcijske kuće Hotel Drouot, rekao je da je neobično vidjeti tako netaknut kostur dinosaura.

“Lubanja je gotova 90%, a ostatak dinosaura 80%”, rekao je Gikvelo.

Prodaja fosila dinosaura je rijetka, a svake godine u svijetu se prodaje mali broj fosila dinosaura, iako su neki stručnjaci izrazili zabrinutost zbog toga što će primjerci dospjeti u privatne ruke.

U aprilu je Tiranosaurus reks prvi put prodan na aukciji u Evropi.

Govoreći za BBC u to vrijeme, prof Stiv Brusat, stručnjak za dinosaure sa Univerziteta u Edinburgu, rekao je da je zabrinut da bi kosturi, koji su “naućno vrlo vrijedni”, mogli “nestati u trezorima privatnih kolekcionara”.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

BOŽE PETRA: Prije 15 godina bila internet senzacija, evo kako sad izgleda

Djevojčica koja je postala poznata zbog hit izjave “Bože Petra”, sada ima 16 godina i živi u Svilajncu.

Djevojčica po imenu Natalija postala je internet senzacija zbog pitanja u dječijem kvizu o šišanju kose. Sve je počelo sa nekoliko jednostavnih rečenica: “Da ošišaš kosu da budeš ćelava? Booože, Petra.” Natalija, koja je tada bila mala djevojčica, sada je izrasla u tinejdžerku. Da li biste prepoznali slatku devojčicu sa snimka?

IZVOR: FACEBOOK/SCREENSHOT

Ono što je zanimljivo u vezi s ovom pričom jeste da je Natalija postala internet senzacija u vrlo kratkom vremenskom periodu. Snimak datira iz 2009. godine, a Natalija ima 16 godina i živi u Svilajncu.

Nastavi čitati

Aktuleno