Connect with us

Društvo

VELIKI POVRATAK BOKSERSKOG GIGANTA Nova uprava “Slavije” na čelu sa Stanivukovićem vraća klub na vrh

Bokserski klub „Slavija“ obavještava sportsku i cjelokupnu javnost  Republike Srpske da je nekada olimpijski i najtrofejniji banjalučki sportski  kolektiv, po čijim je šampionima i sportskim uspjesima Banjaluka u posljednjih  šest decenija bila prepoznatljiva, iznad svih podjela i različitosti i da u „Slaviji“ od danas više nema nesuglasica.

– Aktuelna uprava kluba predvođena Draškom Stanivukovićem, banjalučki bokseri, takmičari, članovi i ljubitelji Bokserskog kluba „Slavija“, svi do jednog,  imaju istu želju i isti cilj, a to je povratak „Slavije“ na bokserske vrhove – navodi se u saopštenju.

– U cilju reafirmacije ovog bokserskog giganta i povratka boksa među mlade  naraštaje Banje Luke kao plemenite vještine kojom se izgrađuje karakter i uče borci da protivnike gledaju oči u oči, najavljujemo ulazak „Slavije“ u Regionalnu boksersku ligu i prvo kolo koje će se održati sa više od stotinu prepoznatljivih boksera iz regiona u Banjaluci dana 30.09. i 01.10.2022. godine – saopšteno je iz kluba.

Tim povodom imenovan je Organizacioni odbor na čelu sa bivšim banjalučkim bokserom Daliborom Petkovićem kao predsjednikom Odbora i Draškom Stanivukovićem, predsjednikom Kluba, kao potpredsjednikom Odbora.

– Prvo kolo Regionalne bokserske lige održaće se u Banjaluci uz punu i bezrezervnu podršku Regionalne bokserske lige, Bokserskog saveza Srbije, kompanije „m:tel“, TV „Arena Fight“, Gradske uprave Grada Banjaluka i institucija Republike Srpske – navode oni.

Banjalučki bokseri, takmičari, članovi i ljubitelji Bokserskog kluba „Slavija“, ujedinjeni pod zajedničkim ciljem, očekuju da će udruženo premostiti sve izazove sa kojim se ovaj banjalučki kolektiv nalazio u prošlosti, jer boks spaja, a ne razdavaja ljude.

Društvo

I TO SMO DOČEKALI! Rajko Dukić prodao “Boksit”

Fočanski „Pavgord“ kupio je danas za još 3,5 miliona KM oko 36 odsto akcija kompanije „Boksit“, čime je postao većinski vlasnik ove firme, potvrdio je za Capital vlasnik „Pavgorda“ Gordan Pavlović.

„Pavgord je prošle sedmice“ za oko 3,3 miliona kupio oko trećinu akcija ove kompanije i najavio dalju kupovinu.

„Brokeri imaju otvoren naš stalni nalog za kupovinu akcija „Boksita“ i danas su kupili akcije „Mileksa“ i povezanih lica“, rekao Pavlović.

Nastavi čitati

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Nestabilno sa kišom i grmljavinom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ će biti nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, te temperaturu do 27 stepeni Celzijusovih.

Ujutro i prije podne očekuje se smjena sunčanih i oblačnih perioda, na istoku ponegdje uz slabu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana i poslije podne na zapadu očekuje se razvoj oblaka uz kišu i pljuskove sa grmljavinom. Pljuskovi će se zatim širiti ka centralnim predjelima i istoku uglavnom u brdsko-planiskim predjelima.

Na sjeveru će biti sunčanih perioda, a pljuskovi će ove predjele zahvatiti tek uveče.

Na krajnjem jugu biće uglavnom suvo i sunčanije.

Duvaće slab i promjenljiv ili sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura iznosiće od devet do 14, u višim predjelima od pet, a dnevna od 23 do 27, u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

Nastavi čitati

Društvo

GRAĐANI U VELIKIM PROBLEMIMA: Nedostaje obrazaca za rodne listove

Problem nedostatka obrazaca za izvode iz matičnih knjiga rođenih prisutan je u posljednje vrijeme u velikom broju gradova i opština na području Federacije BiH, što stvara velike probleme lokalnim administracijama i građanima.

Prema riječima Besima Delića, predstavnika opštinske administracije u Sanskom Mostu, razlog tome je što pomenute obrasce nabavlja isključivo Ministarstvo unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine putem javnih tendera, te ih potom distribuira lokalnim zajednicama na osnovu njihovih trebovanja.

Delić kaže kako je do problema došlo usljed toga što su žalbe na provedeni tender zaustavile nabavku pomenutih obrazaca, a u međuvremenu MUP FBiH nije dao nikakva uputstva kako postupati u ovakvoj situaciji.

“Mi u našoj administraciji izdajemo veliki broj rodnih listova, na godišnjem nivou to iznosi oko 35.000, pa nam to predstavlja problem. Snalazimo se kako znamo i umijemo, posuđujemo obrasce od kolega iz drugih gradova i opština ili građanima izdajemo odgovarajuća uvjerenja. Što se tiče drugih obrazaca, imamo ih u dovoljnom broju”, kaže Delić.

Međutim, kako dodaje, problem je što te potvrde na nekim mjestima budu uvažene, ali na drugima ne, pa veliki broj građana ima probleme.

Također, građani u ovome trenutku imaju i mogućnost da podignu internacionalne izvode iz matičnih knjiga rođenih, kojih ima u dovoljnom broju, ali su oni skuplji u odnosu na obične.

“Taksa za obični rodni list je pet maraka, a za internacionalni ona iznosi 30 maraka. Odluke o visini taksi donijelo je Opštinsko vijeće i mi to moramo poštovati”, kazao je Delić.

Prema njegovim riječima, dobili su informacije kako bi procedura oko nabavke nedostajućih obrazaca, kako sada stvari stoje, mogla biti riješena za nekoliko sedmica, kada budu otkočene tenderske procedure.

Nastavi čitati

Aktuelno