Connect with us

Društvo

VETERINAR dva puta čipovao psa i dva puta naplatio: OPTUŽUJU VETERINARA, on sve negira!

Vet Centar iz Banjaluke čipovao je greškom psa dva puta nakon čega je i inspekcija došla u ovu ambulantu zbog prijava udruženja za zaštitu životinja.

Iz udruženja “WagWag” kažu da je ambulanta “Vet Centar” čipovala psa dva puta i dva puta naplatila čipovanje.

– Jednom Dogs Trust, a jednom porodici koja ga je udomila. Uprkos prijavi, nisu kažnjeni jer je bilo “slučajno”. Slučajno je samoprozvani najbolji veterinar u gradu koji viče na volontere stavio potpis i pečat dva puta na istu stranicu na pasošu i slučajno je dva puta izdao račun – istakli su iz “WagWag”.

Veterinar u “Vet Centru” Boran Gajić demantuje navode udruženja za Srpskainfo rekavši da je njima vlasnik rekao da pas nije čipovan, jer se po zakonu koji se primjenjuje, psi ne smiju vakcinisati protiv bjesnila ukoliko nisu čipovani.

– Psi nisu došli sami svojom voljom nego su ih vlasnici pustili. Na izjavu vlasnika da pas nije čipovan, izvršeno je čipovanje i vakcinacija protiv bjesnila što je evidentirano i u bazi podataka i na potvrdi veterinarske komore. Tu se vodi nekakav rat sad između društava za zaštitu životinja i mene kao nekog ko upravlja azilom na Manjači. Pa se tu radilo na tome da se kompromitujem ja, a čak nisam ni ja bio na terenu, nego moj zaposlenik. Po saznanju toga da se to desilo, vratili smo čovjeku novac, poništili mikro čip u kancelariji za veterinarstvo – rekao je Gajić.

Inspekcija mu je nakon ovoga došla u ambulantu, međutim, kako kaže, njima je predočio sve dokaze.

– Niko ne spori, greška se desila, nije oštećen vlasnik, nije oštećen niko. Čip ne predstavlja nikakav zdravstveni problem za psa i ne predstavlja opterećenje po organizam. Sve je čisto. Za sve posjedujem dokaze – rekao je Gajić.

Čipovanje dva puta je opisao riječima “Ko radi, taj i greši”. Kaže da ne spori grešku, ali da on nije nanio štetu nikome.

– Oni (Udruženja za zaštitu životinja) su pokušali da kažu da je to plaćeno od strane Dogs Trusta i Grada Banjaluke. Ne, taj pas je već urađen preko Dogs Trusta, prije dvije godine. I tad je vakcinisan i čipovan i odrađena sterilizacija i kastracije. I pas je redovno naplaćen od Fondacije Dogs Trust. Ova vakcinacija za koju je pozvao vlasnik je redovna vakcinacija na godišnjem nivou koji svaki vlasnik dužan da uradi. Apsolutno nema nikakve veze sa Gradom Banjaluka i Dogs Trustom. Svaki vlasnik je dužan svog psa vakcinisati jednom godišnje – objasnio je Gajić.

Društvo

“Studenti ništa ne trpe” šta kažu sa Pravnog fakulteta nakon suspenzije asistenta zbog afere

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Suspenzijom višeg asistenta Pravnog fakulteta Njegoslava Jovića, studenti ništa ne trpe, poručili su sa ove visokoškolske ustanove u Banjaluci.

Asistent je ionako bio na bolovanju, nije držao ni nastavu prethodnih dva mjeseca rekao je za Srpskainfo prodekan za nastavu Pravnog fakulteta Zoran Vasiljević.

Ovaj asistent suspendovan je juče sa posla zbog eksplicitnog snimka koji se pojavio u javnosti. Jović je, kako se navodi na sajtu Pravnog fakulteta, bio viši asistent na predmetu pravno-intelektualne svojine.

Vasiljević uvjerava i da asistenti trenutno nemaju posla, jer je u toku period ispita, koje drže profesori. A, ko će od oktobra voditi vježbe, još je, kaže, rano za reći.

Podsjetimo, rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin juče je donio rješenje o udaljenju sa radnog mjesta višeg asistenta Pravnog fakulteta Njegoslava Jovića, protiv kojeg će biti proveden disciplinski postupak zbog osnova sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline, te postupak pred Etičkim komitetom.

Kako je saopšteno u prijedlogu dekana Pravnog fakulteta, prof. dr Željka Mirjanića za udaljenje radnika sa radnog mjesta višeg asistenta, navodi se da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, a čime je nanesena ozbiljna šteta Univerzitetu u Banjaluci.

Takođe, dekan Pravnog fakulteta je dostavio i Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline, kao i zahtjev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Društvo

Počeo Teatar fest „Petar Kočić“, savjetnica Šukalo na svečanom otvaranju

Besjedom scenaristkinje i književnice, Milene Marković sinoć je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske sveačno otvoren XXV Teatar fest „Petar Kočić“.

Ona se obratila publici citirajući riječi velikog Petra Kočića: „Evo mene večeras, pred vama stojim, četrdeset gradi budala. U meni ima milion srca, milion jezika, a svima nama, nezarobljenim robovima, kod kuće – bez kuće, kod zemlje – bez zemlje, kod postojbine – bez postojbine, ostaje da potrpimo. U međuvremenu, meni je čast i zadovoljstvo, draga moja glavata i velikovlažna gospodo, da proglasim XXV Teatar fest ‘Petar Kočić’ otvorenim“.

Svečanom otvaranju u ime Grada prisustvovala je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo.

Takmičarski dio festivala biće nastavljen već danas, 6. juna i trajaće narednih pet dana.

Učesnici su: Atelje 212 sa predstavom „Rolerkoster“, u režiji Milice Kralj; Narodno pozorište Niš, predstava „San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje)“, u režiji Milana Neškovića; Crnogorsko narodno pozorište i Centar za kulturu Tivat sa predstavom „Pokojnik“, a u režiji Egona Savina; Sarajevski ratni teatar, predstava „Moj sin samo malo sporije hoda“, režija Ivan Plazibat i Narodno pozorište u Beogradu, predstava „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ u režiji Juga Đorđevića.

U čast nagrađenih biće izvedena opera „Deca“ u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, autora Milene Marković, a u režiji Irene Popović Dragović.

Nakon svake predstave biće održan okrugli sto koji će voditi Aleksandra Glovacki, pozorišni kritičar, dramaturg i urednik u Redakciji kulture Radio Beograda 2. dobitnica ovogodišnje nagrade „Niko Garone“ za posebno angažovanje novinara u oblasti kulture.

Prateći program Festivala čine promocije knjiga i časopisa, a riječ je o sljedećim naslovima: „Umoran od dodira“ o životu i djelu Uglješe Kojadinovića, autorke Branke Sančanin, „Agon“, časopis za pozorište i vizuelne komunikacije, „Primijenjeni marketing u hrvatskim kazalištima“ autora Duška Ljuštine, „Repertoar zabave i razonode“ autora Nataše Glišić i „Tragovi pozorišne besmrtnosti“, zbirka pozorišnih kritika autora Ane Tasić. Promocije počinju u 18.00 časova na Sceni „Petar Kočić“.

Grad je podržao Tetar fest „Petar Kočić“ putem Kalendara kulturnih manifestacija za 2023. godinu.
Nastavi čitati

Društvo

Vremenska prognoza: I danas kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) tokom dana kiša će ponovo jačati, jače padavine očekuju se na istoku i sjeveru, a i dalje će biti uslova za lokalne nepogode.

Ujutru i prije podne biće pretežno oblačno uz povremenu kišu ponegdje na zapadu, u centralnim predjelima i na istoku, a u ostalim krajevima promjenljivo oblačno, uz povremene sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pljuskovi sa grmljavinom će se tokom dana postepeno premještati od zapada i juga ka sjeveru i sjeveroistoku.

Više sunčanih perioda tokom popodneva očekuje se u zapadnim predjelima.

Maksimalna temperatura vazduha iznosiće od 22 do 27, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Uveče će kiša postepeno slabiti i premještati se dalje ka istoku, a od sjeverozapada će se djelimično razvedriti.

Vjetar će biti slab do umjeren južni, a na sjeveru promjenljiv.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je oblačno i u većini krajeva registrovana je kiša, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica pet, Gacko, Han Pijesak, Kalinovik i Drinić 13, Sokolac i Drvar 14, Mrkonjić Grad, Sarajevo i Livno 15, Bileća, Bihać i Tuzla 16, Višegrad, Trebinje, Mostar i Neum 17, Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Zenica 18, te Doboj 19 stepeni Celzijusovih.

SRNA

Nastavi čitati

Aktuleno