Connect with us

Banjaluka

VIDOVIĆ BRINE O MOSTU U TRAPISTIMA, a već 15 godina LAŽE mještane o preuređenju rugla u SVOJOJ MJESNOJ ZAJEDNICI! (FOTO, VIDEO)

Predsjednik MZ Lazarevo 1 Igor Vidović, požalio se juče medijima ispred novog mosta u Trapistima tvrdeći da su radovi Gradske uprave prilikom rekonstrukcije ovo mosta koštali previše.

Optužio je gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je umjesto planiranih 200 utrošio 600 hiljada maraka za obnovu mosta, a da potporni stubovi nisu sanirani, te da su samo premazane grede i ofarban stari most. Vidović tvrdi da nije urađena ni led rasvjeta i da se još uvijek izvode radovi na ovom mostu.

U Trapiste je, kako reče došao na poziv mještana ali njih juče nije bilo na licu mjesta. Ili su mještani ovog naselja postali nevidljivi ili Vidović laže.

Kao što već 20 godina mještane Lazareva laže i partija čiji je Vidović dugogodišnji vjerni član iz reda hrvatskog naroda.

Koliko su Vidović i SNSD tokom dvadesetogodišnje vladavine Banjalukom brinuli o mještanima u Trapistima najbolje govori činjenica da je most dobio novi izgled tek dolaskom Draška Stanivukovića za gradonačelnika koji je upravo instistirao na obnovi ovog mosta.

Most je nakon 118 godina zasijao novim sjajem na zadovoljstvo mještana ovog dijela Banjaluke koji su zahvalili Stanivukoviću što je jedini shvatio značaj ovog mosta za njih i njihovo naselje.

Interesantno je da se Igor Vidović brine o mostu u Trapistima preko kojeg on skoro nikad i ne prelazi, a ne brine se kao predsjednik MZ Lazarevo 1 o uređenju dvorišta OŠ ”Borisav Stanković” u ulici u kojoj lično on živi.

Pored ove škole Vidović prolazi svaki dan, ali nije mu palo na pamet da svrati kod direktora Rade Krecelja koji je takođe kadar SNSD-a i ili da pozove medije da se uvjere u kakvom je stanju ograda ove Osnovne škole. Ili da je slučajno, ne daj Bože, zatražio od direktora ili vlasti da zamijene školsku ogradu, urede dvorište i tako zaštite učenike.

Preko puta ove škole, nalazi se betonska pijaca za koju Vidović već 15 godina putem medija laže mještane MZ kojom predsjedava da će biti preuređena.

Evo šta je Vidović o pijacu u Lazarevu izjavio za Glas Srpske 2009. godine.

 

Ono što je gradska administracija na čelu sa SNSD-om obećavala mještanima nikad nije ispunjeno. Ali je  ipak Igor Vidović od stranke nagrađen radnim mjestom u Elektroprenosu BiH, gdje ima dovoljno vremena da vježba izjave za medije kada mu predsjednik Gradskog odbora Vlado Đajić pošalje novu temu o Drašku Stanivukoviću.

 Za one kojima ime Igora Vidovića ništa ne znači u nastavku kratko podsjećanje.

Vidović će ostati upamćen kao jedini ministar u Vladi RS koji je potpisao svoj prvi sporazum u ministarstvu, a novinarima nije znao da kaže ni s kim je, a ni šta je potpisao pravdajući se da su ga novinari zbunili.

Ono što je svima u Banjaluci vidljivo je da je Gradski odbor ove stranke postao rasadnik kadrova poput Igora Vidovića koji su jedino još korisni gorima od sebe (Vladi Đajiću).

Banjaluka

PONEDJELJAK U BANSKOM DVORU: Koncert Stefana Lopandića

U Kulturnom centru Banski dvor, u Koncertnoj dvorani u ponedjeljak, 25. septembra sa početkom u 20.00 časova biće održan koncert Stefana Lopadića (klavir).

-Diplomirao je na smjeru za klavir na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u klasi profesora Dejana Jankovića. Nagrađen je 2023.godine Plaketom Svetog Stefana koju dodjeljuje Predsjednik Republike Srpske za ostvarene rezultate tokom studija kao najuspješniji stipendista Fonda „Dr Milan Jelić“ na polju umjetnosti. Dobitnik je dvije stipendije “Milan Jelić”. Dobitnik je Plakete Banskog dvora za najboljeg studenta Studijskog programa muzičke umjetnosti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci u školskoj 2022/2023. godini – navedeno je u saoopštenju Banskog dvora.

Besplatne pozivnice za ovaj koncert možete preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom, osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK U POSJETI KK “ORLOVI”! Izdvojen dodatni novac za pomoć klubu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je KK “Orlovi.
-Ove perspektivne mlade djevojke prethodne sezone osvojile su tri krune: Kup BiH, Kup Republike Srpske kao i titulu tokom prvenstva BiH.
Zbog zapaženih sportskih uspjeha izdvojili smo dodatni novac kako bi ove košarkašice spremne dočekali međunarodnu “VABA” ligu.
Znamo cijeniti trud i zalaganje naših sportista koji Banja Luku u svijetu predstavljaju u najboljem svjetlu, napisao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

SUTRA OBUSTAVA SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA! Obilježavanje Svjetskog dana bez autobomobila

Zbog obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, a povodom Svjetskog dana bez automobila, Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će sutra (petak), 22. septembra u vremenu od 12.00 do 21.00 čas, u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od Trga srpskih vladara (od Banskog dvora) do raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać biti obustavljen saobraćaj za sva motorna vozila.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način.

Podsjećamo, Evropska sedmica mobilnosti, završava se sutra, 22. septembra kada će biti obilježen Dan bez automobila.

Tim povodom u našem gradu biće održana tradicionalna 22. Banjalučka biciklijada pod nazivom „Dva su točka dovoljna“ u organizaciji Banjalučke kritične mase i Centra za životnu sredinu, uz podršku Grada Banja Luka i EU Info centra.

Registracija učesnika počinje u 17.00 časova na Trgu Krajine, a start je zakazan za 18.00 časova.

Ruta je duga oko šest kilometara, a predviđeno vrijeme vožnje je oko 60 minuta. Nakon završetka vožnje, slijedi izvlačenje nagrada.

Rutu kretanja pogledajte ovdje.

Nastavi čitati
Uncategorized2 dana ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ POSTAO ŠTAMPAČ LETAKA! Potpuno ga “preuzeo” posao estradnog menadžera, nema veze što PACIJENTI LEŽE NA POCIJEPANIM PLAHTAMA

Horoskop3 dana ago

DNEVNI HOROSKOP: Vodolijama danas potreban odmor, Ribe očekuju novi izazovi

Uncategorized6 dana ago

PROPAST BANJALUČKOG SNSD-a! KIKO I ĆURLA PREUZELI KORMILO! Presuđeni kriminalac i drugi koji “ne zna ko je” NOSE ĐAJIĆEVE SKUTE NA PUTU U AMBIS!

Banjaluka2 tjedna ago

OVO MORATE VIDJETI! Đajićevo lumpovanje sa mlađahnim djevojkama uz opasku “JEL SNIMAŠ JE*LA TI MATER SVOJU” (VIDEO)

Banjaluka5 dana ago

GRAĐANI OGORČENI ĐAJIĆEVIM “DERNEKOM” PLJUŠTE PRIJETNJE! ” Stari pedofil, treba da se STIDI ZEMLJE KOJOM HODA, pacijenti mu umiru od sepse, A ON SLAVI”

Banjaluka2 tjedna ago

JOŠ JEDNO U NIZU OBEĆANJA KOJE JE ISPUNJENO! Stanivukovićeva pobjeda za prelijepi park u centru Banjaluke

Banjaluka2 tjedna ago

VIDOVIĆ BRINE O MOSTU U TRAPISTIMA, a već 15 godina LAŽE mještane o preuređenju rugla u SVOJOJ MJESNOJ ZAJEDNICI! (FOTO, VIDEO)

Banjaluka1 tjedan ago

STANIVUKOVIĆ IZRAZIO DUBOKO SAUČEŠĆE ZBOG PORODICE INJAC! Grad preuzima troškove sahrane

Hronika1 tjedan ago

Sunčanica umjesto meningitisa? KO ĆE ODGOVARATI ZA SMRT DJETETA! Dječak umro u sanitetskom vozilu kada su ga iz Bijeljine poslali u Banjaluku!

Aktuleno