Connect with us

Politika

VIDOVIĆ: Tragikomično da se u “multietničkoj” FBiH SRPSKA ZASTAVA na Trebeviću smatra provokacijom

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović, komentarišući reakcije iz Federacije na osvijetljenje tornja na Trebeviću bojama srpske zastave, smatra da je “veoma sramotno, ali očekivano da ljudima u Federaciji tako nešto smeta, jer mržnja prema Srbima i njihovim simbolima je duboko ukorjenjena u njihovo društvo”.
“Srpska zastava, koja je vijekovima simbol srpskog naroda i njegove kulture, u Federaciji se smatra provokacijom, što je samo po sebi tragikomično kad uzmemo u obzir da kritike dolaze od strane onih koji sebe vole da predstave kao multietnički nastrojene, i koji Sarajevo zovu “evropskim Jerusalemom”, iako je skoro pa u potpunosti etnički očišćeno”, poručuje Vidović.

Vidović smatra da je “sramota što se zastava pod kojom su mnogi hrabri ljudi ginuli za oslobođenje ne samo srpskog naroda, već i svih naroda na ovim prostorima, sada stavlja pod znak pitanja kao provokacija” i dodaje da se radi o kontinuitetu optužbi i netolerancije prema simbolima Republike Srpske, ali i njenom narodu.

Vidović poručuje da Republika Srpska ima pravo na svoje simbole, te da osvjetljavanje tornja na Trebeviću u bojama srpske zastave nije nikakva provokacija, već izraz njenog identiteta, te da tako nešto ne bi trebalo smetati nikome ko iskreno želi suživot naroda na ovim prostorima.

Politika

TRIVIĆ POTVRDILA SIMBIOZU! Đajić i Šobot joj favoriti, reklamirala ih na BN TELEVIZIJI “ZA SVE PARE”

Kad smo pomislili da smo sve vidjeli i čuli, pojavila se Trivićeva na BN-u po nalogu svog partnera Đajića da u javnosti pokuša opravdati neodbranjivo, zastrašujuće snimke dva doktora nakon kojih se svaki pacijent boji prići UKC-u.

Naime, Trivićeva je izjavila da ima neka istraživanja prema kojem je Šobot u anketama ispred Draška Stanivukovića, iako svi banjalučani dobro znaju da je potpuno anoniman i da je ovakva izjava najsličnija vicu. Međutim, tu se ne zaustavlja, nego tvrdi da je ona ispred obojice, što je zaista nonsens jer znamo da je preletačkim i nedosljednim potezima izgubila većinu glasača koji su joj prije vjerovali. Ipak, povjerenje u nju najviše od svega uzdrmala je činjenica da troši basnoslovne iznose novca nepoznatog porijekla i da to nikako ne mogu biti čista posla. Još je gore jer se stalno predstavlja kao svetica, a djela govore da je daleko od toga.
Biće ovo vrelo ljeto, sudeći po tome da kandidati poput Trivićeve ne biraju izjave ni sredstva da dođu do cilja, potpuno zaboravljajući da zvuče potpuno neuvjerljivo i da je pretjerivanje u neistinama samo još jedan dodatni razlog za nepovjerenje.

Nastavi čitati

Politika

KOSTADIN SE PONOVO DOKOPAO POZICIJE! Imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, te će tako na toj poziciji zamijeniti Miodraga Lončarevića.

Naime, Vlada Srpske donijela je Rješenje o razrješenju Lončarevića sa ove funkcije zbog isteka perioda na koji je imenovan, a koji je bio vršilac dužnosti ove organizacije.
Vasić je imenovan na period od dva mjeseca, pišu Nezavisne novine.

On je ranije bio i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO SPASOVDAN i krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka vjernicima, sveštenstvu, građanima i gradskom rukovodstvu, izrazivši uvjerenje da će, kao i do sada, uz podršku institucija Srpske, nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci.

Dodik je u čestitki poželio da praznični dani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju i da Banjaluka nastavi da se razvija i napreduje u svim aspektima života.

On je naveo da je krsna slava prekrasna prilika da se objedine kao zajednica i podsjete na važnosti vjerske i kulturne tradicije.

-Proslava ovog velikog pravoslavnog praznika i sabornost naroda nas podsjeća na vrijednosti milosrđa, ljubavi i nade, i to su vrijednosti koje obogaćuju naše živote – navodi se u čestitki.

Nastavi čitati

Aktuelno