Connect with us

Banjaluka

VOZAČ AUTOMOBILOM UNIŠTIO RAMPU U ZALUŽANIMA: Iz Željeznica RS upozoravaju na opasnost

Sinoć je na pružnom prelazu “Zalužani” došlo do nesreće u kojoj se jedno vozilo zabilo u rampu koja služi kao osiguranje prelaza. Iz Željeznica Republike Srpske upozoravaju vozače da da budu maksimalno oprezni prilikom prelaska pruge na ovom mjestu.

Na sreću tragičnih posledica nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta na sistemu osiguranja ovog putnog prelaza.

– Dok traju radovi na otklanjanju kvara, vozovi se obavezno zaustavljaju prilikom približavanja putnom prelazu Zalužani, nakon čega mašinovođe zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila na obavezno zaustavljanje, kako bezbednost ne bi bila ugrožena – poručuju iz ŽRS.

Upozoravaju na učestalo nepoštovanje saobraćajne signalizacije, prilikom prelaska preko putnih prelaza, kao i bahatost i vandalizam od strane učesnika u drumskom saobraćaju, prevashodno vozača drumskih vozila.

Željeznice Republike Srpske najoštrije su osudile ovakva postupanje učesnika u saobraćaju. Poručuju da ovo preduzeće svakodnevno ulaže maksimalne napore kako bi se obezbijedilo nesmetano i bezbjedno odvijanje saobraćaja na putnim prelazima.

– Nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci saobraćajnih nezgoda – poručju iz ŽRS.

Apeluju na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

-Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvijek ima prednost -navode iz ŽRS.

Banjaluka

POJEDINI DIJELOVI BANJALUKE sutra “u mraku” – evo koji tačno

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke sutra (subota) neće imati električnu energiju.
Kako navode iz “Elektrokrajine”, od deset sati do 10.30 časova bez struje će biti dijelovi ulica: Koste Vojinovića, Vojvode Pere Krece i Put banjalučkog odreda, te dijelovi naselja Srpske toplice, Novoselija, Grab i Banj brdo”, istakli su oni.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Aktuelno