Connect with us

Banjaluka

„VRAPČIĆI“PROSLAVILI 30 GODINA RADA I POSTOJANJA: Šukalo poručila: Ovaj dječiji hor je prepoznatljiv brend NAŠEG GRADA

U Kulturnom centru Banski dvor sinoć je održana svečana akademija povodom 30 godina rada i postojanja dječijeg hora „Vrapčići“.

Na svečanoj akademiji, na kojoj su uručena i priznanja dugogodišnjim saradnicima, priznatim autorima i kompozitorima iz zemlje i regiona, kao i prijateljima hora, prisustvovala je i savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo.

Tom prilikom ona je poručila kako je riječ o velikom jubileju jer je upravo ovaj hor prepoznatljiv brend našeg grada već pune tri decenije.

-„Vrapčići“ su definitivno jedan od najvećih i najprepoznatljivijih brendova Banje Luke i sasvim je logično da imaju punu podršku Grada, ne samo za svoje mnogobrojne aktivnosti i za prostor gdje imaju probe, odnosno gdje se pripremaju za nastupe, nego i za sve one dobre ideje kroz koje podržavaju i promovišu naš grad na najbolji mogući način. Ja moram da kažem da sve ono što Grad organizuje nikada nije moglo da prođe bez nastupa „Vrapčića“. Tako smo imali otvaranje „Zimzobala“, priredbu povodom Svetog Nikole, a ovih dana nas očekuje i otvaranje „Zimzoparka“, a upravo „Vrapčići“ su ti koji uvijek prvi predstavljaju sve ono najbolje od našeg grada. Upravo oni su dokaz da naši mališani mogu da pošalju jaku poruku – kazala je ona.

Iskoristila je priliku da rukovodstvu i članovima još jednom poželi mnogo godina uspješnog rada i postojanja.

Na svečanoj akademiji promovisana je i monografija o „Vrapčićima“, a pripremljena je i izložba fotografija koje su nastajale tokom 30 godina rada i postojanja.

Dodatno, povodom proslave tri decenije postojanja dječijeg hora „Vrapčići“ biće održan i veliki koncert 27. decembra u sportskoj dvorani Borik.

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Povećane subvencije za juli za privatne vrtiće biće isplaćene do 5. avgusta”

Subvencije za privatne vrtiće povećane su od 1. jula na 100 KM, a od 1. avgusta na 150 KM bez skupštinske većine. Isplata za juli biće najkasnije do 5. avgusta, poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević.

Upitao je da li pojedinci koji vode grupu roditelja imaju interes da se status djece u privatnim vrtićima poboljša ili neki drugi interes.

-Pojedinci su „uplašeni“ da li će biti isplaćena povećana subvencija za jul, iako mjesec nije završen, a ne reaguju na činjenicu da Skupština Grada nije usvojila rezoluciju o izjednačavanju subvencija, iako je rezolucija prijedlog te grupe. Pitanje isplate prošlogodšnjih subvencija upućuju Gradskoj upravi, iako je skupštinska većina bila protiv rebalansa za 2023. godinu, a i danas je protiv rebalansa za 2024. godinu – naglasio je gradski menadžer.

Ističe da je ovo prva gradska administracija koja je uvela subvencije za privatne vrtiće i povećala na 150 KM, dok je skupštinska većina bila protiv realokacija za povećanje sredstava na ovoj stavci.

-Grad Banja Luka redovno izmiruje svoje obaveze, za razliku od Vlade Republike Srpske koja je u julu isplatila subvencije za stambene (IRB) kredite za mart mjesec – zaključio je gradski menadžer.

Nastavi čitati

Banjaluka

U SKLOPU „LJETA NA VRBASU“: Dan sporta na vodi u četvrtak

U sklopu manifestacije „Ljeto na Vrbasu“ 25. jula od 18.00 časova biće održan Dan sporta na vodi, koji predstavlja još jedan dio uzbudljivog programa ovogodišnje manifestacije.

-Pridružite nam se na spektakularnom danu posvećenom sportovima na vodi: dajak, kajak, rafting, supovi i još mnogo toga.  Uz di-džej žurku, pripremili smo nezaboravno veče za sve ljubitelje vodenih sportova i dobre zabave. Ne propustite priliku da uživate u ljepotama Vrbasa i aktivno provedete veče uz sjajnu atmosferu – navedeno je u saopštenju Turističke organizacije grada Banje Luke.

Dan sporta na vodi biće održan na lokaciji Dajak pristanište kod Kluba 22, odnosno na Abaciji.

Kompletan program manifestacije „Ljeto na Vrbasu“ možete da pogledate OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAD PODRŽAO OBNOVU JOŠ JEDNE FASADE! Zgrada u Ulici Milana Tepića broj 13 zasijala novim sjajem (FOTO)

Uz podršku Grada, još jedna stambena zgrada zajednice etažnih vlasnika dobiće novu fasadu. Riječ je o ZEV-u u Ulici Milana Tepića broj 13, koja će uskoro biti u sasvim novom ruhu.

Osim toga, uskoro će početi radovi i na zgradi na Bulevaru cara Dušana broj 9.

-Ulaganjem u energetsku efikasnost čuvamo energiju, štedimo novac, ulažemo u budućnost, a ujedno i uljepšavamo naš grad – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Naime, obje ove zajednice etažnih vlasnika odabrane su putem Javnog poziva zajednicama etažnih vlasnika stambenih zgrada za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera za poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje ukupne potrošnje energije u zgradama na području grada Banjaluke.

Zahvaljujući podršci Grada Banjaluke, novu fasadu u protekle dvije godine dobili su i stambeni objekti u Knežopoljskoj ulici broj 1, Vaclava Havlika Vene broj 4, Duška Koščice broj 1 i Braće Pantića broj 7.

Nastavi čitati

Aktuelno